Direct naar de inhoud van deze pagina

Filmpjes

We maakten een aantal filmpjes over vrijwilligerswerk in Amstelveen. Stuk voor stuk mooie voorbeelden van hoe helpen happy maakt!

Bedrijven en vrijwilligerswerk
Wat brengt het bedrijven om zich in te zetten voor de lokale samenleving? En welke hulp kunnen vrijwilligersorganisaties nou precies gebruiken van het bedrijfsleven? Wij gingen hierover in gesprek met ondernemers en vrijwilligersorganisaties tijdens het Voorelkaar Festival dat we begin 2018 organiseerden.

Wil jij met jouw onderneming ook wat betekenen voor de Aalsmeerse samenleving? Of kan jouw organisatie de hulp van het bedrijfsleven goed gebruiken? Neem dan contact met ons op.

Het verhaal van Marie Louise en Erika
Marie Louise zocht een vrijwilligster om samen leuke dingen mee te doen en plaatste haar oproep op Amstelveenvoorelkaar.nl. Zo vond zij haar buurtgenoot Erika, die eigenlijk helemaal niet op zoek was naar vrijwilligerswerk!

Kun jij ook wel wat hulp gebruiken? Klik hier en meld je aan!

Helpen maakt happy
Helpen maakt happy. Dit bleek maar weer eens op vrijwilligersborrel die Amstelveenvoorelkaar organiseerde in samenwerking met de Lions club Mingle en de Lions Club Amstelveen. Gastspreker van de avond was hoogleraar filantropie Theo Schuyt. Hij had een belangrijke boodschap: Mensen die vrijwilligerswerk doen zijn gezonder, gelukkiger en leven langer! Dat mensen blij worden wanneer zij iets voor een ander doen, blijkt ook uit de verhalen van de vrijwilligers die we tijdens de borrel spraken.

Benieuwd wat jij kan doen voor een ander in Amstelveen? Klik dan hier!