Met Lena en haar dochtertje een middag per week iets leuks doen.

Plaats:
Middenhoven
Categorie:
Gezelschap, Vluchtelingenondersteuning, Maatjes & buddy's
Tijdsbesteding:
regelmatig
Tip anderen via:

Met Lena en haar dochtertje een middag per week iets leuks doen.

IN HET KORT
Wekelijks kom je 2-3 uur thuis bij een gezin met minimaal 1 kind tussen de 0-6 jaar oud. Wat fijn dat je er bent, denkt de ouder!

CORONA UPDATE: Als de ondersteuning niet live kan dan ondersteun je tijdelijk digitaal door beeldbellen.

Nu jij er bent: Heb ik een luisterend oor / Kunnen wij samen naar buiten met de kinderen / Zijn er wat extra handen / Kan jij jouw ervaringen delen / Denk je mee over wat ik moet regelen voor mijn kinderen / Zie jij (en ik) wat er allemaal al goed gaat thuis / Kan ik heel even op adem komen / Help jij mij de buurt verkennen (voor ouders en kinderen) / Kunnen we samen structuur geven aan mijn dag/ Help je mij en mijn kinderen oefenen met de Nederlandse taal (als nodig)/ Denk je mee over waar ik meer contacten kan opdoen/ Hebben we het gezellig samen en ben ik even niet alleen (met de kinderen).

Wat een opluchting!

Blije ouders zorgen sneller voor blije kinderen.

Home-Start wil met het zelfvertrouwen van ouders vergroten en hun sociale relaties versterken.

WAT VOOR KENNIS OF VAARDIGHEDEN ZIJN NODIG?
Ervaring met het opvoeden van kinderen (professioneel/ persoonlijk) / inlevingsvermogen/ respect voor normen en waarden van een ander/ (h)erkent dat opvoeden moeilijk kan zijn/ graag kinderen om je heen/ positieve levenshouding en oog voor de eigen kracht van ouders/ interesse in andere mensen.

WAT VOOR SCHOLING KRIJG JE AANGEBODEN?
Je krijgt een training van drie dagen en leert je 'coachend' op te stellen naar een ouder. Je leert de uitgangspunten en werkwijze van Home-Start kennen en oefent gespreksvaardigheden.

Als je gekoppeld bent aan een gezin volgen er themabijeenkomsten over uiteenlopende onderwerpen (bijvoorbeeld vluchtelinggezinnen of rouw & verlies, eenzaamheid).

WAT KRIJG JE ER VOOR TERUG?
Jij en jouw gezin geven elkaar een mooie ervaring cadeau. Je komt in contact met een ander wereldje, mogelijk een andere cultuur en gewoonten en groeit samen met het gezin mee.

Vanuit de organisatie krijg je terugkombijeenkomsten aangeboden met een leuke groep vrijwilligers, teamuitjes, toegang tot de Humanitas Academie en een reiskostenvergoeding,

WAT IS DE MEERWAARDE VAN DIT VRIJWILLIGERSWERK?
Je draagt bij aan de ontwikkeling van ouders én kinderen. Het geeft voldoening voortuitgang te zien, gezinnen weer sterker te zien worden. Je zet je eigen levenservaring in voor een ander en krijgt er waardering voor terug! Daarnaast is het contact met de andere vrijwilligers ook waardevol: de vrijwilligers ondersteunen elkaar en leren van elkaar.

WERKTIJDEN
Je bent 1 dagdeel per week bij het gezin bezig. Dit kan een vaste dag zijn of wekelijks wisselen, afhankelijk van jouw voorkeur en match met het gezin dat jij ondersteunt.

HOE KOM JE IN AANMERKING?
Neem contact met mij op, zodat we snel een kennismakingsgesprek kunnen inplannen.

  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De hulpvraag van Vanessa is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Amstelveenvoorelkaar
  • Vanessa is eerder via deze website geholpen
Laat Vanessa weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Geplaatst door:
Profielfoto van Vanessa
65% profielsterkte
  • Update COVID-19: deze oproep is coronaproof
  • De hulpvraag van Vanessa is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Amstelveenvoorelkaar
  • Vanessa is eerder via deze website geholpen
Tijdsbesteding:
regelmatig