Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
Amstelveenvoorelkaar

Wie neemt deze vrouw mee naar Amsterdam?

Voor een vrouw van zestigplus uit Amstelveen zoeken wij een maatje. Ze voelt zichzelf snel te veel. Daardoor zondert zij zich meer en meer af van sociale contacten en onderneemt ze uit zichzelf niet veel meer. Terwijl ze juist een gezelligheidsmens is dolgraag met iemand samen (in een één-op-één contact) gezellig wat wil ondernemen. Met een maatje zou ze graag naar Amsterdam gaan, over een markt lopen of op een terrasje zitten. Ze is niet heel goed meer ter been. Maar een uitje naar Amsterdam lukt haar. Het maatje moet er rekening mee houden dat ze niet zo snel wandelt en dat ze mogelijk zo nu en dan even uit moet rusten. Ze zou het ook leuk vinden als iemand bij haar thuis een gezelschapsspelletje komt spelen. Ze wenst een maatje dat gezellig is, open is en die niet ‘dominant’ is. Ze spreekt graag op de vrijdagmiddag af. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar één maal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Lees meer

project

Keizer Karelpark

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Voor een vrouw van zestigplus uit Amstelveen zoeken wij een maatje. Ze voelt zichzelf snel te veel. Daardoor zondert zij zich meer en meer af van sociale contacten en onderneemt ze uit zichzelf niet veel meer. Terwijl ze juist een gezelligheidsmens is dolgraag met iemand samen (in een één-op-één contact) gezellig wat wil ondernemen.

Met een maatje zou ze graag naar Amsterdam gaan, over een markt lopen of op een terrasje zitten. Ze is niet heel goed meer ter been. Maar een uitje naar Amsterdam lukt haar. Het maatje moet er rekening mee houden dat ze niet zo snel wandelt en dat ze mogelijk zo nu en dan even uit moet rusten.

Ze zou het ook leuk vinden als iemand bij haar thuis een gezelschapsspelletje komt spelen. Ze wenst een maatje dat gezellig is, open is en die niet ‘dominant’ is. Ze spreekt graag op de vrijdagmiddag af.

Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat.

Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid.

Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen.

Werktijden:
Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar één maal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje.

Aannameprocedure:
Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do).
Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden.
Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Praktische informatie

Tijdsinvestering

Project - 52 weken

Maandelijks 2 tot 4 uur

Locatie

Keizer Karelpark

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Chantal
95% profielsterkte

Over Chantal

Hallo, Mijn naam is Chantal van Mierlo. Ik ben werkzaam bij het Maatjesproject. Dit project is een onderdeel van Roads en Arkin. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die willen helpen om een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid te doorbreken. Lijkt het je leuk om wat vrije tijd door te brengen met iemand die behoefte heeft aan een gezellige afleiding via een één-op-één contact? Als vrijwilliger wordt je gedurende een jaar gekoppeld een deelnemer. Jullie vormen samen een maatjeskoppel. Jullie spreken op tweewekelijkse basis af en bepalen in onderling overleg wat jullie gaan ondernemen. Je kunt denken aan: samen koffie drinken, boodschappen doen, een gezelschapsspelletje spelen, wandelen of fietsen, winkelen of naar het strand. De koppeling vindt plaats op basis van wensen en gemeenschappelijke interesses. Heb je interesse om bij ons vrijwilliger te worden? Laat dan ajb een berichtje met je naam en telefoonnummer achter. Ik maak graag telefonisch kennis met je. Vriendelijke groet, Chantal.

  • Deze hulpvraag is gecheckt door de helpdesk
  • Chantal is ingeschreven op Amstelveenvoorelkaar sinds 24-01-2013
  • Meerdere positieve matches gemaakt
  • 10 aanbevelingen ontvangen
Na een goed gesprek een goede match
Matchmaker
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Roads Maatjesproject

Wandel- of fietsmaatje gezocht!
Keizer Karelpark

Wandel- of fietsmaatje gezocht!

Structureel
Roads Maatjesproject

Ga je graag wandelen of fietsen? En ben je sociaalvoelend? Misschien is het dan iets voor jou om samen met één van onze deelnemers wandel- en/of fietstochtjes te maken en hem of haar tijdens deze activiteit een luisterend oor of gezellige afleiding te bieden. Wat ga je doen? We koppelen je aan één vaste deelnemer. De koppeling vindt plaats op basis van gemeenschappelijke wensen en interesses. Gedurende een jaar vormen jullie een maatjeskoppel. Jullie spreken op tweewekelijkse basis af. Als vrijwilliger zorg je voor afleiding en een stukje gezelligheid, in dit geval middels het maken van wandel- en/of fietstochtjes. Onze deelnemers Onze deelnemers zijn mensen die zich eenzaam voelen omdat zij een psychische kwetsbaarheid ervaren en zich niet snel zelfstandig in een sociale omgeving durven te mengen. Als vrijwilliger doorbreek je zijn of haar eenzaamheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om ‘open’ het contact aan te gaan, zonder daarbij je maatje te willen veranderen. Werkwijze De projectleider onderhoudt het contact met jou als vrijwilliger. Middels nieuwsbrieven blijf je geïnformeerd. Maatjeskoppels dienen zich aan de regels van het RIVM houden. Zowel de vrijwilliger als deelnemer moet zich bij deze regels goed voelen. Werktijden Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten, bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek met de projectleider. Als jij je definitief als vrijwilliger inschrijft, dan volgt een ontmoeting met een deelnemer. Na afloop van deze ontmoeting kun je aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje. Heb je interesse? Lijkt het je wat om iemand (woonachtig in jouw omgeving) wat sociale afleiding te bieden en samen met hem of haar wat te ondernemen? Laat dan ajb een berichtje met je naam en telefoonnummer achter. Ik maak graag telefonisch kennis met je. Dat is uiteraard geheel vrijblijvend en ter oriëntatie. Mvg, Chantal Roads Maatjesproject

Een vrouw van 50+ wenst een creatief maatje
Keizer Karelpark

Een vrouw van 50+ wenst een creatief maatje

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van vijftigplus uit Nes aan de Amstel zoeken wij een maatje. De vrouw woont begeleid. De vrouw heeft behoefte aan meer één-op-één contact. Het zou fijn zijn als iemand van buitenaf haar kan komen bezoeken en iets creatiefs met haar wil doen. Bijvoorbeeld samen schilderen, een bloemstukje maken of yoga. De vrouw wenst een vrouwelijk maatje van rond de vijftig jaar. Iemand die niet betuttelt, maar vriendelijk, respectvol en geruststellend is. En die het geduld heeft om met haar mee te bewegen. De vrouw is in contact heel wisselend; het ene moment heb je een leuk gesprek met haar en het andere moment kan ze wat in de war zijn. Haar beschikbaarheid zal in overleg plaatsvinden en is afhankelijk van het schema van haar dagbesteding. De vrouw rookt, niet veel, ze heeft haar vaste rookmomenten. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Enthousiaste vrouw voelt zich samen sterker
Keizer Karelpark

Enthousiaste vrouw voelt zich samen sterker

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van tegen de zestig jaar uit Amstelveen zoeken wij een vrouwelijk maatje. De vrouw voelt zich vaak angstig, wat haar bemoeilijkt om zelfstandig iets te ondernemen. Ze wil graag naar buiten, maar vindt het vaak te spannend om pad te gaan. Samen met iemand voelt ze zich sterker. De vrouw is eerder aan een maatje gekoppeld geweest. De ervaring leert dat ze niet altijd in staat is om een maatjesafspraak door te laten gaan. Hier moet een maatje mee om kunnen gaan. De vrouw wenst een vrouwelijk maatje. Iemand die rustig, flexibel en sociaal vaardig is en die met haar meedenkt. Haar maatje moet het begrip en het geduld kunnen opbrengen voor het feit dat het voor haar niet zo makkelijk is om zomaar dingen te ondernemen. Maar dit maatjescontact draait vooral om het bieden van wat afleiding en gezelligheid via een één-op-één contact. Het kan zijn dat je de vrouw thuis bezoekt. Houd er rekening mee dat zij en haar man binnenshuis roken. Het lijkt de vrouw leuk om (als dat haar lukt) ergens in haar buurt wat te wandelen. Of om evt. samen naar de bibliotheek, de geitenboerderij of een museum te gaan. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Vrouw met licht verst. beperking wenst maatje
Keizer Karelpark

Vrouw met licht verst. beperking wenst maatje

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van vierenzestig jaar uit Amstelveen zoeken wij een maatje. De vrouw heeft een licht verstandelijke beperking. Ze kan zelf overal heen, maar ze vindt het veel gezelliger om samen met iemand een activiteit te ondernemen. De vrouw is al vaker aan een maatje gekoppeld geweest. Daar heeft zij heel positieve herinneringen aan. Met een maatje wil ze het leuk hebben en kunnen lachen. Maar ze heeft het ook nodig om aan haar maatje even te kunnen vertellen wat haar dwars zit. En soms is ze zo enthousiast over iets, dat ze dat onderwerp graag in de lucht houdt. Ze gaat graag samen met haar maatje naar een tuincentrum, winkelcentrum of terras. Ze wenst een maatje dat een beetje geduld met haar heeft. Iemand die het accepteert dat ze rookt en die er niet over valt dat ze makkelijk is in haar verzorging. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Hondenbaasje (v) als maatje gezocht
Keizer Karelpark

Hondenbaasje (v) als maatje gezocht

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van vijftigplus uit Amstelveen zoeken wij een maatje van tussen de twintig en zeventig jaar dat met haar wil wandelen in het Amsterdamse bos, het Broerserpark, het Thijssepark of bij de Braak in Amstelveen. Heb je een hond? Dan mag die mee. Want de vrouw houdt van honden. De vrouw wenst een zorgzaam maatje dat aardig en gezellig tegen haar doet en dat met haar wil kletsen over onderwerpen als Disney, muziek, haken, breien, tekenen en ditjes en datjes. De vrouw is wat wisselend in haar stemming; het ene moment voelt ze zich wat snel geprikkeld en het andere moment voelt zij zich vrolijk. Daarom heeft zij baat bij duidelijke afspraken ontmoet zij haar maatje het liefst altijd op eenzelfde dag en tijdstip. Als vrijwilliger moet je wat geduld met haar hebben en niet de verwachting hebben dat je altijd gezelligheid terugkrijgt. Je moet ook niet verwachten dat je diepzinnige gesprekken met haar zult voeren, de ontmoetingen zullen eerder wat luchtig blijven. Waar je haar blij mee maakt, is dat je haar tweewekelijks meeneemt voor een wandeling en dat je haar wat gezelligheid en afleiding biedt. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Vrouw gaat liever samen op pad dan alleen
Groenelaan

Vrouw gaat liever samen op pad dan alleen

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van rond de zestig jaar zoeken wij een maatje. De vrouw kan zich soms eenzaam voelen. Ze heeft een klein netwerkje van mensen die ze niet vaak ziet. Ze gaat vaak alleen op pad. Maar veel liever onderneemt ze samen met iemand iets. Ze wenst een maatje van vijfendertig jaar of ouder. Ze gaat graag samen wandelen, fietsen, naar de bioscoop of naar een museum. Ze spreekt het liefst in de middag af. Ze rookt niet. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Man (60) wenst een bezoekmaatje
Keizer Karelpark

Man (60) wenst een bezoekmaatje

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een man van zestig jaar uit Amstelveen zoeken wij een maatje. De man is slecht ter been en heeft in zijn leven veel meegemaakt. Dat heeft hem psychisch en lichamelijk opgebrand. Hij vindt het moeilijk om te bevatten dat hij ooit een goede opleiding en goede baan in de zorg had en dat hij nu zelf patiënt is. Hij voelt zich geïsoleerd. Via beeldbellen heeft hij dagelijks contact met familie, die niet in Nederland woont. Verder heeft hij geen sociale contacten. Hij heeft teleurstellende ervaringen in contacten met mensen en hij heeft moeite om mensen te vertrouwen. De man wenst een maatje met wie hij kan praten, zonder dat zijn maatje hem zal ondervragen. met name in het begin wenst hij zijn maatje op een rustige manier te leren kennen. Graag praat hij over wetenschappelijke onderwerpen of zou hij willen filosoferen. Vanuit de cultuur van het land waar hij is opgegroeid, is het niet gebruikelijk om erg directe vragen te stellen. We zoeken dus voor hem een maatje dat de finesse aanvoelt om interesse te tonen, zonder diep door te vragen. Het maatjescontact zal in eerste instantie bij hem thuis plaatsvinden. Mogelijk wil en kan hij een keer naar buiten. Dat zal niet ver zijn. Hij kan maximaal vijf minuten staan. Het kan zijn dat hij op een slechte dag met veel pijn, moet afzeggen. De man kan direct zijn, is duidelijk en eerlijk. Hij is gesteld op goede hygiëne. Hij rookt wel binnenshuis. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Vrouw van 60+ wil graag meer lachen
Keizer Karelpark

Vrouw van 60+ wil graag meer lachen

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van zestigplus uit Amstelveen zoeken wij een vrouwelijk maatje van rond haar leeftijd. Ze wil meer meemaken en meer lachen in het leven. Haar dagbesteding is gestopt; ze hoopt nu dat ze via een één-op-één contact wat leuke afleiding en gezelligheid ervaart. De vrouw heeft een niet-aangeboren hersenletsel en kan daardoor soms moeilijk op woorden of getallen komen. Ze kan soms wat ongeduldig raken. Ze wenst een maatje dat kan omgaan met haar situatie. Iemand die rustig is en wat geduld heeft. Met een maatje wil ze graag over dagelijkse dingen praten, een uitstapje maken, op een terras zitten, een stukje fietsen, in het bos wandelen of een potje dammen. Het is de bedoeling dat het maatje haar thuis bezoekt of ophaalt. Ze kan met pauzes een stuk fietsen. Ze rookt zelf niet en wordt graag gekoppeld aan een niet-rokend maatje, of aan iemand die zich kan aanpassen en niet rookt in haar bijzijn. Ze kan op dinsdag-, woensdag- en vrijdagmiddag en op zaterdag en zondag afspreken. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Vrouw 60+ wenst vrolijk maatje
Waardhuizen, Middenhoven

Vrouw 60+ wenst vrolijk maatje

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een zeer vriendelijke vrouw van zestigplus uit Amstelveen zoeken wij een maatje. De vrouw is kwiek, verzorgd en heel prettig in de omgang. Maar door chronisch lichamelijke klachten wordt ze beperkt in haar energie. Haar activiteiten spreidt ze over de dag. Het lukt haar daarom niet om zich op sociaal niveau ergens te mengen. De vrouw hoopt aan een maatje gekoppeld te worden, dat gezellig met haar wat tijd wil doorbrengen. De vrouw zou het fijn vinden als haar maatje haar thuis bezoekt of ergens met haar wil koffiedrinken. De vrouw praat graag over alledaagse dingen; de ene keer luchtig, de ander keer met meer diepgang. Ze vindt het fijn om een ander aan te horen. De vrouw wenst een maatje dat ‘puur’ is, dat net als zij niet snel oordeelt, begrip heeft voor anderen en de nodige levenservaring heeft. Het zou fijn zijn als haar maatje warm is, kan lachen, sensitief is, open-minded is en bekend is met actualiteiten. De vrouw is een dierenliefhebber. Zij heeft zelf een poes. Deze verstopt zich in een andere kamer zodra er bezoek komt. De vrouw is beschikbaar in de middagen. Ze rookt niet. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Lieve vrouw wenst betrouwbaar maatje (v)
Bovenkerk - Westwijk Noord, Keizer Karelpark, Randwijck, Stadshart, Waardhuizen, Middenhoven

Lieve vrouw wenst betrouwbaar maatje (v)

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een lieve en vriendelijke vrouw van zestigplus uit Amstelveen zoeken wij een vrouwelijk maatje. De vrouw heeft behoefte aan evenzo lieve en vriendelijke mensen om zich heen. Door haar goedheid heeft ze alleen niet de voelsprieten om door te hebben wanneer mensen het wel of niet goed met haar voorhebben. En daarom koppelen we haar graag aan een maatje. Iemand die sowieso betrouwbaar is. De vrouw kan verschillende stemmingsperiodes hebben. De ene periode is ze wat somberder. Dan is ze afwachtend en passiever en vindt ze het moeilijk om de deur uit te komen. In dat geval is het fijn als je als maatje een stok achter de deur kunt zijn en haar stimuleert om toch samen wat te gaan ondernemen. Daarentegen heeft ze ook periodes dat ze druk is. En dat ze juist heel graag en veel praat. En dan is het handig dat je je als vrijwilliger daar niet helemaal in mee laat nemen. Je moet dus de kwaliteit hebben om hierin te balanceren. Met een maatje wil ze graag wandelen, eten, koken, film kijken, een simpel gezelschapsspelletje spelen of koffiedrinken. De vrouw heeft van maandag tot en met donderdag dagbesteding. Daarom kan ze alleen op vrijdag afspreken. Volgens haar huisarts en kinderen is het wenselijk dat ze ook op de vrijdag niet alleen is. Nederland is niet haar geboorteland. Ze praat goed genoeg Nederlands om een goed gesprek te kunnen voeren. Ze heeft een voorkeur voor een niet-rokend maatje. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie wordt het wandelmaatje (v) van deze vrouw
Bovenkerk - Westwijk Noord, Keizer Karelpark, Stadshart, Waardhuizen, Middenhoven

Wie wordt het wandelmaatje (v) van deze vrouw

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een rustige en vriendelijke vrouw van zestig jaar uit Amstelveen zoeken wij een vrouwelijk maatje. De vrouw mist een vriendschappelijk contact. Ze heeft een partner en familie, maar ze heeft geen vriendengroep of een één-op-één contact met iemand. Ze ervaart problemen met haar coördinatie. Ze kan bijvoorbeeld ineens scheef gaan lopen of niet de goede kant oplopen. Op het moment dat dat gebeurt, dan kan ze zichzelf niet bijstellen. Daarnaast kan haar stemming wat somber zijn. En die combinatie maakt dat ze dan toch weer op de bank blijft zitten. Het zou fijn zijn als de vrijwilliger tijdens een kleine wandeling haar wil assisteren en wat gezelligheid wil bieden. Om te beginnen een wandeling van twintig minuten. En als de vrijwilliger dat ook leuk vindt, dan zou de vrouw later in het maatjescontact misschien ook samen een uitstapje naar de markt willen maken. De vrouw wenst een maatje dat rustig is en die zich in haar kan verplaatsen. Het zou leuk zijn als haar maatje ook van natuur houdt. Als vrijwilliger zul je in dit maatjescontact een gesprek op gang moeten kunnen brengen en de kar moeten kunnen trekken. Het is de bedoeling dat de vrijwilliger haar thuis ophaalt. Van de vrijwilliger wordt geen verantwoordelijkheid verwacht wat betreft haar coördinatieproblemen. Het zou wel fijn zijn als de vrijwilliger daar een beetje oplettend op wil zijn. Bijvoorbeeld dat de vrijwilliger aan de drukke kant van de weg loopt en de vrouw aan de rustige kant van de weg. Mocht de vrouw vallen, dan kan ze iemand uit haar netwerk bellen, die haar komt helpen. De vrouw rookt niet. De vrijwilliger mag tijdens de wandeling een hondje meenemen, mits het een lief beestje is. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Jonge maatjes gezocht (20 – 30 jaar)
Keizer Karelpark, Randwijck

Jonge maatjes gezocht (20 – 30 jaar)

Structureel
Roads Maatjesproject

Wist jij dat er in jouw omgeving jongeren van tussen de twintig en dertig jaar zijn die zich eenzaam voelen? Dat zijn mogelijk studiegenoten of klasgenoten. Omdat zij last hebben van een psychische kwetsbaarheid, vinden zij het moeilijk om zich in sociale situaties te mengen en om met anderen te communiceren. Zij mijden sociale omgevingen en spreken niet snel met iemand af. Terwijl ze juist wél graag leuke activiteiten zouden willen ondernemen. Deze jongeren zouden baat hebben bij het hebben van een leeftijdsgenoot als maatje. Iemand met wie ze op vriendschappelijke basis via een één-op-één contact wat leuks kunnen ondernemen. Met een leeftijdgenoot zouden ze graag bijvoorbeeld ergens wat drinken, naar de bioscoop gaan, een buurthuis bezoeken, gamen, een wandeling of fietstocht maken, creatief bezig zijn, een evenement bezoeken of naar het winkelcentrum gaan. Iets voor jou? De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als maatje bouw je een vriendschappelijk één-op-één contact met iemand op en zorg je voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je de kar trekt, dat je initiatief weet te nemen en dat je de deelnemer er mee op uit neemt. En dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. De koppeling vindt o.a. plaats op basis van gemeenschappelijke interesses. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Jongeren
Wie brengt deze vrouw weer wat gezelligheid?
Keizer Karelpark, Randwijck, Stadshart, Waardhuizen, Middenhoven

Wie brengt deze vrouw weer wat gezelligheid?

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van vijfenzestigplus uit Amstelveen zoeken wij een maatje van haar eigen leeftijd of ouder. Ze is herstellende van een lichamelijke ziekte. Daarom is ze veel moe en fysiek niet tot veel in staat. Ze heeft daarbij een klein sociaal netwerk en moeite om nieuwe contacten te leggen. Ze vindt het moeilijk om overal nog het positieve van in te zien en ze kan veel piekeren. Daardoor ervaart ze sombere dagen. Ze mist het om met mensen een praatje te maken of om met iemand een kopje koffie te drinken. Ze wenst een maatje dat haar een luisterend oor kan bieden, duidelijk is, haar begrijpt en haar kan opbeuren. Iemand die het leven positief benadert. Ze is beperkt in haar mobiliteit. Ze kan kleine stukjes wandelen. Dat gaat dan in een rustig tempo. Ze is overdag beschikbaar. Het is belangrijk dat haar maatje niet rookt. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar één maal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie wil wandelen/kletsen met deze vrouw (65)?
Bankras, Kostverloren, Bovenkerk - Westwijk Noord, Groenelaan

Wie wil wandelen/kletsen met deze vrouw (65)?

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een lieve vrouw van vijfenzestig jaar uit Amstelveen zoeken wij een maatje. De vrouw kampt met depressieve gevoelens en mist een vriendschappelijk één-op-één contact. Ze heeft volwassen kinderen, op wie wil ze niet te veel wil leunen. Haar vriendenkring is klein en haar connecties hebben zelf een druk leven, dus niet vaak tijd voor haar. De vrouw is eerder aan een maatje gekoppeld geweest. Daaruit heeft zij de ervaring dat het maatjescontact haar echt wat oplevert en dat ze met een maatje leuke momenten kan beleven. Ze hoopt dat ze weer aan een maatje gekoppeld zal worden. Het lijkt haar leuk om samen te wandelen of om ergens koffie te drinken en ondertussen te kletsen. Dat mogen wat luchtigere maar ook wat diepere gesprekken zijn. Ze praat graag over het leven en over alledaagse dingen. Ze vindt het ook fijn als ze bij haar maatje even wat spanningen kan luchten. Evenzo wil ze een luisterend oor voor haar maatje zijn en hoort ze graag wat haar maatje beleeft of te vertellen heeft. Haar maatje moet alleen niet een te zware rugzak hebben, dat neemt ze dan mee naar huis. De vrouw wenst een niet-rokend maatje. Iemand die niet heel dominant is, maar rustig aanwezig is. En die verbaal vaardig is en initiatief kan nemen. Het is voor haar belangrijk dat jullie elkaar als gelijken zien. En dat jullie onderling goed kunnen overleggen. Ze is op maandag beschikbaar. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Maatje 60+ gezocht voor leuke activiteiten
Bovenkerk - Westwijk Noord, Keizer Karelpark, Stadshart, Waardhuizen, Middenhoven

Maatje 60+ gezocht voor leuke activiteiten

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van zeventigplus uit Amstelveen zoeken wij een vrouwelijk maatje van zestig jaar of ouder. De vrouw is niet goed in staat om uit zichzelf aansluiting met andere mensen te vinden. Ze mist leuke afleiding en een vriendschappelijk contact. De vrouw hoopt gekoppeld te worden aan een vrouwelijk maatje van 60 jaar of ouder. Een ‘normaal’ en vrolijk persoon. Iemand die haar wat positiviteit kan brengen en niet te veel met haar voorkomen bezig is. Het ene moment zou ze graag willen kunnen spuien over wat haar dwars zit. Het andere moment zou ze graag praten over gemeenschappelijke interesses en ditjes en datjes. Samen wil ze graag bijvoorbeeld een kringloopwinkel bezoeken, naar de markt gaan, een stukje wandelen of fietsen, ergens koffiedrinken, een gezelschapsspelletje spelen of gewoon spontaan iets ondernemen. De vrouw is van Amsterdamse komaf. Dat maakt dat ze soms wat direct kan zijn. Ze kan zowel doordeweeks als in het weekend afspreken. Ze rookt. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Vrouw (57) gaat graag mee de honden uitlaten
Bovenkerk - Westwijk Noord, Keizer Karelpark, Waardhuizen, Middenhoven

Vrouw (57) gaat graag mee de honden uitlaten

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van zevenenvijftig jaar uit Amstelveen zoeken wij een maatje. De vrouw zou heel graag op loopafstand van zwembad De Meerkamp tweewekelijks met iemand willen meewandelen tijdens het uitlaten van zijn of haar hond(en). De vrouw vindt het prima als dat een lekker lange wandeling is. Het lijkt haar ook leuk om de vrijwilliger thuis te bezoeken om een kopje thee te drinken en ondertussen met de huisdieren (honden, katten, cavia’s) te kunnen spelen en knuffelen. De vrouw heeft soms wat moeite om contact met mensen te maken. Ze is eerder gekoppeld geweest aan een maatje met huisdieren en heeft daar positieve ervaringen uit. De vrouw heeft sowieso in de weekenden tijd. Ook doordeweeks, maar dan in overleg. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie biedt deze vrouw een gezellig contact?
Bovenkerk - Westwijk Noord, Keizer Karelpark, Stadshart, Waardhuizen, Middenhoven

Wie biedt deze vrouw een gezellig contact?

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van eenenvijftig jaar uit Amstelveen zoeken wij een maatje van rond haar leeftijd. Iemand die zonder oordeel of advies een luisterend oor kan bieden en die haar er mee op uit neemt. De vrouw werkt niet en zit al jarenlang thuis. Ze mist sociaal contact en ze zou zich graag meer in sociale omgevingen willen bevinden. Tot nu toe lukte het haar niet om via andere wegen aansluiting te vinden. De doelgroepen van welzijnsorganisaties zijn vaak mensen die een stukje jonger of juist ouder zijn. En ze heeft liever contact met mensen van rond haar eigen leeftijd. Via het Maatjesproject hoopt ze een leuk contact met iemand te kunnen aangaan. De vrouw zou het zo fijn vinden als ze aan haar maatje gewoon kan vertellen hoe het met haar gaat. Of dat ze met haar maatje over dagelijkse dingen kan praten. Tussen de vrijwilliger en haar moet een wederzijds respect bestaan. De vrouw wacht niet op iemand die haar allemaal goedbedoelde adviezen wil geven; haar zaakjes heeft ze prima op orde. Het gaat haar puur om dat luisterend oor, het delen van momenten en ervaringen en de gezelligheid. Daarnaast wil ze graag erop uit. Dat moeten low-budget activiteit zijn. En omdat de vrouw met wat lichamelijke problematiek kampt, kan ze geen grote wandelingen maken of te veel lichamelijke inspanning leveren. Ze zou het zou fijn vinden als haar maatje met leuke ideeën voor uitstapjes komt. Als het regent lijkt het haar leuk om bij haar thuis een gezelschapsspel te spelen. De vrouw omschrijft zichzelf als sociaal, inlevend, gezellig, gevoelig en spiritueel. Ze kan op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend afspreken. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie neem een vriendelijke vrouw mee op pad?
Bovenkerk - Westwijk Noord, Keizer Karelpark, Waardhuizen, Middenhoven

Wie neem een vriendelijke vrouw mee op pad?

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een vriendelijke en rustige vrouw van zestigplus uit Amstelveen zoeken wij een maatje (v) dat haar er mee op uit wil nemen. De vrouw durft niet zelfstandig erop uit te gaan of een sociale omgeving te bezoeken. Ze heeft een klein netwerk, maar de mensen in dat netwerk wil ze niet te veel belasten. Ze zit dus veel thuis, terwijl ze behoefte heeft aan een één-op-één contact met iemand, die haar gezelligheid biedt en mee op pad neemt. Ze hoopt daarom aan een maatje gekoppeld te worden. De leeftijd van het maatje maakt haar niet uit. Buitenshuis is de vrouw afhankelijk van een rolstoel. Het zou dus wel fijn zijn als je als vrijwilliger bereid bent om haar rolstoel te duwen. De vrouw kan op een locatie afspreken. Ze maakt daartoe gebruik van de regiotaxi. Met haar maatje zou ze graag gaan winkelen, boodschappen doen, naar de film gaan, bij een buurthuis afspreken of ergens koffiedrinken. Een gezelschapsspelletje spelen lijkt haar ook leuk. Haar ideale maatje is spontaan en geïnteresseerd en houdt van een leuk gesprek. De vrouw houdt ervan als iemand een beetje humor heeft. De vrouw rookt niet. Ze wenst een niet-rokend maatje. Ze spreekt graag op woensdag-, donderdag- of zondagmiddag af. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Vrouw 60+ wenst vrolijk en betrouwbaar maatje
Keizer Karelpark

Vrouw 60+ wenst vrolijk en betrouwbaar maatje

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van zestigplus uit Ouderkerk a/d Amstel zoeken wij een maatje. Door negatieve ervaringen met mensen uit haar verleden is ze wantrouwend in het aangaan van nieuwe contacten. Ze mijdt grote groepen mensen en sociale omgevingen. Ze zit veel thuis en ze verveelt zich. Het is voor haar een grote stap om een maatjescontact aan te gaan. Maar ze wil het graag. Ze wenst een betrouwbaar maatje, dat veel begrip en geduld heeft en opgewekt en vrolijk is. Het liefst iemand tussen de 60 en 70 jaar oud, maar voor een jonger persoon staat ze ook open. Ze zou het fijn vinden als haar maatje haar thuis komt bezoeken. Ze speelt graag een gezelschapsspelletje als Yahtzee of Rummikub. Het lijkt haar ook leuk om samen kaarten te maken, in de tuin te werken, een wandelingetje te maken of te koken en te eten. Het gaat haar niet zozeer om de invulling van de tijd. Ze hecht meer waarde aan de afleiding en gezelligheid die een maatje haar biedt. Ze spreekt het liefst in de middag af. Ze rookt, maar ze kan in de keuken roken. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie kan deze man een weerwoord geven?
Keizer Karelpark, Stadshart

Wie kan deze man een weerwoord geven?

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een man van tegen de zestig jaar uit Amstelveen zoeken wij een maatje. De man heeft in zijn leven veel meegemaakt, meer dan hij kan handelen. Als gevolg van de psychische problematiek die hij ontwikkelde, heeft hij ook een alcohol- en rookverslaving (geen drugs) ontwikkeld. Door de verslavingsproblematiek is het niet mogelijk om op psychisch vlak hulpverlening te krijgen. Zo belandt hij in een vicieuze cirkel. De man komt over als een luide, stoere, Amsterdamse vent, die zich niet laat kisten. In contact kan hij heel direct zijn. Ook kan hij wat chaotisch overkomen. Maar daarachter schuilt een klein hartje. Hij is heel gevoelig en enigszins spiritueel ingesteld. Ook is hij gevoelig voor onrecht. Hij omschrijft zichzelf als een mensenmens. Op straat praat hij met jan en alleman. Hoewel de man dus heel sociaal is en hoewel hij heel makkelijk contact kan maken, voelt hij zich eenzaam. De man wil onderzoeken of een maatje wat voor hem kan betekenen. Hij hoop dat er een vrijwilliger is, die hem wat gezellige afleiding wil bieden. Hij wenst een maatje van tussen de vijfendertig en vijfenzestig jaar. Iemand die accepteert dat hij bijna altijd rookt en die rekening houdt met zijn gevoeligheid. De man praat zelf graag, maar houdt er eveneens van als zijn maatje een verhaal te vertellen heeft. Hij houdt van doorvragen en van een weerwoord. Hij vindt het belangrijk dat zijn maatje oprecht in hem geïnteresseerd is en actief luistert en dat zijn maatje zich niet heersend gedraagt. De maatjesuitjes moeten low-budget zijn. Bijvoorbeeld: een wandeling, een stuk fietsen, ergens picknicken, ergens een gezelschapspelletje spelen. Hij kan vanaf 12 uur afspreken. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie komt deze jongeman thuis bezoeken?
Bovenkerk - Westwijk Noord, Keizer Karelpark

Wie komt deze jongeman thuis bezoeken?

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een jongeman van dertigplus uit Amstelveen zoeken wij een maatje van tussen de twintig en veertig jaar oud voor thuisbezoek. De jongeman is enkele jaren geleden naar Amstelveen verhuisd en hij woont begeleid. Als gevolg van trauma’s durf hij niet naar buiten te gaan. Hij voelt zich eenzaam en zou het leuk vinden als iemand hem thuis komt bezoeken. Hij is eerder aan een maatje gekoppeld geweest. Dat is hem goed bevallen. Als vrijwilliger moet je niet het idee hebben dat je hem kunt helpen of dat je hem kunt forceren om wel naar buiten te gaan. Je kunt wel iets voor hem betekenen in het bieden van sociaal contact. Hij vindt het belangrijk dat dit maatjescontact gewoon een gezellig contact is en dat de vrijwilliger vriendelijk is. De jongeman is erg geïnteresseerd in de hi-Tech industrie. Hij kan zelf ook op de computer van alles ontwerpen. Het zou dus fijn zijn als je als vrijwilliger in enige mate ook interesse hebt in dit onderwerp. Hij zou je dan graag vertellen en laten zien wat hij over hi-Tech weet en wat hij zelf heeft gecreëerd. Om de spanning te dempen rookt de jongeman wiet. Hij kan op zijn balkon roken, maar alsnog moet je tegen de geur kunnen. Hij kan in de middagen afspreken. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Vrouw wenst opgewekt maatje voor uitjes
Bovenkerk - Westwijk Noord, Keizer Karelpark

Vrouw wenst opgewekt maatje voor uitjes

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van drieënzestig jaar uit Amstelveen zoeken wij een maatje. De vrouw ondernam altijd veel samen met haar moeder. Sinds haar moeder vorig jaar is overleden, ervaart ze een eenzaamheid. De vrouw vindt het moeilijk om zelfstandig een sociale omgeving binnen te stappen. Ze zal niet in haar eentje ergens koffie gaan drinken of een buurthuis binnengaan. Behalve haar zus en haar vorige maatje heeft de vrouw geen directe sociale contacten. De vrouw zou graag wat gezelligheid met iemand willen ervaren. Ze hoopt dat ze wéér aan maatje gekoppeld zal worden. Ze heeft een voorkeur voor iemand van vijftig jaar of ouder, die net als zij opgewekt en vrolijk is. Het kan zijn dat de vrouw bij de eerste ontmoetingen de kat wat uit boom kijkt en het wat spannend vindt om haar maatje te ontmoeten. Maar als het ijs gesmolten is, dan zal ze naar eigen zeggen meer loskomen en meer gaan praten. Met een maatje gaat de vrouw graag wandelen (dat mag een flinke afstand zijn), fietsen, koffiedrinken of leuke dingen doen. Het lijkt haar ook leuk om samen met de bus naar Amsterdam te gaan en om daar bijvoorbeeld de Albert Cuyp te bezoeken. De vrouw is wat slechthorend. Ze is beschikbaar op maandag, woensdag en zaterdag. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Man wenst maatje (v) voor gezellige afleiding
Bovenkerk - Westwijk Noord, Keizer Karelpark, Waardhuizen, Middenhoven

Man wenst maatje (v) voor gezellige afleiding

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een rustige en vriendelijke jongeman van vierendertig jaar uit Amstelveen zoeken wij een vrouwelijk maatje. Door zijn autisme ervaart hij snel veel prikkels. De jongeman woont in een woongroep. Behalve het koffiemoment en wat contact met familie, heeft hij geen sociale contacten. Hij heeft behoefte aan een één-op- één contact. Bij vrouwen voelt hij zich meer op zijn gemak dan bij mannen. Daarom wenst hij een vrouwelijk maatje. De jongeman wil graag samen met iemand wat buitenshuis doen. Hij verkiest daarom een rustige omgeving. Hij houdt van de natuur en gaat graag wandelen en fietsen. Hij heeft interesse in geschiedenis, wetenschap en politiek. Hij zou het dus fijn vinden als hij met iemand kan wandelen of fietsen in de natuur en als hij met iemand over zijn interesses zou kunnen praten. Hij wenst dat zijn maatje hem wat ruimte kan geven en zijn mening of visie kan respecteren. Ook is het handig als het maatje initiatief neemt want hijzelf is wat afwachtend. En hij hoopt dat er een goede klik ontstaat. Hij heeft een voorkeur voor een niet-rokend maatje van rond zijn eigen leeftijd tot maximaal vijftig jaar oud. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Houd jij ook van koken en/of natuur?
Keizer Karelpark

Houd jij ook van koken en/of natuur?

Project · 1 tot 2 uur in totaal
Roads Maatjesproject

Voor een man van zestigplus uit Amstelveen zoeken wij een maatje met wie hij (vegetarisch) kan koken. Ook lijkt het hem leuk om samen in de natuur te wandelen en nieuwe locaties te ontdekken. De man heeft in het verleden veel ervaringen gehad met mensen die niet vriendelijk waren. Daar heeft hij een angst op ontwikkeld. Het is voor hem een hele stap om het maatjescontact aan te gaan. Hij wenst daarom een maatje dat vriendelijk is, ietwat serieus is en dieper over zaken kan nadenken. Dat doet hij zelf namelijk ook graag. Het zou fijn zijn als de vrijwilliger hem begrijpt en een beetje geduldig is. Het is belangrijk dat de vrijwilliger hem ziet en snapt en hem in zijn waarde laat. De man heeft een afkeur van mensen die pinnig zijn of twistgesprekken voeren. Omdat hij doordeweeks veel hulpverlenersafspraken heeft, spreekt hij graag op donderdag of in het weekend af. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie helpt deze vrouw de sleur te doorbreken?
Bovenkerk - Westwijk Noord, Keizer Karelpark, Waardhuizen, Middenhoven

Wie helpt deze vrouw de sleur te doorbreken?

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van zestig jaar zoeken wij een maatje (m/v) dat met haar een wandelingetje wil maken of ergens koffie wil drinken. De vrouw heeft, behalve met haar kinderen, geen tot nauwelijks sociale contact. Doordat ze zich eenzaam voelt, kan ze in een flow naar beneden raken. Dan verblijft ze binnenshuis, interesseert de buiten wereld haar minder en maakt ze zich meer en meer zorgen. Ze weet dat als ze leuke dingen doet, ze die neerwaartse flow weer doorbreekt. Ze hoopt dat een maatje haar daarbij kan helpen door haar ermee op uit te nemen. De vrouw mengt zich liever niet in een drukke omgeving. Het maatjescontact wil zij graag invullen door bijvoorbeeld simpelweg samen een ommetje in een park te maken of ergens koffie te drinken of een ijsje te eten. De vrouw hoopt dat het maatjescontact haar wat afleiding en gezelligheid oplevert. Zij wenst gekoppeld te worden aan iemand met wie het klikt en met wie ze zich goed voelt. Ze houdt zelf niet van moeilijk doen. Ze zou het fijn vinden als haar maatje ook zo in het leven staat en zich niet anders voor zal doen dan wie hij/zij is. De vrouw is een makkelijke prater, maar bij stiltes kan ze zich wat ongemakkelijk gaan voelen of afwachtend zijn. Zij zou het fijn vinden als de vrijwilliger wat leuke verhalen te vertellen heeft, maar evenzo als de vrijwilliger haar een luisterend oor kan bieden. Ze vindt het het prettigst als een gesprek spontaan verloopt en als er afwisselend gesproken wordt. Haar voorkeur gaat uit naar de woensdagmiddag. Op vrijdag- of zaterdagmiddag zou ze ook kunnen. Ze rookt niet. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Maatje met passie voor muziek maken gezocht
Bovenkerk - Westwijk Noord, Keizer Karelpark

Maatje met passie voor muziek maken gezocht

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een man van tegen de vijftig jaar uit Amstelveen zoeken wij een maatje dat zijn passie voor muziek maken met hem kan delen. De man zou het leuk vinden om het maatjescontact invulling te geven door tezamen muziek te maken. Hij heeft een voorkeur voor klassieke muziek. De man wenst gekoppeld te worden aan een maatje bij wie hij zichzelf kan zijn en bij wie hij zich voor zijn gevoel niet moet schikken naar de ander. De man heeft een kritische blik op het leven. Dat moet je als maatje kunnen waarderen. Daarbij is het belangrijk dat je in zijn leven kunt inleven en dat je de maatjesafspraken serieus neemt om teleurstellingen te voorkomen. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie maakt het verschil voor deze vrouw (60+)?
Groenelaan

Wie maakt het verschil voor deze vrouw (60+)?

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van 60+ uit Ouderkerk aan de Amstel zoeken wij een maatje (m/v). De vrouw heeft weinig sociale contacten en zit veel thuis. Ze is afhankelijk van een scootmobiel. De vrouw geeft heel eerlijk haar mening. Daarnaast houdt ze van Amsterdamse humor. Zoals ze het zelf noemt: ‘dicht bij de grond’. Ze is niet een type dat hakken draagt en zich opdoft. Ze houdt daar bij anderen ook niet zo van. De vrouw heeft positieve ervaringen opgedaan met eerdere maatjes. Ze zou graag weer aan een maatje gekoppeld worden. Je kunt voor haar het verschil maken door met haar leuke activiteiten te ondernemen en haar een sociaal contact te bieden. De vrouw zou het leuk vinden om bijvoorbeeld samen naar een markt te gaan. Of om een keer een uitstapje te maken naar de Albert Cuyp of de Dapper Markt te maken. Als vrijwilliger moet je in staat zijn om haar opmerkingen te relativeren. De vrouw geeft aan dat als de vrijwilliger een rustig persoon is, die zelf goed weet wat hij of zij wil, dat het dan wel zal klikken. De vouw heeft verder interesse in oldtimers, klussen en techniek. Ze is redelijk flexibel qua dagen. Ze rookt niet. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Jongeman wenst maatje voor afleiding
Keizer Karelpark

Jongeman wenst maatje voor afleiding

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een jongeman van tegen de dertig jaar uit Amstelveen zoeken wij een maatje. De jongeman zit veelal thuis. Hij ervaart angsten en spanningen. Hij heeft moeite om activiteiten op te pakken en om nieuwe sociale contacten aan te gaan. In sociale situaties weet hij niet goed wat hem te wachten staat, welke vragen hij kan krijgen, hoe hij zich moet gedragen of hoe hij moet reageren. Hij heeft nu vooral gesprekken met hulpverleners, maar hij zou graag ook wat gewoon contact willen met mensen van zijn leeftijd. En een gesprek voeren dat niet gaat over zijn gezondheid of problemen, maar over ‘gewone’ dingen. De jongeman wenst een maatje van rond zijn leeftijd. Hij is gewend aan vrouwelijke hulpverleners. Om die reden voelt hij zich ook prettig wanneer hij aan een vrouwelijk maatje gekoppeld wordt. Als maatje wordt van je verwacht dat je hem thuis bezoekt of dat je hem ophaalt, omdat hij niet graag alleen ergens heen gaat. Je moet ook in staat zijn om de kar te trekken, een gesprek op te starten en afspraken na te komen. In eerste instantie houdt hij de uitstapjes het liefst dichtbij huis. Hij zou graag een wandeling maken, ergens koffiedrinken, winkeltjes in, wat rondkijken of naar de kinderboerderij gaan. Hij rookt, maar kan zich schikken door bijvoorbeeld buiten te roken. Hij is vaak beschikbaar. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje. Voor een jongeman van tegen de dertig uit Amstelveen zoeken wij een maatje. De jongeman zit veelal thuis. Hij ervaart angsten en spanningen. Hij heeft moeite om activiteiten op te pakken en om nieuwe sociale contacten aan te gaan. In sociale situaties weet hij niet goed wat hem te wachten staat, welke vragen hij kan krijgen, hoe hij zich moet gedragen of hoe hij moet reageren. Hij heeft nu vooral gesprekken met hulpverleners, maar hij zou graag ook wat gewoon contact willen met mensen van zijn leeftijd. En een gesprek voeren dat niet gaat over zijn gezondheid of problemen, maar over ‘gewone’ dingen. De jongeman wenst een maatje van rond zijn leeftijd. Hij is gewend aan vrouwelijke hulpverleners. Om die reden voelt hij zich ook prettig wanneer hij aan een vrouwelijk maatje gekoppeld wordt. Als maatje wordt van je verwacht dat je hem thuis bezoekt of dat je hem ophaalt, omdat hij niet graag alleen ergens heen gaat. Je moet als maatje ook de kar kunnen trekken, een gesprek kunnen opstarten en afspraken na kunnen komen. In eerste instantie houdt hij de uitstapjes het liefst dichtbij huis. Hij zou graag een wandeling maken, ergens koffiedrinken, winkeltjes in, wat rondkijken of naar de kinderboerderij gaan. Hij rookt, maar kan zich schikken door bijvoorbeeld buiten te roken. Hij is vaak beschikbaar. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Vrouw (47) wil sámen koken of creatief doen
Bovenkerk - Westwijk Noord

Vrouw (47) wil sámen koken of creatief doen

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van zevenenveertig jaar uit Amstelveen zoeken wij een maatje van rond haar leeftijd met wie zij samen kan koken of creatieve activiteiten kan oppakken. Door een ongeluk heeft de vrouw hersenbeschadiging opgelopen. Sindsdien heeft ze evenwichts-, geheugen- en zichtproblemen. Ze is veel binnenshuis. Het lukt haar niet om zelfstandig haar hobby’s weer op te pakken. Het is voor haar bijvoorbeeld lastig om een pan vast te houden. Daarom kookt ze te weinig voor zichzelf. Ze zou het dus fijn vinden als een maatje haar kan helpen om te koken. Het lijkt haar ook leuk als ze gekoppeld wordt aan een maatje met wie ze bij haar thuis creatief bezig kan zijn. ‘Tezamen ieder zijn eigen ding doen’, is hoe ze dat voor zich ziet. Ze zou bijvoorbeeld graag samen haken of breien of een mandala willen tekenen. Bij het haken of breien zou het fijn zijn als haar maatje haar zo nu en kan helpen. De vrouw ervaart verdriet door haar situatie en door alles wat er in haar leven gebeurd is. Maar ze houdt van gezelligheid, babbelt veel, houdt van een grapje en uit zich graag met humor. Ze wenst daarom een maatje met wie ze vooral gezelligheid kan ervaren. Het maatje mag Engelssprekend zijn. Als gevolg van het ongeluk is ze snel afgeleid. Halverwege een gesprek kan ze afdwalen of van de hak op de tak springen. Het zou fijn zijn als je als maatje op zo een moment de activiteit of het gesprek weer wat kunt bijsturen. De vrouw spreekt het liefst in de middagen af, behalve op dinsdagmiddag. Ze heeft een hondje. Ze rookt. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie helpt deze jongeman (25) op weg?
Keizer Karelpark

Wie helpt deze jongeman (25) op weg?

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een jongeman van vijfentwintig jaar uit Amstelveen zoeken wij een maatje. Hij wil zijn leven meer invulling geven en wenst mensen van rond zijn leeftijd te ontmoeten. Een activiteit met een maatje zou een mooie eerste stap zijn. Zijn hersenhelften functioneren heel verschillend. De hersenhelft die betrekking heeft op zelfstandigheid, het nakomen van afspraken en zelfzorg functioneert minder goed. Hij woont daarom bij zijn ouders, die hem begeleiding geven. De hersenhelft die gericht is op creativiteit functioneert heel sterk. De jongeman heeft veel interesse in kunst, schilderen en tekenen. Hij vindt het bijvoorbeeld leuk om musea te bezoeken. De jongeman wenst een maatje met wie hij klikt en met wie hij kan praten en overleggen. Het is heel belangrijk dat zijn maatje geduldig is. Met zijn maatje zou hij graag willen wandelen. Het zou helemaal leuk zijn als zijn maatje een hond heeft, die tijdens de wandeling meegaat. De jongeman staat er ook voor open om samen te sporten bij SportCity of Big Jim in Amstelveen. Hij vindt het lastig om de afspraak in te plannen en om op tijd te komen. Zijn ouders zullen hem in het maatjescontact begeleiden. Hij spreekt het liefst in de middag of avond af. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie deelt een passie voor muziek?
Groenelaan

Wie deelt een passie voor muziek?

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een man van tegen de zestig jaar uit Amstelveen zoeken wij een maatje. De man is van Amsterdam naar Amstelveen verhuisd en woont bij familie in. Met zijn familie heeft hij een goede band. Maar hij zou het fijn vinden als zijn wereld ook uit andere mensen kan bestaan. De sociale contacten die hij in Amsterdam had, verwateren. Het lukt hem niet om in Amstelveen nieuwe sociale contacten op te doen. Hij heeft behoefte aan een vriendschappelijk contact met iemand bij wie hij zijn levensverhaal kwijt kan. De man houdt erg van muziek. Hij is een groot fan van reggae, maar houdt ook van jazz en klassiek. Zelf speelt hij gitaar, tamboerijn en mondharmonica. De man is erg vriendelijk en maakt met iedereen makkelijk contact. Op het moment dat het contact langduriger is, verschuift zijn aandacht naar de achtergrond. Er kunnen periodes zijn waarin het met zijn mentale gezondheid slechter gaat. Dan kan hij in een soort fantasieën geloven. In het maatjescontact hoeft dit niet storend te zijn. Zijn ideale maatje is iemand die van muziek (reggae) houdt. Iemand met wie hij goed kan babbelen, waarmee hij gezelligheid kan ervaren. Met een maatje wil hij graag iets rond het thema muziek doen. Bijvoorbeeld samen jammen. Het lijkt hem ook leuk om samen ergens koffie te drinken of een wandeling te maken. De man is flexibel en kan in principe elke dag van de week afspreken. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie komt deze vrouw (44) thuis bezoeken?
Groenelaan

Wie komt deze vrouw (44) thuis bezoeken?

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van vierenveertig jaar uit Amstelveen zoeken wij een maatje (v) dat haar thuis komt bezoeken. De vrouw heeft een ongeluk meegemaakt en daar chronische pijn en een traumatische ervaring aan overgehouden. Het vertrouwen in de mensheid en in het medische circuit is ze kwijtgeraakt. Ze durft niet naar buiten en komt, behalve voor ziekenhuisafspraken, niet de deur uit. Haar medische hulpverlening wordt nu afgebouwd. Het praten met de hulpverlening heeft ze altijd als prettig ervaren. Van haar familie krijgt ze zorg en aandacht. Haar familie probeert haar te stimuleren om naar buiten te gaan. Maar dat is voor nu echt te hoog gegrepen. Ze heeft daarom juist behoefte aan een vriendschappelijk contact, met iemand die haar thuis bezoekt. Haar ideale maatje is een betrouwbaar, lief en zacht persoon. Iemand die haar niet forceert om toch naar buiten te gaan, haar oprecht een luisterend oor biedt, haar wil proberen te begrijpen en gewoon een gezellig praatje met haar kan houden. De vrouw houdt bijvoorbeeld van eten, koken en bakken. Dat is een onderwerp waarover ze zou willen praten. Verder praat ze graag over alledaagse onderwerpen; van leuke verhalen tot dingen die haar dwarszitten. De vrouw is niet in Nederland geboren. Ze spreekt de Nederlandse taal voldoende genoeg om elkaar te kunnen begrijpen. De vrouw zou het fijn vinden als ze door het maatjescontact haar Nederlandse taalniveau wat kan verbeteren. In contact is zij een heel eerlijk en zacht persoon. Ze zal wat tijd nodig hebben om het vertrouwen van een ander te voelen. De vrouw kan dagelijks na 12 uur afspreken. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie komt deze vrouw thuis bezoeken?
Waardhuizen, Middenhoven

Wie komt deze vrouw thuis bezoeken?

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van 44 uit Amstelveen zoeken wij een maatje (v) dat haar thuis komt bezoeken. De vrouw heeft een ongeluk meegemaakt en daar chronische pijn en een traumatische ervaring aan overgehouden. Het vertrouwen in de mensheid en in het medische circuit is ze kwijtgeraakt. Ze durft niet naar buiten en komt, behalve voor ziekenhuisafspraken, niet de deur uit. Haar medische hulpverlening wordt nu afgebouwd. Het praten met de hulpverlening heeft ze altijd als prettig ervaren. Van haar familie krijgt ze zorg en aandacht. Haar familie probeert haar wel te stimuleren om naar buiten te gaan. Maar dat is voor nu echt te hoog gegrepen. Ze heeft daarom juist behoefte aan een vriendschappelijk contact, met iemand die haar thuis bezoekt. Haar ideale maatje is een betrouwbaar, lief en zacht persoon. Iemand die haar niet forceert om toch naar buiten te gaan, haar oprecht een luisterend oor biedt, haar wil proberen te begrijpen en gewoon een gezellig praatje met haar kan houden. De vrouw houdt bijvoorbeeld van eten, koken en bakken. Dat is een onderwerp waarover ze graag zou willen praten. Verder praat ze graag over onderwerpen uit het dagelijks leven; van leuke dingen tot dingen waar ze zich zorgen over maakt of die haar dwarszitten. De vrouw is niet in Nederland geboren. Ze spreekt de Nederlandse taal voldoende genoeg om elkaar te kunnen begrijpen. De vrouw zou het fijn vinden als ze door het maatjescontact haar Nederlandse taalniveau wat kan verbeteren. In contact is zij een heel eerlijk en zacht persoon. Ze zal wat tijd nodig hebben om het vertrouwen van een ander te voelen. De vrouw kan dagelijks na 12 uur afspreken. Ze rookt. Maar haar woning is rookvrij. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie wil deze man gitaar leren spelen?
Bankras, Kostverloren, Bovenkerk - Westwijk Noord, Groenelaan

Wie wil deze man gitaar leren spelen?

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een man van vijftig plus zoeken wij een maatje dat gitaar kan spelen en het leuk vindt om hem de beginselen van het gitaarspelen aan te leren. De man heeft moeite in het aangaan van sociale contacten. Gitaarles is voor hem een doel op zich, maar ook een middel om contact op te bouwen. Twee keer eerder heeft hij een poging gedaan om bij een muziekschool gitaarles te nemen, maar in beide situaties stopte het vroegtijdig door omstandigheden. Los van het feit dat opnieuw gitaarles nemen voor hem te duur is, leek het hem gewoon een leuke manier om met iemand sociaal in contact te komen. De gitaar als middel om stiltes te voorkomen en om met iemand in contact te komen. Het lijkt hem fijn als hij gekoppeld kan worden aan een maatje dat hem in zijn thuissituatie en op zijn eigen tempo gitaar kan leren spelen of hem wat tips kan geven over hoe hij dat moet opstarten. Het mag voor hem ook op een andere plek, als de vrijwilliger geschikte plek weet. De man zal het in het begin wat spannend vinden om af te spreken. Naarmate het contact vordert, is de kans aanwezig dat hij juist zal ontspannen. Hij wenst een aardig maatje dat geduld met hem heeft, hem wat vertrouwen geeft en met wie hij een klik ervaart. De man heeft zelf gitaren en bladmuziek. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Engels of Spaans maatje voor Aquafit gezocht
Bovenkerk - Westwijk Noord

Engels of Spaans maatje voor Aquafit gezocht

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van 72 jaar zoeken wij een Engels- of Spaanssprekend maatje dat samen met haar wil gaan aquafitten bij zwembad De Meerkamp in Amstelveen. De lessen die plaatsvinden op maandag van 20.15 tot 21.00 uur en op donderdag van 19.30 tot 20.15 uur zijn voor haar een optie. Ze zou dan het liefst door haar maatje thuis worden opgehaald en tezamen naar het zwembad gaan. Ze kan fietsen of met het openbaar vervoer reizen. Een andere activiteit lijkt haar ook leuk. Ze gaat bijvoorbeeld graag naar het museum, de markt, de bioscoop of een balletvoorstelling. Dat lukt voor haar op vrijdag, zaterdag en zondag. De vrouw is in contact heel vriendelijk. Als vrijwilliger moet je wel wat geduld en een luisterend oor voor haar hebben. Ze houdt van praten. Ze praat veel en vaak aan één stuk door. Hoe zij de realiteit ervaart, daar kun je als vrijwilliger bedenkingen bij hebben. Daar zul je respectvol een weg in moeten vinden. Haar huis is niet een uitnodigende plek. Daarom is het ook echt verstandig om bij elke ontmoeting een uitje in te plannen. De vrouw spreekt Nederlands met een Spaans accent en een woordje Engels. Ze kan zowel aan een Engels- als aan een Spaanssprekende vrijwilliger gekoppeld worden. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wandelmaatje gezocht voor Farsi sprekende man
Groenelaan

Wandelmaatje gezocht voor Farsi sprekende man

Project · 1 tot 2 uur in totaal
Roads Maatjesproject

Voor een vriendelijke man van zestig zoeken wij een wandelmaatje. De man spreekt geen Nederlands. Wel Farsi. Daarom zoeken wij naar een maatje dat Farsi met hem kan spreken. Daarnaast is beheersing van Nederlands of Engels nodig om met de medewerkers van onze organisatie te kunnen communiceren. De man is veel alleen. Zijn zonen bezoeken hem, maar zij hebben ook hun werk en bezigheden. Dagbesteding is vanwege de taalbarrière geen optie voor hem. De man wenst een maatje met wie hij kan wandelen en praten. In contact heeft hij een enigszins afwachtende houding. Hij is verder heel vriendelijk en rustig. Hij kan wel last hebben van sombere stemming. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Vrouw (70+) wenst vrouwelijk wandelmaatje
Bankras, Kostverloren

Vrouw (70+) wenst vrouwelijk wandelmaatje

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van zeventigplus zoeken wij een vrouwelijk maatje van zestig jaar of ouder dat het leuk vindt om met haar op een rustig tempo een uurtje te wandelen. Toen de vrouw met pensioen ging, merkte ze dat haar sociale omgeving kleiner werd. De vrouw heeft nu minder sociale contacten dan ze zou willen hebben. Dat kan invloed hebben op haar stemming. Ze kan zich soms wat somber voelen. Ze heeft wel pogingen gedaan om meer met mensen in contact te komen. Onder andere bij wandelgroepen en buurthuizen. Ze merkt dat ze nog steeds behoefte heeft aan een één-op-één contact. Daarom hoopt ze aan een maatje gekoppeld te worden. Het liefst wil ze met haar maatje wandelen en kletsen. De vrouw houdt van mooie natuur. Het lijkt haar ook leuk om samen iets creatiefs te doen of om een uitstapje te maken. De vrouw omschrijft zichzelf als rustig en enigszins afwachtend. Ze is beschikbaar op dinsdag, woensdag en donderdag en eventueel in het weekend. Ze spreekt het liefst overdag af. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie onderneemt wat met deze vrouw (70+)?
Keizer Karelpark

Wie onderneemt wat met deze vrouw (70+)?

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Wij zoeken een maatje voor een vrouw uit Amstelveen van zeventigplus. Ze is eenzaam en ze zou dolgraag een praatje maken of wat ondernemen met iemand van rond haar leeftijd. De vrouw heeft een zware jeugd gehad. Van jongs af aan was het voor haar niet makkelijk om contacten te leggen. Daardoor staat ze alleen in het leven. Ze komt wel mensen tegen, maar ze kent weinig tot geen mensen met wie ze één op één iets kan ondernemen. Ze wenst een maatje dat interesse toont en betrouwbaar is, iemand met wie ze een 'kwalitatief goed' contact kan hebben. De vrouw is rustig van karakter. Het lijkt haar al heel leuk als iemand bij haar een kopje koffie komt drinken en met haar gezellig wil praten en naar haar kan luisteren. Ze zou het helemaal leuk vinden als iemand samen met haar op pad wil gaan. Ze bezoekt graag Artis, heeft een museumjaarkaart en ze houdt van fotograferen. Ze is niet zo goed ter been; ze heeft een rollator. Daarom vraagt een uitstapje wat meer tijd. Ze is beschikbaar op maandag, woensdagmiddag en –avond en in het weekend.

Wie zorgt dat deze man het huis uit komt?
Groenelaan

Wie zorgt dat deze man het huis uit komt?

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een man van 50plus zoeken wij een maatje. De man heeft wel een partner en een klein sociaal netwerk. Hij kan zich snel zorgen maken en in beklemmende gedachten blijven hangen. Om die reden blijft hij dan sneller binnen. ‘Een week duurt lang’, zegt hij zelf. De man heeft er baat bij als hij gekoppeld wordt aan een maatje dat hem er mee op uit neemt. Enerzijds wil hij graag zijn verhaal kwijt kunnen en in een sociaal contact leuke gesprekken kunnen voeren. Anderzijds wil hij graag het huis uit. In sociaal contact is hij erg open. Hij kan over heel veel onderwerpen meepraten. Hij zou het leuk vinden als zijn maatje ook een open persoonlijkheid heeft. In zijn leven heeft hij veel meegemaakt én zich om anderen bekommerd. Daarom wenst hij een maatje dat zelf geen rugzak heeft. Hij wil graag wat luchtigheid en gezelligheid ervaren. Hij vindt het belangrijk dat zijn maatje een goede match is. De man houdt ervan om zijn huis goed opgeruimd en schoon te houden. En soms kan hij wat vlug praten en zich wat ‘stuiterend' gedragen. Hij vindt het belangrijk dat zijn maatje daar niet over valt. En dat zijn maatje hem in zijn waarde laat, zoals hij dat zelf ook met anderen doet. Het lijkt hem leuk om met zijn maatje ergens koffie te drinken of om ergens te gaan wandelen, bijvoorbeeld in de duinen. Hij spreekt het liefst in de middag of in de avond af. De dag van de week maakt hem niet uit, die mag wisselend zijn. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie helpt deze vrouw naar buiten?
Bovenkerk - Westwijk Noord, Keizer Karelpark, Stadshart, Waardhuizen, Middenhoven

Wie helpt deze vrouw naar buiten?

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een vriendelijke vrouw van 44 zoeken wij een maatje. De vrouw heeft al jarenlang een angststoornis, waardoor zij veelal thuis zit. De vrouw wil of kan alleen naar buiten als er iemand met haar meegaat. Ze is dus erg afhankelijk van anderen. De vrouw is eerder aan maatjes gekoppeld geweest. Daar heeft ze positieve ervaringen mee, want haar maatjes namen haar mee naar buiten en gaven haar leuke afleiding. Daarom hoopt ze nu weer aan een maatje gekoppeld te worden. De inzet van het maatjescontact is om de kwaliteit van haar leven te vergroten. Je moet als vrijwilliger niet de ambitie hebben om de vrouw van haar problemen af te helpen. Het gaat er juist om dat je haar in haar ervaring serieus neemt. Het gaat er in eerste instantie om dat de vrouw zich op haar gemak gaat voelen bij haar maatje. Voordat ze uit huis durft, zal ze dus eerst moeten klikken met het maatje en zich vertrouwd moeten voelen met haar maatje. Het kan gebeuren dat ze een angstaanval krijgt en dan naar huis wil of dat ze op een slechte dag echt niet naar buiten durft. Met een maatje zou de vrouw graag een stukje gaan wandelen in de omgeving, eventueel zou ze ook een stukje gaan fietsen. Ook lijkt het haar leuk om samen te tafeltennissen of bij regen om een kaart- of bordspel te spelen. Gezien de vrouw zelf niet veel meemaakt, zou ze het leuk vinden als haar maatje het één en ander te vertellen heeft. Zelf kan ze de negativiteit in haar hoofd opzoeken. Daarom vindt de vrouw het fijn als haar maatje het leven positief kan bekijken, maar de problemen in het hoofd van de vrouw niet wegwuift. De vrouw kan overdag afspreken. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Man 30+ wil graag naar uitgaansgelegenheden
Waardhuizen, Middenhoven

Man 30+ wil graag naar uitgaansgelegenheden

Project · 1 tot 2 uur in totaal
Roads Maatjesproject

Voor een jongeman van 35 jaar uit Amstelveen zoeken wij een maatje van tussen de twintig en vijftig jaar. De jongeman heeft een vorm van autisme. Hij vindt het moeilijk om een sociaal contact te leggen en te onderhouden. Hij wil graag zich meer onder leeftijdsgenoten bevinden, op plekken komen waar leeftijdsgenoten ook komen en activiteiten ondernemen die leeftijdsgenoten ook ondernemen. Hij wenst gekoppeld te worden aan een maatje dat sámen met hem op pad wil gaan en verschillende uitgaansgelegenheden met hem wil bezoeken. Hij zou het bijvoorbeeld leuk vinden om vroeg in de avond ergens een alcoholvrij drankje te gaan drinken. Het lijkt hem ook leuk als zijn maatje mee zou gaan om kleding te kopen of om samen te koken. Als je hem een vraag stelt, dan duurt het even voordat hij een antwoord klaar heeft. Het is daarom van belang dat je als maatje sociaal vaardig bent en een gesprek kunt opstarten en kunt onderhouden. De jongeman spreekt graag in het weekend, op vrijdag- of zaterdagavond af. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie neemt deze vrouw (58) mee naar buiten?
Elsrijk

Wie neemt deze vrouw (58) mee naar buiten?

Project · maandelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van 58 uit Amstelveen zoeken wij een maatje. De vrouw zit veel thuis. Ze wil graag het huis uit zodat ze kan genieten van de natuur en van de buitenlucht. Maar het lukt haar niet goed om op eigen initiatief iets te ondernemen. Dat komt doordat ze last heeft van angsten. Ook kan ze zich somber voelen. Het zou voor haar makkelijker zijn om sámen met iemand op pad te gaan. Daarom hoopt ze gekoppeld te worden aan een maatje. Met een maatje zou ze graag wandelen en wat kletsen. Om te beginnen een kwartier, met het idee om die wandelingen op te bouwen. De vrijwilliger moet haar dan wel thuis komen ophalen. Als de vrijwilliger een hond mee wil nemen, dan vindt ze dat geen probleem. Eventueel lijkt het haar ook leuk om samen ergens koffie te gaan drinken. Ze hoopt op een niet-rokend maatje van tussen de vijftig en zeventig jaar oud. Iemand die vrolijk en spraakzaam is. Juist omdat ze dat zelf in mindere mate is. Ze wenst dat het maatjescontact een gelijkwaardig contact is. De vrijwilliger moet niet de verwachting hebben om haar te kunnen veranderen. Het zou kunnen dat ze een keer afzegt omdat de angst of somberheid, of migraine, de overhand nemen. Ze kan afspreken op maandag-, dinsdag-, woensdag- en vrijdagmiddag. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Eenzame man wenst maatje voor een praatje
Bovenkerk - Westwijk Noord, Randwijck, Stadshart, Waardhuizen, Middenhoven

Eenzame man wenst maatje voor een praatje

Project · maandelijks 2 tot 4 uur
Roads Maatjesproject

De man (67) heeft een gering sociaal netwerk. Met een paar buurtgenoten heeft hij tot op zekere hoogte contact. Het contact met zijn kinderen is op afstand. Zijn leven is niet gelopen zoals hij had gehoopt en hij heeft nog steeds moeite om het leven bij te benen. Het kost hem moeite om dat te verwerken. Hij voelt zich veelal eenzaam en moedeloos en hij schaamt zich eigenlijk voor het feit dat hij niemand kent en voor hoe zijn situatie is gelopen. Omdat hij al een tijdlang geen verdere sociale contacten meer heeft gehad en om de reden dat hij weinig te besteden heeft, ervaart hij een drempel om zich aan te sluiten bij activiteiten in de buurt. De man heeft behoefte aan wat vriendschappelijke aandacht. Een maatje zou een goede uitkomst zijn. De man hoopt op een maatje dat niet veroordeelt, maar wel aandacht en interesse voor hem heeft. Hij heeft veel meegemaakt en hij zou graag met iemand willen kunnen praten over hoe zijn leven is gelopen. Hij behoefte om gezien en gehoord te worden. Als maatje zul je wat geduld met hem moeten hebben. Hij is niet iemand die op de voorgrond staat. En hij is niet echt gewend om te praten. Hij weet daarom zelf niet goed in te schatten hoe hij zich zal gaan verhouden in een maatjecontact. Het kan zijn dat hij zich in eerste instantie afwachtend en onzeker opstelt. Of dat hij het moeilijk vindt om adequaat te reageren. Hij praat sowieso wat langzamer dan gemiddeld. De man is fysiek niet heel mobiel. Hij kan zo’n vijfhonderd meter lopen. Hij spreekt het liefst thuis af voor een kop koffie. Hij rookt in huis, maar hij als zijn maatje op bezoek komt, dan kan hij beloven om niet te roken en dan kan hij zijn huis wat ventileren. Hij is dagelijks beschikbaar. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Ben jij ondernemend en creatief van geest?
Bovenkerk - Westwijk Noord, Groenelaan, Uilenstede, Kronenburg, Waardhuizen, Middenhoven

Ben jij ondernemend en creatief van geest?

Project · maandelijks 2 tot 4 uur
Roads Maatjesproject

Voor een man van 60+ uit Amstelveen zoeken wij een maatje. Omdat hij met vrouwen makkelijker een klik heeft dan met mannen, gaat zijn voorkeur uit naar een vrouwelijk maatje. De man is altijd in de kunstscene bezig geweest. Hij richt zich nu meer op de digitale/ A.I. kunst. Daardoor is zijn sociale kring weggevallen. Hij heeft behoefte aan een vriendschappelijk sociaal contact. Hij zou dat graag invullen door met een maatje tweewekelijks tijdens een kop koffie een leuk gesprek te voeren. De man omschrijft zichzelf als gepassioneerd en een snelle denker. Daardoor kan hij ook druk in zijn hoofd zijn. Hij zou het leuk vinden als zijn maatje ook ondernemend en actief van geest is. Hij wenst een maatje dat in de maatschappij staat en met wie hij over actualiteiten of het leven kan praten. Zijn maatje hoeft niet zijn interesse voor kunst te delen. De leeftijd van het maatje vindt hij ook minder belangrijk. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Man van tegen de zestig wil graag op pad
Keizer Karelpark

Man van tegen de zestig wil graag op pad

Project · maandelijks 2 tot 4 uur
Roads Maatjesproject

Voor een man van tegen de zestig zoeken wij een maatje. Het maatje mag Engelssprekend zijn. Het netwerk van de man bestaat momenteel uit mensen die wat minder goed in hun energie zitten. Dat bemoeilijkt het om iets gezamenlijk te ondernemen. De man wordt daarom graag gekoppeld aan een energiek maatje, dat het leuk vindt om er samen met hem op uit te gaan. De man zou het leuk vinden als hij met zijn maatje wisselende activiteiten kan ondernemen. Hij gaat bijvoorbeeld graag naar de bioscoop of museum. Hij is in voor allerlei uitstapjes. Hij zou ook graag Amsterdam willen bezoeken. Bij slecht weer lijkt het hem leuk om samen te koken of een gezelschapsspelletje als Risk of Stratego te spelen. De man rookt niet. Hij kan op maandag, zaterdag en zondag afspreken. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie biedt deze jongeman wat gezelligheid?
Waardhuizen, Middenhoven

Wie biedt deze jongeman wat gezelligheid?

Project · wekelijks 2 tot 4 uur
Roads Maatjesproject

Voor een rustige jongeman van 31 jaar uit Amstelveen zoeken wij een maatje. De jongeman geeft aan dat hij zichzelf een beetje kwijt is sinds hij psychische klachten ervaart. Hij is veel aan het nadenken en aan het twijfelen en zoekende naar wat hem dient in het leven. Hij wordt graag gekoppeld aan een maatje met wie hij een ongedwongen en opbeurend één-op-één contact kan ervaren. Hij zou het fijn vinden als zijn maatje een luisterend oor heeft, het leuk vindt om verhalen met elkaar te delen en hem weer de leuke kant van het leven kan laten zien. De leeftijd van het maatje vindt hij minder belangrijk. In eerste instantie wil hij graag al wandelend wat praten. Vervolgens staat hij ook voor andere activiteiten open. Het is van belang dat je als maatje zelf stabiel in het leven staat en van goede wil bent om de jongeman wat gezellige afleiding te bieden. Het is niet de bedoeling dat je hem wilt ‘sturen’ of adviezen gaat geven. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie biedt deze jongeman wat gezelligheid?
Waardhuizen, Middenhoven

Wie biedt deze jongeman wat gezelligheid?

Project · wekelijks 2 tot 4 uur
Roads Maatjesproject

Voor een rustige jongeman van 31 jaar uit Amstelveen zoeken wij een maatje. De jongeman geeft aan dat hij zichzelf een beetje kwijt is sinds hij psychische klachten ervaart. Hij is veel aan het nadenken en aan het twijfelen en zoekende naar wat hem dient in het leven. Hij wordt graag gekoppeld aan een maatje met wie hij een ongedwongen en opbeurend één-op-één contact kan ervaren. Hij zou het fijn vinden als zijn maatje een luisterend oor heeft, het leuk vindt om verhalen met elkaar te delen en hem weer de leuke kant van het leven kan laten zien. De leeftijd van het maatje vindt hij minder belangrijk. In eerste instantie wil hij graag al wandelend wat praten. Vervolgens staat hij ook voor andere activiteiten open. Het is van belang dat je als maatje zelf stabiel in het leven staat en van goede wil bent om de jongeman wat gezellige afleiding te bieden. Het is niet de bedoeling dat je hem wilt ‘sturen’ of adviezen gaat geven. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie wil met deze vrouw wat tijd doorbrengen?
Groenelaan

Wie wil met deze vrouw wat tijd doorbrengen?

Project · maandelijks 2 tot 4 uur
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van tegen de zeventig jaar zoeken wij een (Engelssprekend) maatje. Nu de vrouw op leeftijd is, kost het haar veel moeit om iets zelfstandig te ondernemen. Daardoor is ze veelal thuis. Daarbij heet de vrouw in haar leven het nodige doorgemaakt, waardoor ze soms angstklachten ervaart. De vrouw heeft behoefte aan een goed gesprek. Ze wenst een maatje dat haar thuis komt bezoeken en het leuk vindt om gezellig met haar te kletsen. De vrouw zou het leuk vinden als haar maatje wat te vertellen heeft. De vrouw heeft in verschillende landen gewoond en gewerkt. Ze is dus geïnteresseerd in andere culturen. Daarbij bekijkt de vrouw het leven graag van een humoristische kant. Graag praat ze over de wereld, actualiteiten, politiek of het leven. Ze vindt het ook leuk om een goed boek of een goede film te bespreken. De vrouw heeft weinig behoefte om over haar eigen beperkingen te praten. Haar ideale maatje is iemand die het leuk lijkt om wat tijd met haar door te brengen, een bepaalde rust uitstraalt, leuk kan praten en actief kan luisteren. De vrouw spreekt vloeiend Engels. Daarom is een Engelssprekend maatje welkom. De vrouw spreekt bij voorkeur na elf uur af. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Gezellig maatje gezocht voor jonge vrouw (26)
Bovenkerk - Westwijk Noord

Gezellig maatje gezocht voor jonge vrouw (26)

Project · wekelijks 2 tot 4 uur
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van 26 jaar zoeken wij een maatje. De vrouw kan moeite ervaren met het verwerken van bepaalde heftige emoties. Op dat soort momenten wordt ze angstig en kan ze haar omgeving en gebeurtenissen niet goed tot zich nemen. Dat maakt dat ze veelal thuiszit. Ze mist een gezellig één-op-één contact. Iemand met wie ze kan kletsen en een activiteit kan ondernemen. De vrouw is eerder aan een maatje gekoppeld geweest. Dat heeft haar goed gedaan. Ze wordt graag weer aan een maatje gekoppeld. Het lijkt haar leuk om tezamen haar hondje uit te laten, boodschappen te doen, ergens thee te drinken, een klusje in huis te doen, creatief bezig te zijn of om een sportieve uitdaging aan te gaan. Dit soort buitenactiviteiten zijn voor haar haalbaar op het moment dat ze met iemand samen is. Dit maatjescontact draait ook om gezelligheid. Als maatje moet je wat steviger in je schoenen staan. We geven je handvatten over hoe je kunt handelen op het moment dat de vrouw angstig of afwezig raakt. De vrouw is elke dag van de week overdag beschikbaar. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Anderen bekeken ook

Met Gezond Natuur Wandelen op stap
Waardhuizen, Middenhoven

Met Gezond Natuur Wandelen op stap

Eenmalig of wekelijks · 1 tot 2 uur
Stichting Gezond Natuur Wandelen

Door in de natuur te lopen met een gezellige groep mensen, maak je het verschil. Onze wekelijkse gratis wandelingen zijn een manier om anderen te ontmoeten, samen te bewegen en de natuur te beleven. Onze gratis wekelijkse wandelingen van ongeveer een uur in het groen worden in een rustig tempo gelopen en vinden plaats in de verschillende seizoenen. We zoeken extra wandelbegeleiders om elkaar af te wisselen en de wandelaars elke week/maand op ons te kunnen laten rekenen. Als wandelbegeleider zorg je samen voor een mooie route en vertel je onderweg kort iets over de natuur. Als wandelbegeleider loop je samen met een andere vrijwilliger met de wandelgroep vanaf het verzamelpunt. Daar komen onze wandelaars samen om sociale contacten en bewegen te combineren. Ook is er aandacht voor “het groen” onderweg. Locatie en tijd: In Amstelveen op elke maandag om 10.00 uur. Ontmoetingscentrum de Meent ,Orion 3, 1188 AM Amstelveen De wandeling duurt ongeveer een uur. Je begeleidt één per maand in overleg met je lokale coördinator. Andere dagen kan je zelf meewandelen. Je hebt geen speciale kennis nodig, maar wel interesse in gezondheid en natuur, een redelijke conditie en goede sociale vaardigheden. Attenderen op natuur draagt al bij tot natuurbeleving! Na afloop drink je samen met de deelnemers een kop koffie of thee. Wandel gezellig mee en kijk of het wat voor je is! Neem contact op met Corrie om je aan te melden, zij brengt je met de juiste persoon in contact. De gezelligheid is het gezondste van onze van onze wandelingen."

Muziek om te delen!
Keizer Karelpark

Muziek om te delen!

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Mantelzorg & Meer

Heb jij een passie voor muziek, dan is deze hulpvraag iets voor jou. Voor een meneer in Amstelveen (51 jaar) met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), ADHD en PTSS zoeken wij een vrijwilliger met wie hij zijn passie voor muziek en geluidstechniek kan delen. Meneer is vroeger geluidstechnicus geweest. Hij bespeelt nog steeds verschillende instrumenten zoals orgel, drums, synthesizer en (bas)gitaar en zou graag samen met iemand musiceren en praten over muziek. Tegelijkertijd geeft dat zijn vrouw de ruimte om even de deur uit te kunnen, waardoor jouw komst ook voor haar veel betekent. Als gevolg van zijn NAH heeft meneer goede en slechte dagen. Op een slechte dag kan het zijn dat muziek maken niet lukt. Dan is het fijn als je even met hem gaat zitten praten. Ook heeft het NAH invloed op zijn emoties en reacties, hij kan soms wat ongenuanceerd reageren, zonder dat dit persoonlijk bedoeld is. Sta jij stevig in de schoenen, heb je geduld, schrik je niet terug van af en toe wat krachtige taal, ben je initiatiefrijk en enthousiast? Neem dan contact op met Marije, coördinator vrijwilligers. Zij vertelt je graag meer over deze hulpvraag.

Ben jij een natuur mens?
Stadshart

Ben jij een natuur mens?

Structureel
Mantelzorg & Meer

Mantelzorg & Meer hoort vaak van chronisch zieken of mensen met een beperking: “Ik zou zo graag nog even lekker naar buiten gaan.” Zeker als het weer lekker is. Ben jij iemand die graag wandelt, fietst, winkelt, of gewoon lekker in het park zit? Wij hebben gezelschap voor je! Wil jij een keer per week of twee weken een paar uurtjes samen met een chronisch zieke of iemand met een beperking op pad? Je doet hem of haar en zijn of haar mantelzorger een groot plezier. Onze Coördinatoren Vrijwilligers maken graag kennis met je. Samen bespreek je wat je wil doen en wat er bij je past. Wij bieden je training, professionele begeleiding en reiskostenvergoeding. Voor informatie en aanmelden kun je contact opnemen door een bericht te sturen.

Versterken van verbinding
Bovenkerk - Westwijk Noord, Stadshart

Versterken van verbinding

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Humanitas Amstelland

Help iemand te bewegen naar een leven met meer sociale verbindingen! Lijkt het je leuk om maatje van iemand te zijn, die jouw hulp graag gebruikt bij het verruimen van een sociaal netwerk, aansluiting (her-)vinden bij sociale contacten, het zoeken naar passende invulling van de beschikbare tijd of meer zingeving? De roep naar deze hulp is groot; veel mensen vinden het spannend om dit helemaal op eigen houtje te doen. Of weten gewoon niet HOE ze dit kunnen doen. Met oprechte tijd, aandacht, een luisterend oor en een een gezonde dosis enthousiasme zijn deze mensen vaak al enorm geholpen. Beschik jij over een positief, verbindend karakter? Denk jij dat jij dat zetje kunt bieden om iemand in dat sociale zadel (terug) te krijgen? Dan zou ik graag een kennismakingsgesprek met je willen inplannen. Gewoon, om eens te kijken of dit mooie project en jouw wensen en talenten bij elkaar aansluiten.

Financieel Administratief Ondersteuner
Uilenstede, Kronenburg

Financieel Administratief Ondersteuner

Wekelijks · 3 tot 4 uur
Over Rood

Over Rood is op zoek naar een financieel administratief vrijwilliger die zijn/haar kennis en ervaring wil inzetten om zelfstandige ondernemers te helpen. Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je de cliënten van onze trajectmanagers om de administratie op orde te brengen. Je geeft deze ondernemers overzicht en inzicht in hun administratie en eventuele schulden. Je helpt ze de draad weer op te pakken. Functieomschrijving Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je ondernemers in het doorlopen van een hulptraject binnen Over Rood. Je helpt ondernemers met hun administratie en hebt waar nodig in samenwerking met de cliënt contact met de boekhouder, schuldeisers, curatoren en/of de belastingdienst. Wij zijn op zoek naar meerdere vrijwilligers die zich min. 4 uur per week in willen zetten voor een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse economie en een gezond ondernemersklimaat, waarin voor hen ook ondersteuning is in lastige tijden. Het betreft een onbetaalde functie, onkosten worden vergoed. Wat bieden wij jou? • Ruimte om je talent en ervaring in te zetten voor anderen binnen een professionele en snel groeiende, landelijke vrijwilligersorganisatie • Leren van elkaar en uitwisselen van kennis, zodat je jezelf kunt blijven ontwikkelen en je op de hoogte blijft van actuele ontwikkelingen • Diverse interne trainingen in het kader van administraties, ondernemersbelastingen, schuldhulp en ondernemersprogramma’s • Maatschappelijk betrokken collega’s die samen met jou hun kennis, ervaring en kracht inzetten om echt het verschil te maken voor onze cliënten. Wat vragen wij van jou? • Je vindt het leuk om je administratieve vaardigheden in te zetten voor mensen die daar veel profijt van hebben • Je hebt kennis van financiën, administraties en de verschillende belastingsoorten voor ondernemers • Je spreekt de taal van de ondernemer en begrijpt dat ondernemerschap soms lastig kan zijn • Je bent nauwkeurig met cijfers en je kunt goed overweg met Excel • Je bent in staat te prioriteren, te structureren en te analyseren Welke opleiding en ervaring vragen wij? MBO werk- en denkniveau. Kennis van en ervaring met het opzetten, invoeren en controleren van administraties is een pluspunt. Je bent cijfermatig onderlegd, maar ook vertrouwenwekkend en kun je je goed inleven in de problematiek, de mentale situatie en de levensomstandigheden van cliënten, zonder daarbij emotioneel betrokken te raken. Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste.

Wil je vrijwilligerswerk doen! Bel ons!
Bovenkerk - Westwijk Noord

Wil je vrijwilligerswerk doen! Bel ons!

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Mantelzorg & Meer

Mantelzorg & Meer zet vrijwilligers in bij mensen thuis zodat de mantelzorger even vrijaf heeft. Wij werken in de gemeenten Amstelveen, Aalsmeer, Haarlemmermeer,Uithoorn en in Ouderkerk aan de Amstel.. Je kunt zelf aangeven waar je ingezet zou willen worden, hoeveel uur per week en ook welke dagdelen mogelijk zijn voor jou. Het vrijwilligerswerk hangt af van de hulpvraag. Bijvoorbeeld samen een kopje koffie drinken, spelletje doen, wandelen, winkelen of er op uit naar een museum. Wij zijn een enthousiaste club die zich graag inzetten om jou leuk en zinvol vrijwilligerswerk te bezorgen. Onze matches zijn persoonlijk. Wij kennen al onze cliënten en al onze vrijwilligers. Wij bieden scholingen, een reiskostenvergoeding en professionele begeleiding. Wil je met kennismaken, neem contact op, wij kijken er naar uit. Team Mantelzorg & Meer

Gezocht: begeleider vluchtelingen
Bovenkerk - Westwijk Noord, Elsrijk, Groenelaan, Keizer Karelpark, Patrimonium, Waardhuizen, Middenhoven

Gezocht: begeleider vluchtelingen

Wekelijks · 6 tot 8 uur
VluchtelingenWerk Amstelveen & Aalsmeer

VluchtelingenWerk Nederland behartigt de belangen van vluchtelingen die in de regio woonachtig zijn, vanaf het moment van binnenkomst tot en met de integratie in de Nederlandse samenleving. Voor ons kantoor in Amstelveen zijn wij op zoek naar een cliëntbegeleider (vrijwillig). Als cliëntbegeleider begeleid je cliënten (vluchtelingen die een woning hebben gekregen in Amstelveen of Aalsmeer) richting zelfredzaamheid binnen de gemeente. Onze cliënten hebben vaak (nog) geen eigen netwerk in hun omgeving. Alles is nieuw: de maatschappij, de cultuur, de woonomgeving en de taal. Als cliëntbegeleider ben je het eerste aanspreekpunt. De begeleiding aan cliënten bestaat uit zowel praktische als psycho-sociale begeleiding. Je maakt cliënten praktisch wegwijs in de gemeente (denk aan loketten, diensten, onderwijs, gezondheidszorg, winkels, verenigingen en activiteiten) en Nederlandse wet- en regelgeving. Je leert je cliënt omgaan met zijn eigen financiën, post en administratie. Daarnaast bied je een luisterend oor voor het verhaal van je cliënt; mogelijk psychische problemen maak je bespreekbaar, en verwijs je door naar professionele hulpverlening. Voor deze boeiende vacature zoekt VluchtelingenWerk mensen die: • stevig in hun schoenen staan; • tijd en energie over hebben om vluchtelingen te helpen bij het opbouwen van een nieuw bestaan; • goede sociale vaardigheden hebben, interesse/respect voor andere culturen en bereid zijn tot het volgen van cursussen • praktische kennis van de Nederlandse samenleving hebben; Wij vragen: • Eén dag of meerdere dagdelen per week beschikbaar • Affiniteit met en betrokkenheid bij vluchtelingen • Goede sociale en communicatieve vaardigheden • Goede digitale vaardigheden • Goede beheersing van de Nederlandse taal en de mogelijkheid om je in het Engels verstaanbaar te maken Wij bieden: • Boeiend en leerzaam werk binnen een enthousiast team van collega's • Een inwerkprogramma, trainingen en cursussen • Een plek waar ruimte is om jezelf te ontwikkelen • Ondersteuning door beroepskrachten • Reiskostenvergoeding Contact: Voor meer informatie, of om te solliciteren kan je contact opnemen met Evelien Groot of Ingrid Groenewegen (teamleiders) via onderstaande link. Graag vragen we je om een korte motivatie en CV toe te voegen.