Wie neemt een man (65+) mee een blokje om?

Wie neemt een man (65+) mee een blokje om?

Regelmatig
Bovenkerk - Westwijk Noord, Keizer Karelpark, Nes aan de Amstel, Randwijck, Stadshart, Waardhuizen, Middenhoven
  • Maatje, buddy & gezelschap
  • Sociaal & welzijn

Voor een aardige man van 65+ zoeken wij een maatje. De man is fysiek beperkt. Tegelijkertijd vindt hij het spannend om sociale contacten aan te gaan en ervaart hij een drempel om alleen op pad te gaan. Daarom zit hij veelal alleen thuis en komt hij nauwelijks buiten de deur. Hij mist aanspraak. Hij wil graag aan een maatje gekoppeld worden.

De man is afhankelijk van zijn rollator of zijn scootmobiel. Het lijkt hem leuk om samen met zijn maatje een klein blokje om te gaan. En eventueel wil hij samen met zijn maatje naar een buurthuis of een restaurantje. Het binnengaan van een publieke en sociale omgeving vindt hij wel spannend.

De man noemt zichzelf wat verlegen, nerveus en angstig. Als hij zich op zijn gemakt voelt en de angst / nervositeit op de achtergrond raakt, houdt hij van gezelligheid en lekker praten. Met zijn maatje praat hij graag over nieuws en actualiteiten of over wat hij of zijn maatje meemaakt.

Zijn ideale maatje heeft geduld en inlevingsvermogen en helpt hem om los te komen. Zijn voorkeur gaat uit naar een man, niet-rokend, van tussen de vijfenvijftig en zeventig jaar.

De man spreekt idealiter graag in de middag af.

Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat.

Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid.

Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen.

Werktijden:
Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje.

Aannameprocedure:
Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do).
Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden.
Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

  • De hulpvraag van Chantal is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Amstelveenvoorelkaar
  • Chantal is eerder via deze website geholpen
  • Chantal heeft 10 aanbevelingen ontvangen
Laat Chantal weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de hulpvraag: "Wie neemt een man (65+) mee een blokje om?" van Chantal.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere Amstelveenvoorelkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Roads Maatjesproject
Geplaatst door:
Profielfoto van Chantal
95% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Chantal
  • De hulpvraag van Chantal is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Amstelveenvoorelkaar
  • Chantal is eerder via deze website geholpen
  • Chantal heeft 10 aanbevelingen ontvangen

Meer hulpvragen van Chantal namens Roads Maatjesproject

  Omschrijving van de hulpvraag Plaats Categorie
  Enthousiaste vrouw voelt zich samen sterker Keizer Karelpark Maatje, buddy & gezelschap
  Vrouw met licht verst. beperking wenst maatje Keizer Karelpark Maatje, buddy & gezelschap
  Hondenbaasje (v) als maatje gezocht Keizer Karelpark Maatje, buddy & gezelschap
  Wie neemt deze vrouw mee naar Amsterdam? Keizer Karelpark Maatje, buddy & gezelschap
  Vrouw 60+ wenst vrolijk maatje Keizer Karelpark, Randwijck, Stadshart Maatje, buddy & gezelschap, Creativiteit & muziek
  Lieve vrouw wenst betrouwbaar maatje (v) Bovenkerk - Westwijk Noord, Keizer Karelpark, Randwijck, Stadshart, Waardhuizen, Middenhoven Maatje, buddy & gezelschap
  Wie wordt het wandelmaatje (v) van deze vrouw Bovenkerk - Westwijk Noord, Keizer Karelpark, Stadshart, Waardhuizen, Middenhoven Maatje, buddy & gezelschap
  Jonge maatjes gezocht (20 – 30 jaar) Keizer Karelpark, Randwijck Maatje, buddy & gezelschap
  Wie brengt deze vrouw weer wat gezelligheid? Keizer Karelpark, Randwijck, Stadshart, Waardhuizen, Middenhoven Maatje, buddy & gezelschap
  Maatje 60+ gezocht voor leuke activiteiten Bovenkerk - Westwijk Noord, Keizer Karelpark, Stadshart, Waardhuizen, Middenhoven Maatje, buddy & gezelschap
Vorige 1 2 3