Vrouw (50) heeft een steuntje in de rug nodig

Vrouw (50) heeft een steuntje in de rug nodig

Tijdsbesteding:
regelmatig
Plaats:
Nes aan de Amstel
Categorie:
Gezelschap, Erop uit, Maatjes & buddy's
Tip anderen via:

Voor een vriendelijke vrouw van vijftig jaar zoeken wij een maatje. De vrouw heeft altijd goed gefunctioneerd. Ze was heel ondernemend en ze maakte graag een praatje met mensen.

Een half jaar geleden merkte ze dat ze veel piekerde en maalde en dat ze depressieve gevoelens ontwikkelde. En zoals het nu met haar gaat, zo kent ze zichzelf niet meer. Ze heeft zich bij de Geestelijke Gezondheid Zorg gemeld. Het advies van de psycholoog is om die afleiding weer op te zoeken. Dat wil ze zelf ook. Alleen merkt ze dat dat in haar eentje niet echt makkelijk is. Het lukt haar niet goed om zich ertoe te zetten.

De vrouw heeft een gezin, van wie ze steun krijgt. Maar overdag, als het gezin van huis is, dan kan ze haar afleiding niet goed vinden. En omdat ze nu haar huis moeilijk uitkomt en ze niet meer veel onderneemt, komt ze ook minder in contact met andere mensen. Dat mist ze.

Ze zou daarom erg baat hebben bij het hebben van een maatje. Het liefst wordt ze gekoppeld aan iemand die haar aan de hand meeneemt en die met initiatieven, voorstellen en ideeën komt. Maar die haar ook inspraak geeft. Ze wenst dat gespreksonderwerpen een beetje luchtig blijven. De leeftijd van het maatje maakt haar niet uit. Ze heeft voorkeur voor iemand die niet rookt.

Met een maatje gaat ze heel graag wandelen en erop uit. Ze staat ervoor open als de vrijwilliger tijdens een wandeling een hond wil meenemen. Eventueel lijkt het haar ook leuk om samen te koken, creatief te doen of praktische klusjes te doen.

De vrouw spreekt het liefst overdag (tijdens kantoortijden) af. Waar doorgaans de vrijwilliger en deelnemer voor de duur van een jaar aan elkaar gekoppeld worden, is het bij déze hulpvraag ook een optie om voor een half jaar gekoppeld te worden, met als uitgangspunt dat de vrijwilliger dan op wekelijkse basis met deze vrouw kan afspreken.

Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat.

Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid.

Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen.

Werktijden:
Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje.

Aannameprocedure:
Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do).
Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden.
Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

  • De hulpvraag van Chantal is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Amstelveenvoorelkaar
  • Chantal is eerder via deze website geholpen
  • Chantal heeft 7 aanbevelingen ontvangen
Laat Chantal weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de hulpvraag: "Vrouw (50) heeft een steuntje in de rug nodig" van Chantal.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere Amstelveenvoorelkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Roads Maatjesproject
Geplaatst door:
Profielfoto van Chantal
95% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Chantal
  • De hulpvraag van Chantal is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Amstelveenvoorelkaar
  • Chantal is eerder via deze website geholpen
  • Chantal heeft 7 aanbevelingen ontvangen

Meer hulpvragen van Chantal namens Roads Maatjesproject

  Omschrijving van de hulpvraag Plaats Categorie
  Wandel- of fietsmaatje gezocht! Keizer Karelpark Gezelschap, Erop uit, Maatjes & buddy's
  Een vrouw van 50+ wenst een creatief maatje Keizer Karelpark Gezelschap, Erop uit, Maatjes & buddy's
  Man (60) wenst een bezoekmaatje Keizer Karelpark Gezelschap, Erop uit, Maatjes & buddy's
  Vrouw van 60+ wil graag meer lachen Keizer Karelpark Gezelschap, Erop uit, Maatjes & buddy's
  Wie brengt deze vrouw weer wat gezelligheid? Keizer Karelpark, Randwijck, Stadshart, Waardhuizen, Middenhoven Gezelschap, Erop uit, Maatjes & buddy's
  Wie ondersteunt deze vrouw bij 'n wandeling? Bovenkerk - Westwijk Noord, Keizer Karelpark, Stadshart, Waardhuizen, Middenhoven Gezelschap, Erop uit, Maatjes & buddy's
  Wie wil wandelen/kletsen met deze vrouw (65)? Bovenkerk - Westwijk Noord, Keizer Karelpark, Randwijck, Waardhuizen, Middenhoven Gezelschap, Erop uit, Maatjes & buddy's
  Man (52) wenst rustig maatje (m/v) Keizer Karelpark, Stadshart, Waardhuizen, Middenhoven Gezelschap, Erop uit, Maatjes & buddy's
  Maatje 60+ gezocht voor leuke activiteiten Bovenkerk - Westwijk Noord, Keizer Karelpark, Stadshart, Waardhuizen, Middenhoven Gezelschap, Erop uit, Maatjes & buddy's
  Vrouw (57) gaat graag mee de honden uitlaten Bovenkerk - Westwijk Noord, Keizer Karelpark, Waardhuizen, Middenhoven Gezelschap, Maatjes & buddy's
Vorige 1 2