csrf
Amstelveenvoorelkaar logo
Amstelveenvoorelkaar

Communitybuilding en websitewerk

Lijkt het je leuk om te helpen bij Beleef Heemstede? Top, het is namelijk ook een hele leuke website met een actieve offline community! Tweemaandelijks mag je helpen met het organiseren van interessante bijeenkomsten. Samen met de gemeente, sportclubs, verenigingen en organisaties creëren we o.a. een festival, muziektour en helpen we elkaar. Tegelijkertijd zoeken we vrijwilligers die het leuk vinden om in hun eigen tijd in samenwerking met de contentmanager; bv vragen van gebruikers beantwoorden, te helpen bij schrijven van tekstjes voor Facebook en Instagram of door activiteiten te plaatsen op de website. Het kunnen eenvoudige taken zijn tot meer complex afhankelijk van je wens en ervaring. Je komt te werken in een klein ervaren team waarin je talenten worden benut en je inbreng hoog wordt gewaardeerd.

Lees meer

structureel

Elsrijk

Computerhulp & ICT
Marketing & communicatie
Bestuur & organisatie

Beschrijving

Lijkt het je leuk om te helpen bij Beleef Heemstede? Top, het is namelijk ook een hele leuke website met een actieve offline community! Tweemaandelijks mag je helpen met het organiseren van interessante bijeenkomsten. Samen met de gemeente, sportclubs, verenigingen en organisaties creëren we o.a. een festival, muziektour en helpen we elkaar.
Tegelijkertijd zoeken we vrijwilligers die het leuk vinden om in hun eigen tijd in samenwerking met de contentmanager; bv vragen van gebruikers beantwoorden, te helpen bij schrijven van tekstjes voor Facebook en Instagram of door activiteiten te plaatsen op de website. Het kunnen eenvoudige taken zijn tot meer complex afhankelijk van je wens en ervaring.
Je komt te werken in een klein ervaren team waarin je talenten worden benut en je inbreng hoog wordt gewaardeerd.

Praktische informatie

Locatie

Elsrijk

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Evenementen & festivals

Categorie

Computerhulp & ICT
Marketing & communicatie
Bestuur & organisatie
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Aalsmeer, Amstelveen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemstede, Hillegom, Lisse

Hulp KinderVakantie Kaageiland

Stichting Make a Child Happy Haarlemmermeer

Wij zijn op zoek naar mensen die graag helpen tijdens de kindervakantieweek op het Kaageiland van 20 t/m 31 juli 2024. Heb jij zin om met ons het verschil te maken voor kansarme kinderen binnen de Haarlemmermeer. Wij bieden de kinderen een gratis vakantie aan om even tot zich zelf te komen, te genieten, even kind mogen zijn. Kinderen tussen de 8 t/m 12 jaar worden uitgenodigd, de groep bestaat uit 15 kinderen. De begeleiding is voor 4 dagen, 3 nachten verdeeld in 3 groepen en ieder groep heeft 5 begeleiders. Locatie: Stal op de Kaag, Kaageiland, de mooiste vakantie locatie in de wijde omtrek. Jij bent: * Gezellig, vlot, sportief en een echte teamplayer. * In bezit van een pedagogische achtergrond door werk of studie; zoals leerkracht of voetballeider, vanuit de kerk of scouting. * 22 jaar of ouder en geeft kinderen die het echt nodig hebben graag een mooie herinnering. Wat krijg je ervoor terug: * Veel aandacht, een leuk team, mooie workshops en leuke teamuitjes. * Als vrijwilliger heb je een waardevolle tijd en kijk je terug met een gevoel van dankbaarheid. Stichting Make a Child Happy Haarlemmermeer zet zich in voor het welzijn van kansarme kinderen binnen de Haarlemmermeer. Scholen nodigen namens Make a Child Happy de kinderen uit om even tot zich zelf te komen, te genieten, even kind mogen zijn. Ben je enthousiast, heb je vijf dagen vrije tijd in deze periode en wil je meer informatie of kennis maken? Stuur mij snel een bericht en motiveer waarom jij mee wilt helpen!

Project
Almere, Utrecht, Amstelveen, Amsterdam, Purmerend, Zaanstad, Breda, Eersel, Eindhoven, Valkenswaard, Veldhoven, Roermond, Maasgouw, Roosendaal

Sophia SnuffelVrijwilliger

Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren

Heb jij een sociale, gehoorzame en kindvriendelijke hond en lijkt het je leuk om voor de klas te staan? Dan is het werk als vrijwilliger voor het Sophia SnuffelCollege wellicht iets voor jou! Samen met je hond bezoek je de laagste groepen van basisscholen bij jou in de buurt, om kinderen te leren hoe ze veilig met honden omgaan. Op die manier kan het aantal hondenbeten bij kinderen beperkt worden en neemt angst voor honden af. Bovendien draagt het Sophia SnuffelCollege bij aan meer begrip en respect voor honden en andere dieren. Het Sophia SnuffelCollege is een project van de Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren. "Het is fantastisch snuffelvrijwilliger te zijn! Je kunt kinderen door de interactie met je hond, echt iets bijbrengen. De samenwerking met je eigen hond maakt het voor mij het ideale vrijwilligerswerk en bovendien draag je een steentje bij aan onze samenleving. Kortom vrijwilligerswerk dat voldoening geeft!" – Ilja Moll "Al zou er maar één kind zijn dat niet gebeten wordt door een hond, dan heeft mijn jarenlange inzet voor het Sophia SnuffelCollege zich al geloond." – Dorette Stöveken Werkzaamheden: Het Sophia SnuffelCollege bestaat uit drie wekelijkse lessen van 30 tot 45 minuten. In de eerste les laat je de kinderen kennismaken met een handpop. Tijdens de tweede en derde les komt je hond mee de klas in en wordt de theorie in praktijk gebracht. Hoe zie je of een hond boos is, of verdrietig? Wanneer mag je een hond aaien en wanneer kun je hem beter met rust laten? Spelenderwijs leg je de belangrijkste regels voor de omgang met honden uit. Daarbij laat je de kinderen oefenen met aaien, borstelen en brokjes geven. Na afloop krijgt iedereen een SnuffelDiploma en een werkboekje met spelletjes en informatie voor de ouders. Vind jij het belangrijk dat kinderen leren hoe ze veilig met honden omgaan? Meld je dan aan als SnuffelVrijwilliger! Om de veiligheid van de kinderen te garanderen, legt iedere SnuffelHond de Sophia SnuffelCollege Hondengedragstest af. Via www.snuffelcollege.nl kun je een vragenlijst invullen en opsturen naar onze mail. Lijken jij en je hond geschikt voor het project dan nodigen we je graag uit voor de Sophia SnuffelCollege Hondengedragstest! Wat verwachten we van jou? • Je kan goed omgaan met kinderen en hebt hier plezier in; • Je hebt gedegen kennis van hondengedrag; • Je bent minimaal 9 dagdelen per jaar beschikbaar tijdens schooluren; • Je bent representatief voor de vereniging en staat achter onze doelen; • Je beschikt over eigen vervoer om met de hond scholen te bezoeken; • Je bent bereid zelf scholen te benaderen in jouw omgeving. Wat verwachten we van jouw hond? • Hij is minimaal 18 maanden en maximaal 8 jaar oud; • Hij heeft een basiscursus gevolgd bij een hondenschool (dit is níet de puppycursus, maar de gehoorzaamheidstraining die daarop volgt); • Hij valt onder de aansprakelijkheidsverzekering (AVP) van de eigenaar; • Hij is stressbestendig en vindt het leuk om met kinderen om te gaan.

Project
Haarlemmermeer

Sportieve allrounder

Sportpark21

Voor ons sportpark zijn wij op zoek naar iemand die blij wordt van lekker bezig zijn en die het fijn vindt als iedere dag net even anders is. Als allround vrijwilliger help je bij het onderhoud van ons terrein en gebouw. Je weet wat gastvrijheid betekent voor onze bezoekers en je vindt het leuk om bij te dragen aan ons mooie sportpark en doelstellingen. Je voert verschillende werkzaamheden uit zoals: grasmaaien, helpen in de kantine en kleine opruim- en schoonmaakklusjes. Ook doe je de uitgifte en inname van sportmaterialen (padel en voetgolf) en heb je contact met gebruikers van het sportpark. Je werkt samen met andere mensen binnen het team van Sportpark 21 (o.a. parkbeheerder, eventmanager en horeca personeel). Jouw inzet passen we graag aan op jouw mogelijkheden en beschikbaarheid maar het is wel prettig als je overdag op doordeweekse dagen beschikbaar bent. Wij staan open voor jouw ideeën en initiatief. Je komt te werken in een gezellig en plezierig team. We bedenken leuke dingen voor de toekomst en zijn dus volop in ontwikkeling. Je bent voor ons en onze bezoekers echt van betekenis. Als dank voor jouw inzet is het mogelijk om op rustige momenten gebruik te maken van onze faciliteiten, bijvoorbeel de padelbaan. Wil je graag meer te weten komen over Sportpark 21, kun je niet wachten om aan de slag te gaan of heb je vragen? Stuur ons een bericht. Wij maken graag kennis met je!

Structureel
Haarlemmermeer

Samen leren schoonmaken

Ons Tweede Thuis dagcentrum Floriande

Bij ons werken volwassen mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Er zijn verschillende afdelingen op Dc Floriande. Er wordt arbeid verricht, maar ook activiteiten die meer met beleving te maken hebben. Er is bijvoorbeeld een houtwerkplaats, een kunstatelier en een creagroep. Op de centrale groep wordt de koffie, thee en lunch verzorgt en inpakwerk gedaan. Ook is er een oudere groep aanwezig. Voor de centrale groep zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vindt om samen met één cliënt schoonmaak klussen in de keuken of in het gebouw te verrichten. Onze externe schoonmaakdienst maakt alleen de vloeren en toiletten schoon. De begeleiding houdt dagelijks met de cliënten die op de centrale groep werken de keuken schoon, maar hierbij kunnen wij altijd nog extra handen gebruiken. Hou je van schoonmaken en vind je het leuk om dit in een gezellige werkomgeving te doen en ons een handje te helpen? Neem snel contact met ons op.

Structureel
Haarlemmermeer

Met cliënten helpen bij de honkbalclub

Ons Tweede Thuis dagcentrum Floriande

Elke donderdagochtend van 10.00 tot 13.00 gaan wij vanuit ons dagcentrum met een groep enthousiaste cliënten met een verstandelijke beperking klusjes doen bij de Pioniers, honk- en softbalvereniging in Hoofddorp. Hierbij gaat altijd een begeleider mee. Wij zoeken een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt om de cliënten zo nodig ook te ondersteunen bij de klusjes die zij daar doen. Er wordt bijvoorbeeld vuil geprikt en de tribunes worden schoongemaakt. Lijkt het je leuk om zowel wat voor mensen met een beperking te betekenen als wat voor de soft- en honkbalvereniging dan maken wij graag kennis met jou.

Structureel
Haarlemmermeer

Begeleider vrijetijdsbesteding vluchtelingen

COA Hoofddorp

Heb jij belangstelling om asielzoekers te helpen bij de opbouw van een nieuw bestaan? Dat kan op verschillende manieren. Bij het AZC Hoofddorp aan de Planeetbaan 2 staan verschillende vacatures open zo ook de volgende: Begeleider vrijetijdsbesteding: je geeft bijvoorbeeld voetbaltraining of muziekles. Of misschien wil je een bijdrage leveren aan de sport- en spelactiviteiten die bewoners zelf op een azc organiseren. Wil je ook als vrijwilliger bijdragen aan de opvang van asielzoekers? Dat kan als je: • 18 jaar of ouder bent • affiniteit hebt met (de opvang van) asielzoekers • professioneel te werk gaat • een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt aanleveren Wat krijg je terug? Voldoening doordat je iemand die net nieuw is in Nederland kunt helpen. Je leert andere culturen kennen, je kunt een band met nieuwkomers opbouwen en je inzet wordt ontzettend gewaardeerd door bewoners en collega’s van het COA. De bewoners staan te springen om de Nederlandse taal te leren en er is veel belangstelling voor het organiseren en begeleiden van activiteiten op onze locatie voor mannen, vrouwen en kinderen. Ben jij enthousiast om bij ons aan de slag te gaan of wil je meer informatie? Stuur mij een bericht. Ik maak graag kennis met jou!

Structureel
Haarlemmermeer

Aan de slag bij ons zorgcentrum?

Zorgcentrum de Meerwende

Binnen ons zorgcentrum werkt een grote groep vrijwilligers weliswaar onbetaald, maar niet voor niets. Ieder heeft een eigen motivatie om actief te willen zijn als vrijwilliger; betrokkenheid bij de medemens, sociale contacten, inzet van eigen kwaliteiten, (werk)ervaring opdoen, nieuwe vaardigheden aanleren of als onderdeel van je re-integratie. Als vrijwilliger kan je uiteenlopende taken vervullen. Je levert een grote bijdrage aan de totstandkoming van allerlei activiteiten en zorgt voor een prettige sfeer in ons huis. Wat je ook doet, wij vinden het belangrijk dat jij doet waar je goed in bent en dat het jou veel plezier geeft. Ons motto is: ‘De vrijwilliger komt en gaat met een glimlach.’ Wil je graag wat voor een ander betekenen? Dan zoeken wij jou. Ervaring is niet direct noodzakelijk. Want vrijwilligers zijn voor de cliënten onmisbaar Wat kan je als vrijwilliger bij ons doen? Denk hierbij aan: helpen met activiteiten, tuinonderhoud, technische klusjes, maaltijdbegeleiding bij onze (dementerende) bewoner, ziekenhuisbegeleiding, bezoeken brengen aan onze bewoner, begeleiden bij uitstapjes of begeleiden van bewoner naar de kerkdienst. Er zijn veel meer vrijwilligerstaken te bedenken. Bespreek met mij wat goed bij jou zal passen. Wat mag je van ons verwachten? Een intakegesprek, goede introductie en een proeftijd van twee maanden. Na de proeftijd wordt je een vrijwilligersovereenkomst aangeboden. Je wordt begeleid in jouw taken door een beroepskracht. Verder hebben wij voor jou deskundigheidsbevordering en een vergoeding voor de kosten die je maakt voor het vrijwilligerswerk. Wil je graag kennismaken of heb je vragen? Stuur mij een bericht en ik maak graag een afspraak met je!

Structureel
Haarlemmermeer

Bestuurslid voor organisatie activiteiten

De Heimanshof

Vind jij het leuk om samen met andere vrijwilligers natuuractiviteiten, workshops en lezingen te organiseren? Dan hebben wij een mooie uitdaging voor je. Heemtuin De Heimanshof heeft een gevarieerd jaarprogramma dat je kunt vinden op onze website www.deheimanshof.nl Volgend jaar bestaan we 50 jaar! Ook daar ligt een prachtige uitdaging om een mooi jubileumprogramma in elkaar te zetten. Het bestuur van De Heimanshof vergadert 1x per maand op de eerste dinsdagavond van de maand en bestaat uit 6 personen. Het is een gezellig team dat goed samenwerkt met elkaar. Tijdsinvestering: 1/2 dag tot 1 dag per week Wat vragen wij? - enthousiasme, organisatietalent, kunnen omgaan met vrijwilligers, enthousiasme voor de natuur - enige ervaring met besturen (niet noodzakelijk) Wat bieden wij? - een gezellige nieuwe natuurvriendenkring - ruimte om jezelf de ontplooien - een prachtige tuin waarin veel te ontdekken valt

Structureel
Haarlemmermeer

Schoolmoestuin begeleider

NMCX Centrum voor Duurzaamheid

Hou je van tuinieren? En werk je graag met kinderen? Wij zoeken een vrijwilliger die het leuk vindt om scholen in Haarlemmermeer te ondersteunen bij het onderhouden van hun schoolmoestuin. Dit doe je vanuit Groene Kapstok, hét onderwijsplatform van NMCX, centrum voor duurzaamheid in Haarlemmermeer. Hoe werkt het? Basisscholen in Haarlemmermeer schrijven zich bij ons in om een moestuin te onderhouden. Dit kan een tuin zijn naast de school, bij een volkstuinvereniging, bij de boer of bij De Heimanshof. Het schooltuinseizoen voor de scholen is van maart tot en met juli. In maart organiseren we docentenworkshops waarbij docenten en begeleiders de zaaischema`s en instructies ontvangen. Vanaf maart gaan de leerlingen van start. Wij leveren de scholen biologische pootgoed, zaden, de mest en de plantjes. Je gaat ongeveer per schooltuin 4 uur per week aan de slag. Eventueel kan je ervoor kiezen meerdere schooltuinen te begeleiden. Jouw werkzaamheden: * Vooraf materialen klaarzetten voor de schooltuinles * Tijdens de les de leerlingen begeleiden met het verzorgen van het tuintje en instructies geven over de activiteit van de les * Schooltuin onkruidvrij houden en eventueel tussentijds water geven Wie jij bent: Je bent een positieve, enthousiaste collega, die verstand heeft van moestuinieren en graag met kinderen werkt. Je woont in de regio. Wat wij bieden: * Een enthousiast team met collega’s die met alle thema’s van duurzaamheid bezig zijn als: water/klimaatadaptatie, grondstoffen/afval, groen/biodiversiteit en voedsel * Eens per jaar een gezellig teamuitje * Vier keer per jaar een informele borrel Lijkt het jou leuk om ons te helpen? Stuur ons een bericht en wij maken graag een afspraak!

Structureel
Haarlemmermeer

Matchmaker voor nieuwkomers

Haarlemmermeervoorelkaar

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die ons wil helpen om actief verbinding te maken tussen nieuwkomers die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk en organisaties die nieuwkomers als vrijwilliger graag aan de slag willen laten gaan. Specifiek zijn we op zoek naar iemand die Engels (en Arabisch) spreekt. Dit om goed contact te kunnen leggen met de mogelijke vrijwilligers die nog geen Nederlands spreken. In eerste instantie ga je aan de slag op ons kantoor waar je samen werkt met andere vrijwilligers. Het kan ook zo zijn dat we jou vragen om een dagdeel per week bij de locatie Crown Plaza en het Van der Valk Hotel in Hoofddorp, waar op dit moment nieuwkomers verblijven, aan de slag te gaan. Onze aanpak op dit gebied is nu nog volop in ontwikkeling. Wat ga je doen? - Je helpt nieuwkomers die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk op weg. - Je plant samen met onze vrijwilliger die op een van de locaties woont afspraken met nieuwkomers in. - Je helpt mensen om zich aan te melden op de site en je helpt bij het formuleren van hun hulpaanbod. - Je helpt bij het vinden van geschikt vrijwilligerswerk en legt hiervoor contact met organisaties. - Overige werkzaamheden die passen bij wat jij graag doet! Wij zoeken iemand die: - Minimaal één of twee ochtenden per week beschikbaar is van 10.00 tot 12.30 uur. - Minimaal voor een half jaar beschikbaar is. - Goed kan werken met de computer (beheer van het matchingsplatform, Excel, Word en Outlook). - De Nederlandse taal beheerst zowel schriftelijk als mondeling. - Engels beheerst zowel schriftelijk als mondeling. - Goed zelfstandig kan werken. - Mensenkennis heeft, goed kan luisteren en representatief is. - Stressbestendig is, om kan gaan met de hectiek van een kantoor omgeving. - Het leuk vindt om met mensen te communiceren en in gesprek te gaan, zowel telefonisch als persoonlijk tijdens onze inloop. Wij bieden: - Een prettige werkplek. - Een fijn en gezellig team. - Reiskostenvergoeding naar ons kantoor in Hoofddorp voor de auto en fiets. - Trainingsmogelijkheden voor het team en via de VrijwilligersCentrale. - Koffie, thee, leuke collega’s en gezelligheid 😊. Lijkt het je leuk om je bij ons team aan te sluiten? Stuur ons dan een bericht of bel even. We ontmoeten je graag!

Structureel