csrf
Amstelveenvoorelkaar logo
Amstelveenvoorelkaar

Kinderen helpen met de Nederlandse taal!

We zoeken nog 1 kinder taalcoach voor De Taalvijver in wijkcentrum De Bolder. Dan is ons team weer op volle sterkte. Ben je goed in Nederlands, heb je geduld met kinderen en vind je het leuk om taalspelletjes met ze te doen en samen te lezen? Meld je dan aan bij De Taalvijver! Wij helpen kinderen met een taalachterstand om hun Nederlands te verbeteren en hun woordenschat te vergroten. Als vrijwilliger werk je met 1 of 2 kinderen zodat elk kind veel aandacht krijgt. Wij hebben mooi materiaal en werken met een fijne groep vrijwilligers. Maak een afspraak met de coördinator en kom een middagje bij ons kijken. Kom jij ons team versterken? Waar? Wijkcentrum De Bolder, Groenhof 140, Amstelveen. Wanneer? Elke woensdagmiddag 14.00- 16.30 uur. Interesse? Stuur een bericht naar Willy.

Lees meer

structureel

Groenelaan

Taal & lezen

Beschrijving

We zoeken nog 1 kinder taalcoach voor De Taalvijver in wijkcentrum De Bolder.
Dan is ons team weer op volle sterkte.

Ben je goed in Nederlands, heb je geduld met kinderen en vind je het leuk om taalspelletjes met ze te doen en samen te lezen?
Meld je dan aan bij De Taalvijver! Wij helpen kinderen met een taalachterstand om hun Nederlands te verbeteren en hun woordenschat te vergroten.

Als vrijwilliger werk je met 1 of 2 kinderen zodat elk kind veel aandacht krijgt. Wij hebben mooi materiaal en werken met een fijne groep vrijwilligers. Maak een afspraak met de coördinator en kom een middagje bij ons kijken.
Kom jij ons team versterken?

Waar?
Wijkcentrum De Bolder, Groenhof 140, Amstelveen.
Wanneer?
Elke woensdagmiddag 14.00- 16.30 uur.
Interesse?
Stuur een bericht naar Willy.

Praktische informatie

Locatie

Groenelaan

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Onderwijs & educatie

Categorie

Taal & lezen
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Haarlemmermeer

Sportieve allrounder

Sportpark21

Voor ons sportpark zijn wij op zoek naar iemand die blij wordt van lekker bezig zijn en die het fijn vindt als iedere dag net even anders is. Als allround vrijwilliger help je bij het onderhoud van ons terrein en gebouw. Je weet wat gastvrijheid betekent voor onze bezoekers en je vindt het leuk om bij te dragen aan ons mooie sportpark en doelstellingen. Je voert verschillende werkzaamheden uit zoals: grasmaaien, helpen in de kantine en kleine opruim- en schoonmaakklusjes. Ook doe je de uitgifte en inname van sportmaterialen (padel en voetgolf) en heb je contact met gebruikers van het sportpark. Je werkt samen met andere mensen binnen het team van Sportpark 21 (o.a. parkbeheerder, eventmanager en horeca personeel). Jouw inzet passen we graag aan op jouw mogelijkheden en beschikbaarheid maar het is wel prettig als je overdag op doordeweekse dagen beschikbaar bent. Wij staan open voor jouw ideeën en initiatief. Je komt te werken in een gezellig en plezierig team. We bedenken leuke dingen voor de toekomst en zijn dus volop in ontwikkeling. Je bent voor ons en onze bezoekers echt van betekenis. Als dank voor jouw inzet is het mogelijk om op rustige momenten gebruik te maken van onze faciliteiten, bijvoorbeel de padelbaan. Wil je graag meer te weten komen over Sportpark 21, kun je niet wachten om aan de slag te gaan of heb je vragen? Stuur ons een bericht. Wij maken graag kennis met je!

Structureel
Aalsmeer, Amstelveen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemstede, Hillegom, Lisse

Hulp KinderVakantie Kaageiland

Stichting Make a Child Happy Haarlemmermeer

Wij zijn op zoek naar mensen die graag helpen tijdens de kindervakantieweek op het Kaageiland van 20 t/m 31 juli 2024. Heb jij zin om met ons het verschil te maken voor kansarme kinderen binnen de Haarlemmermeer. Wij bieden de kinderen een gratis vakantie aan om even tot zich zelf te komen, te genieten, even kind mogen zijn. Kinderen tussen de 8 t/m 12 jaar worden uitgenodigd, de groep bestaat uit 15 kinderen. De begeleiding is voor 4 dagen, 3 nachten verdeeld in 3 groepen en ieder groep heeft 5 begeleiders. Locatie: Stal op de Kaag, Kaageiland, de mooiste vakantie locatie in de wijde omtrek. Jij bent: * Gezellig, vlot, sportief en een echte teamplayer. * In bezit van een pedagogische achtergrond door werk of studie; zoals leerkracht of voetballeider, vanuit de kerk of scouting. * 22 jaar of ouder en geeft kinderen die het echt nodig hebben graag een mooie herinnering. Wat krijg je ervoor terug: * Veel aandacht, een leuk team, mooie workshops en leuke teamuitjes. * Als vrijwilliger heb je een waardevolle tijd en kijk je terug met een gevoel van dankbaarheid. Stichting Make a Child Happy Haarlemmermeer zet zich in voor het welzijn van kansarme kinderen binnen de Haarlemmermeer. Scholen nodigen namens Make a Child Happy de kinderen uit om even tot zich zelf te komen, te genieten, even kind mogen zijn. Ben je enthousiast, heb je vijf dagen vrije tijd in deze periode en wil je meer informatie of kennis maken? Stuur mij snel een bericht en motiveer waarom jij mee wilt helpen!

Project
Almere, Utrecht, Amstelveen, Amsterdam, Purmerend, Zaanstad, Breda, Eersel, Eindhoven, Valkenswaard, Veldhoven, Roermond, Maasgouw, Roosendaal

Sophia SnuffelVrijwilliger

Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren

Heb jij een sociale, gehoorzame en kindvriendelijke hond en lijkt het je leuk om voor de klas te staan? Dan is het werk als vrijwilliger voor het Sophia SnuffelCollege wellicht iets voor jou! Samen met je hond bezoek je de laagste groepen van basisscholen bij jou in de buurt, om kinderen te leren hoe ze veilig met honden omgaan. Op die manier kan het aantal hondenbeten bij kinderen beperkt worden en neemt angst voor honden af. Bovendien draagt het Sophia SnuffelCollege bij aan meer begrip en respect voor honden en andere dieren. Het Sophia SnuffelCollege is een project van de Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren. "Het is fantastisch snuffelvrijwilliger te zijn! Je kunt kinderen door de interactie met je hond, echt iets bijbrengen. De samenwerking met je eigen hond maakt het voor mij het ideale vrijwilligerswerk en bovendien draag je een steentje bij aan onze samenleving. Kortom vrijwilligerswerk dat voldoening geeft!" – Ilja Moll "Al zou er maar één kind zijn dat niet gebeten wordt door een hond, dan heeft mijn jarenlange inzet voor het Sophia SnuffelCollege zich al geloond." – Dorette Stöveken Werkzaamheden: Het Sophia SnuffelCollege bestaat uit drie wekelijkse lessen van 30 tot 45 minuten. In de eerste les laat je de kinderen kennismaken met een handpop. Tijdens de tweede en derde les komt je hond mee de klas in en wordt de theorie in praktijk gebracht. Hoe zie je of een hond boos is, of verdrietig? Wanneer mag je een hond aaien en wanneer kun je hem beter met rust laten? Spelenderwijs leg je de belangrijkste regels voor de omgang met honden uit. Daarbij laat je de kinderen oefenen met aaien, borstelen en brokjes geven. Na afloop krijgt iedereen een SnuffelDiploma en een werkboekje met spelletjes en informatie voor de ouders. Vind jij het belangrijk dat kinderen leren hoe ze veilig met honden omgaan? Meld je dan aan als SnuffelVrijwilliger! Om de veiligheid van de kinderen te garanderen, legt iedere SnuffelHond de Sophia SnuffelCollege Hondengedragstest af. Via www.snuffelcollege.nl kun je een vragenlijst invullen en opsturen naar onze mail. Lijken jij en je hond geschikt voor het project dan nodigen we je graag uit voor de Sophia SnuffelCollege Hondengedragstest! Wat verwachten we van jou? • Je kan goed omgaan met kinderen en hebt hier plezier in; • Je hebt gedegen kennis van hondengedrag; • Je bent minimaal 9 dagdelen per jaar beschikbaar tijdens schooluren; • Je bent representatief voor de vereniging en staat achter onze doelen; • Je beschikt over eigen vervoer om met de hond scholen te bezoeken; • Je bent bereid zelf scholen te benaderen in jouw omgeving. Wat verwachten we van jouw hond? • Hij is minimaal 18 maanden en maximaal 8 jaar oud; • Hij heeft een basiscursus gevolgd bij een hondenschool (dit is níet de puppycursus, maar de gehoorzaamheidstraining die daarop volgt); • Hij valt onder de aansprakelijkheidsverzekering (AVP) van de eigenaar; • Hij is stressbestendig en vindt het leuk om met kinderen om te gaan.

Project
Haarlemmermeer

Enthousiaste taalcoaches

Vluchtelingenwerk Haarlemmermeer

Als taalcoach help je een anderstalige inwoner van de Haarlemmermeer bij het leren spreken van de Nederlandse taal. Vaak zijn dit vluchtelingen, maar ook anderstalige nieuwkomers. Je komt één keer per week ongeveer één á twee uur bij elkaar om te oefenen. De taalcoach en zijn of haar taalmaatje bepalen zelf hun doelen en activiteiten. Meestal begin je gewoon thuis aan de keukentafel, of in de bibliotheek, met het praten over dagelijkse onderwerpen. Als taalcoach ben je geen docent maar iemand waar veel de Nederlandse taal mee gesproken wordt. Ben je goed in taal, heb je interesse in andere culturen en beschik je over een beetje geduld? Stuur mij een bericht en meld je aan als taalcoach!

Structureel
Haarlemmermeer

Educatie jouw ding?

De Heimanshof

Ontdek en beleef De Heimanshof! Natuureducatie staat in heemtuin De Heimanshof centraal. We zoeken iemand die de educatie voor jong en oud vanuit het bestuur verder uit wil bouwen. We denken dan aan het ontwikkelen van een educatieve kapstok waaraan informatieborden, speurtochten, activiteiten en andere dingen opgehangen kunnen worden. Het bestuur vergadert 1x per maand op de eerste dinsdagavond van de maand. Het bestaat uit 6 mensen. Het is een gezellig team dat goed met elkaar samenwerkt op basis van een meerjarig plan. Wat vragen wij? - enthousiasme voor de natuur en educatie - enige ervaring met beleidsmatig denken Wat bieden wij? - een gezellige nieuwe natuurvriendenkring - ruimte om jezelf te ontplooien - een prachtige tuin waarin veel te ontdekken valt

Structureel
Haarlemmermeer

Catering tijdens Grand Prix Festival Hmeer

Stichting Grand Prix Festival Haarlemmermeer

Vanaf de 3e editie van ons Grand Prix Festival Haarlemmermeer (zondag 25 augustus 2024) willen wij de catering in eigen hand verzorgen. Wij zoeken hiervoor enthousiaste vrijwilligers, bij voorkeur met enige ervaring, voor de organisatie en verzorging van de catering tijdens ons event. Hierbij denken wij aan drankjes, borrelgarnituren koud en warm en eventueel een makkelijke dinermaaltijd. Voor het schenken van alcohol is de Online cursus Instructie Verantwoord Alcoholschenken (IVA) verplicht. Inclusief toets duurt deze 1,5 uur. Bij voorkeur iemand in het bezit van Diploma Sociale Hygiëne (12.1.2024 deze is inmiddels gevonden). Je ontvangt 2 vrijkaarten voor ons event, wordt de gehele dag voorzien van lunch, diner, hapjes en drankjes en kunt op rustige momenten uiteraard zelf ook meegenieten van ons festival.

25-08-2024
Haarlemmermeer

Winkelwonder!

Stichting Terre des Hommes Haarlemmermeer

Heb jij zin om samen met ons het verhaal te vertellen? Het is heel goed mogelijk dat wij dan een plek hebben waar jij kunt stralen! De Terre des Hommes winkel in Hoofddorp is een goede doelen-winkel die mooie, gebruikte en ongebruikte spullen verkoopt. De opbrengst hiervan gaat naar de strijd tegen kinderuitbuiting, Terre des Hommes. De winkel wordt gedraaid door vrijwilligers. Uiteraard sta jij volledig achter de doelstelling van Terre des Hommes en Terre des Hommes-winkel organisatie en draag jij dit graag uit. Herken jij je in onderstaande beschrijving? Een klant die tevreden de deur uitgaat, zorgt bij jou ook voor een glimlach? Geen dag is hetzelfde, maar dat past bij jou! Word jij blij van winkelinrichting en optimalisatie van het winkelproces? Mooie 2e hands spullen en de presentatie hiervan is "your middle name" En wil je dit zeker niet alleen doen, maar met een leuke, enthousiaste groep vrijwilligers? Neem je graag het voortouw en is aansturen iets wat goed voelt voor jou? Ben je minimaal twee dagdelen per week beschikbaar? Wat krijg je ervoor terug? Je komt te werken in een gezellig team. Je doet nieuwe contacten en soms zelfs vriendschappen op. Ieder jaar een leuke attentie. Voldoening omdat je bijdraagt aan het goede doel. Wil je meer informatie of kennismaken? Stuur mij snel een bericht. Wij maken graag een afspraak met je.

Structureel
Haarlemmermeer

Vrolijke activiteiten begeleider

Jeugdland Hoofddorp

Jeugdland is een bouw-, speel-, doe- en ontdekplek voor kinderen van alle leeftijden. Op een groot terrein in Hoofddorp staan verschillende speeltoestellen die uitdagen en laten ontdekken. Er kan gespeeld worden met water, zand, hout (hutten bouwen) en in het clubhuis kan gespeeld, geknutseld of gelezen worden. Iedere openingsdag worden er activiteiten georganiseerd. Jeugdland is een plek waar kinderen helemaal zichzelf kunnen zijn. Er is een heleboel mogelijk, maar niets moet. Op Jeugdland zijn de kinderen de baas over hun eigen spel, ontwikkeling, vaardigheden en hun eigen gemaakte hut. Dit onder toeziend oog van medewerkers van Jeugdland en van de ouders/begeleiders van kinderen jonger dan 6 jaar. Wij zijn op zoek naar activiteitenbegeleiders die het leuk vinden om activiteiten te organiseren zodat de kinderen die bij ons komen een plezierige tijd hebben. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het opruimen, onderhoud en de schoonmaak van het terrein. Je werkt in een team met de beheerder, andere medewerkers en vrijwilligers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor het toezicht. Wij zoeken een ervaren vrijwilliger met het liefst een (bijna) afgeronde opleiding Sociaal Werk. Heb je deze opleiding (nog) niet, dan verwachten wij aantoonbare ervaring. Een actuele VOG-verklaring is verplicht voor onze medewerkers en bestuursleden. Bij ons kun je iets betekenen voor de kinderen uit Hoofddorp die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Je werkt samen in een leuk en gezellig team. Jij kunt met je eigen kennis en werkervaring echt iets toevoegen aan het team. In overleg met jou kijken we maandelijks naar je inzet. Ben jij enthousiast om bij ons aan de slag te gaan? Stuur dan snel een bericht, wij maken graag een afspraak met je.

Structureel
Haarlemmermeer

Maatschappelijk begeleider

Vluchtelingenwerk Haarlemmermeer

Als maatschappelijk begeleider maak je vluchtelingen wegwijs in hun nieuwe woonplaats. Nadat een vluchteling in een gemeente is gevestigd, is het belangrijk dat hij/zij geholpen wordt om zelfstandig de weg in de maatschappij te vinden. Door de vluchtelingen te begeleiden en te coachen naar zelfredzaamheid hopen we dat de nieuwkomers volwaardig deel gaan uitmaken van de bevolking. Je helpt hen bij allerlei praktische zaken zoals: - Het regelen van een school voor kinderen en de inburgeringscursus voor volwassenen. - Helpen bij het invullen van formulieren. - Het organiseren van diverse zaken rondom financiën, verzekeringen en energieleveranciers. - Post samen doornemen. - Uitleg geven over de werking van instanties en procedures. - Bemiddelen tussen vluchtelingen en instanties. - Verslag leggen van gemaakte afspraken en voortgang (in een logboek). Wat maakt het werk van maatschappelijk begeleider de moeite waard? Een vluchteling die in Nederland aankomt, heeft meestal alles achter moeten laten: zijn hele familie en bezit. Hij moet dus vanaf nul beginnen en er komt heel wat op hem of haar af. Jij bent de steun en toeverlaat voor mensen die nieuw zijn in de gemeente Haarlemmermeer. Door dit werk kan je concreet iets betekenen voor vluchtelingen. Je biedt ondersteuning op verschillende gebieden en coacht iemand richting zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Je maakt tevens kennis met mensen uit veel verschillende culturen. Wij zoeken iemand die: - Affiniteit heeft met vluchtelingen. - Inlevingsvermogen heeft en in staat is een vertrouwensband op te bouwen. - Goede sociale en communicatieve vaardigheden heeft. - Zelfstandig en in teamverband kan werken. - Zelfredzaamheid kan stimuleren en kan helpen bij het vergoten van het netwerk. - Administratieve basisvaardigheden heeft. - Bereid is cursussen en trainingen te volgen. - Een dagdeel per week, tijdens kantoortijden, beschikbaar is. Wij bieden jou: - Een vrijwilligersbaan waarbij je concreet iets kan betekenen voor vluchtelingen. - Een interessante werkervaring en verrijking van je CV. - Een inwerkprogramma en een scholingsaanbod. - Professionele begeleiding op de werkvloer. - Een klein, hecht en gemotiveerd team van vrijwilligers. - Je krijgt een vrijwilligerscontract en bent op de werkvloer verzekerd. - Reiskostenvergoeding. Voor alle functies binnen Vluchtelingenwerk vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Heb je zin om bij ons aan de slag te gaan of heb je vragen? Stuur mij dan snel een bericht en ik maak graag een afspraak met je.

Structureel