Ervaren bestuurs- en adviesleden

Ervaren bestuurs- en adviesleden

Soms
Amsterdamse Bos
  • Marketing & communicatie
  • Bestuur & organisatie
  • Financiën & fondsenwerving
  • Belangenbehartiging & goede doelen

Stichting MEERGroen zoekt ervaren mensen met een groot maatschappelijk netwerk en kwaliteiten als voorzitter, secretaris, penningmeester alsmede algemene bestuursleden en leden die in de adviesraad zitting willen nemen.

Stichting MEERgroen bestaat sinds 2011 onze naam zegt wat wij willen: M.E.E.R.:Staat voor de Maatschappellijke ,Ecologische, Economische en Recreatieve meerwaarden die met actieve burgerparticipatie te bereiken zijn. We zijn vooral actief in ecologisch natuurbeheer en biologische landbouwprojecten. Dat zijn er inmiddels ruim 25 op bijna 150 ha. We werken met 700 vrijwilligers op jaarbasis in 4 gemeentes.
In de samenleving speelt een brede trend om technische duurzaamheidsprojecten op te zetten. Wij vrezen dat die aanpak leidt tot het afschuiven van individuele en maatschappelijke verantwoordelijkheid voor een duurzame toekomst (dwz over 100 jaar en niet 2 of 10 jaar). Daarom werken wij complementair aan sociale duurzaamheid vanuit kennis en betrokkenheid bij de ecologisch en voedselsystemen waarvan we afhankelijk zijn. Daarvoor zijn we bereid zelf de handen uit de mouwen te steken.
Ook zijn onze ambities huizen hoog: in onze visie gaat het om wat te doen aan het(enorme ) spanningsveld tussen de menselijke samenleving en het ecosysteem dat de lasten daarvan niet meer kan dragen: aan de ene kant willen we laten zien dat het anders kan ( en moet) en aan de andere kant zijn we graag bereid elke crisis(Klimaat, plastic soep, biodiversiteit, vluchtelingenstromen. Corona, etc) te benutten om richting een omslag in denken en handelen te werken. We werken bottom-up aan maatschappelijk en politiek draagvlak om dat voor elkaar te krijgen. In
In 2020 is daar met een van onze vele projecten in samenwerking met Urgenda,1200 boeren, Plan boom, Staats bos beheer en talloze andere bedrijven en mensen die aan haken een grote stap in gezet met de [website verborgen] actie die van 100.000 bomen lokaal naar miljoenen bomen in heel Nederland is uitgebouwd. En de reactie daarop is overweldigend en een goed begin om naar Europa en de rst van de wereld uit te rollen. We zoeken dus bestuursleden die zich daarvoor in willen zetten en onze ongebruikelijke praktijk daden te vertalen naar bedrijfsleven, overheid en de rest van de samenleving.

Een groen hart, lef, het vermogen om flinke uitdagingen aan te gaan en vanzelfsprekendheden in onze samenleving (zoals economische groei en ingesleten juridische denkwijzen) ter discussie te stellen. Liefst een groot netwerk lokaal, regionaal en/of nationaal op politiek, sociaal en/of commercieel gebied. Zowel bestuurlijke vaardigheden alleen al of niet gecombineerd met het vermogen om de handen uit de mouwen te steken.

Bijzonderheden
Proeftijd van 30 dagen.

  • De hulpvraag van Franke is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Franke is eerder via deze website geholpen
  • Franke heeft 8 aanbevelingen ontvangen
Laat Franke weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de hulpvraag: "Ervaren bestuurs- en adviesleden" van Franke.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere Amstelveenvoorelkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Stichting MEERGroen
Geplaatst door:
Profielfoto van Franke
95% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Franke
  • De hulpvraag van Franke is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Franke is eerder via deze website geholpen
  • Franke heeft 8 aanbevelingen ontvangen

Meer hulpvragen van Franke namens Stichting MEERGroen

  Omschrijving van de hulpvraag Plaats Categorie
  Natuurwerker Patrimonium Klussen buiten & tuin