csrf
Amstelveenvoorelkaar logo
Amstelveenvoorelkaar

Eenmalige buiten (verf)klus voor 4 personen!

Kom gezellig met elkaar een middagje klussen bij het dierenparkje van Nieuw Vredeveld! Met een likje verf zorg je ervoor dat het kippenhok er weer een tijd mee door kan en kunnen bewoners blijven genieten van ons dierenparkje. Wij zijn op zoek naar vier vrijwilligers die een ochtendje langs willen komen om de binnenkant van het kippen- en het vogelhok te verven. Het liefst op een donderdag vanaf 13.00 uur. Wij zorgen voor de materialen en uiteraard voor een lekker bakje koffie. Wij hebben al één vrijwilliger gevonden die graag wil helpen, en we zoeken nog minimaal één iemand erbij. Kom jij ons ondersteunen? Stuur ons een berichtje, dan maken we samen een afspraak voor de klusmiddag.

Lees meer

eenmalig (geen vaste datum)

Elsrijk

Maximaal 4 deelnemers

Klussen buiten & tuin

Beschrijving

Kom gezellig met elkaar een middagje klussen bij het dierenparkje van Nieuw Vredeveld! Met een likje verf zorg je ervoor dat het kippenhok er weer een tijd mee door kan en kunnen bewoners blijven genieten van ons dierenparkje.

Wij zijn op zoek naar vier vrijwilligers die een ochtendje langs willen komen om de binnenkant van het kippen- en het vogelhok te verven. Het liefst op een donderdag vanaf 13.00 uur. Wij zorgen voor de materialen en uiteraard voor een lekker bakje koffie.

Wij hebben al één vrijwilliger gevonden die graag wil helpen, en we zoeken nog minimaal één iemand erbij. Kom jij ons ondersteunen?

Stuur ons een berichtje, dan maken we samen een afspraak voor de klusmiddag.

Praktische informatie

Eenmalig 0 tot 3 uur

Locatie

Elsrijk

Maximaal aantal deelnemers

Maximaal 4 deelnemers

Bijzonderheden

Geschikt voor (kleine) groepen

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Tuin, dieren & natuur
Zorg

Categorie

Klussen buiten & tuin
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Stichting Brentano Amstelveen

Amstelveen

Heb jij groene vingers?

Stichting Brentano Amstelveen

Bij onze locatie Klaasje Zevenster is er een prachtige tuin waar onze bewoners vaak genieten van het zonnetje en een lekker bakje koffie, maar deze tuin heeft uiteraard ook wat onderhoud nodig. Steek jij graag de handen uit de mouwen? Dan zijn we op zoek naar jou! Wat ga je doen? Eén keer in de twee weken ga je zelfstandig aan de slag in onze mooie tuin (in het voorjaar één keer in de week). Met mooi weer kan je hier uiteraard bewoners bij betrekken en deze klus gezellig samen oppakken! Wil jij ons vrijwilligersteam versterken? Neem dan contact met ons op!

Structureel
Amstelveen

Gelovig en gastvrij? Maak onze bewoners blij!

Stichting Brentano Amstelveen

Op onze locatie Nieuw Vredeveld hebben we eens in de maand een kerkdienst voor onze bewoners van het verpleeghuis. Met deze maandelijkse diensten zorgen we ervoor dat de ouderen die dit graag willen, toch nog naar kerkdiensten kunnen gaan ondanks dat ze in het verpleeghuis wonen. Een fijne plek voor hen om samen te komen. Na de diensten wordt er koffie en thee geschonken, waarvoor we twee/drie enthousiaste vrijwilligers zoeken. Mensen die een hart hebben voor ouderen met dementie en hen graag hun tijd en aandacht willen geven. Helpen bij de zaal klaarzetten van te voren is fijn, maar niet noodzakelijk. Heb jij een hart voor ouderen, en wil jij ons helpen zodat we de kerkdiensten voor onze bewoners kunnen blijven houden? Neem dan contact met ons op, dan maken we kennis onder het genot van een kopje koffie of thee.

Structureel
(kleine) groepen
Amstelveen

Zondags bakje koffie?

Stichting Brentano Amstelveen

We zoeken een vriendelijke vrijwilliger die op de zondagochtenden wil langskomen. Je rol is simpel maar waardevol: een praatje maken, een kopje koffie inschenken, en vooral een luisterend oor bieden aan de bewoners. Stel je voor, de geur van verse koffie vult de lucht terwijl je vriendelijke woorden de stilte doorbreken. Samen delen jullie verhalen van vroeger, lachen jullie om herinneringen, en genieten jullie van een kop warme koffie. Als jij een paar uurtjes van je zondagochtend kunt missen en het waardeert om een glimlach op het gezicht van een ander te toveren, dan nodigen we je van harte uit om deel te nemen aan dit betekenisvolle moment. Ook de zorg, die vaak druk in de weer is met de bewoners, waardeert een helpende hand ontzettend. Neem contact met ons op en ontdek hoe jouw aanwezigheid een zonnige zondagochtend kan veranderen in een moment van oprechte verbinding op Huiskamergroep Paulus Potter. Je bent vanaf 10.30 uur welkom, zo lang als je wil. Alleen bij het koffiemoment of ook bij de lunch tot 13.00/13.30 uur - alles is mogelijk. Samen maken we van elke zondag een dag om te koesteren!

Structureel
Amstelveen

Ouderen helpen bij het diner?

Stichting Brentano Amstelveen

Wil je graag vrijwilligerswerk doen, maar komt overdags niet voor jou uit? Dan is deze vrijwilligersbaan wellicht iets voor jou! Wij zoeken een enthousiaste, gezellige vrijwilliger die wil ondersteunen bij de avondmaaltijden op afdeling Paulus Potter in verpleeghuis Nieuw Vredeveld. Tafels dekken, ouderen ondersteunen bij het eten, gezellig een praatje maken en daarna wellicht nog gezamenlijk een spelletje doen aan tafel om de dag fijn af te sluiten. Tijden: van 17.00 - 19.30/20.00 uur Dagen: in overleg, elke avond zijn er vrijwilligers welkom Frequentie: in overleg, één keer per week of vier dagen, alles is mogelijk. Taken: tafels dekken, ondersteunen bij de maaltijd, afruimen, gezellig een praatje maken en/of een spelletje doen na het eten Ben jij die zorgzame vrijwilliger die wij zoeken? Dan maak je de collega's van team Paulus Potter ontzettend blij! Neem contact met ons op, dan plannen we een koffie (of thee) momentje in om gezellig kennis te maken met elkaar.

Structureel
Amstelveen

Red jij onze Bridge Club?

Stichting Brentano Amstelveen

BEGELEIDER SENIOREN BRIDGE CLUB GEZOCHT Wilt u de Bridge middag op dinsdag in wijkrestaurant BijVredeveld begeleiden? Het is een leuke club van 20 dames en heren op leeftijd. Er wordt dan ook op een rustige manier gespeeld. Wat wordt er verwacht? - op dinsdag ochtend de telefoon aannemen voor afmeldingen - beschikbaar tussen 13.15 - 16.00 uur - de tafels compleet maken - kaartspel uitdelen - na afloop samen een drankje drinken - uitslagen uitrekenen - eventuele vergoeding is een mogelijkheid Zorgt u ervoor dat de BrigdeClub voor deze dames en heren blijft bestaan? Heeft u interesse / vragen, reageer hieronder. Nieuwe spelers zijn ook van harte welkom!

Structureel
Amstelveen

Chauffeur gezocht (op oproep of wekelijks)

Stichting Brentano Amstelveen

Stichting Brentano heeft een enthousiaste groep vrijwilligers die wekelijks een aantal senioren uit Amstelveen naar een van de locaties van Brentano brengt. Om aldaar mee te kunnen doen met een activiteit zoals de Spelletjesmiddag en de Bridge club. Deze chauffeurs rijden met hun eigen auto en ontvangen hier uiteraard een vergoeding voor. Wij noemen dit Brentano’s Club Cab. Wij zijn op zoek naar: - een chauffeur voor de donderdag middag, om ouderen uit Amstelveen naar de schilderclub te brengen. - een chauffeur die wil invallen voor als een chauffeur met vakantie gaat of zelf een leuk uitje gepland heeft. Wil jij geen vastigheid maar wel af en toe iets kunnen betekenen in het welzijn van een andere Amstelvener? Dan past deze vrijwilligersbaan op oproep basis wel bij jou. De enige voorwaarde is dat je een auto tot je beschikking hebt. Heel dankbaar werk, want zo zorg jij ervoor dat men kan deelnemen aan een gezellig middag samen (bezig) zijn, als zelfstandig komen niet meer lukt. Als vrijwilliger bij Brentano wordt je uitgenodigd voor workshopdagen, ontvang je presentjes en wordt je gewaardeerd voor jouw inzet. Geïnteresseerd? Stuur ons een berichtje, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op zodat we onder het genot van een kopje koffie of thee kennis met elkaar kunnen maken.

Structureel
Amstelveen

94-jarige Rietje zoekt een wandelmaatje

Stichting Brentano Amstelveen

Ben jij op zoek naar een zinvolle manier om je tijd te besteden? Wil je een positieve impact hebben op het leven van anderen? Dan is deze vrijwilligersvacature misschien wel iets voor jou! Functieomschrijving: We zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die het persoonlijke maatje wil zijn van Rietje, een lieve bewoonster van bijna 94 jaar oud. Rietje houdt van wandelen en geniet van gezelschap tijdens haar wandelingen. Naast familie die langskomt, is ze op zoek naar een lieve vrijwilliger die met haar naar buiten wilt gaan of gezellig een potje Rummikub wilt komen spelen. Rietje houdt van een gezellig praatje. Taken: - Samen met Rietje wandelen in de prachtige omgeving rondom ons verpleeghuis - Af en toe gezellig Rumikub spelen - Het bieden van een luisterend oor Gewenst profiel: - Affiniteit met ouderen en interesse in hun levensverhalen. - Geduldig, vriendelijk en empathisch. - Goede communicatieve vaardigheden. - Beschikbaarheid voor 1 of 2 keer per week tussen 14:00 - 15:00 uur of tussen 11:00 - 12:00 uur Wat bieden wij: - Een waardevolle ervaring waarbij je het leven van een oudere bewoner positief kunt beïnvloeden. - Een warme en gezellige omgeving waarin jouw inzet enorm gewaardeerd wordt. - Mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling en training 2x per jaar Interesse? Heb je interesse om het persoonlijke maatje van Rietje te worden en haar wekelijks gezelschap te bieden? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of om je aan te melden als vrijwilliger. We kijken uit naar jouw komst en naar de glimlach die je op het gezicht van Rietje zult toveren!

Structureel
Amstelveen

Jazz-liefhebber zoekt gezellig wandelmaatje

Stichting Brentano Amstelveen

Ben jij iemand die graag een verschil maakt in het leven van anderen? Heb je een passie voor wandelen en een hart voor muziek en poëzie? Dan hebben wij de perfecte vrijwilligersvacature voor jou! Functieomschrijving: We zijn op zoek naar een toegewijde vrijwilliger die het persoonlijke maatje wil zijn van Jakob, een 77-jarige bewoner van ons verpleeghuis. Jakob is een voormalig slagwerker met een diepe liefde voor muziek en poëzie. Hij geniet van wandelingen in de buitenlucht en kan dan ook nog zelfstandig lopen zonder gebruik van een rolstoel. Ondanks dat hij veel in zijn eigen wereld zit, kan Jakob soms nog adequaat antwoord geven op je vraag. Hij heeft familie die langskomt, maar zou graag ook af en toe naar buiten gaan met een vrijwilliger zodat hij nog meer kan genieten van het buiten zijn, in plaats van binnen te zitten. Taken: - Samen met Jakob wandelen in de prachtige omgeving van ons verpleeghuis dichtbij de Poel (5 min. afstand). - Het delen van muziek en gedichten die Jakob inspireren, wellicht zelfs door samen muziek te maken of gedichten te lezen. - Het bieden van een luisterend oor Gewenst profiel: - Een liefde voor wandelen en het buitenleven - Interesse in muziek, poëzie (Jakob houdt van jazz en Franstalige muziek) - Empathisch vermogen en affiniteit met ouderen - Beschikbaarheid voor 1 of 2 keer per week tussen 14:00 - 15:00 uur of tussen 11:00 - 12:00 uur Wat bieden wij: - Een kans om een betekenisvolle relatie op te bouwen met Jakob - Een ondersteunende omgeving waarin jouw inzet als vrijwilliger wordt gewaardeerd en erkend. - Mogelijkheden tot persoonlijke groei en ontwikkeling (trainingsdag 2x per jaar) Interesse? Ben je geïnteresseerd in het worden van het persoonlijke maatje van Jakob en het delen van zijn passies en interesses tijdens wandelingen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of om je aan te melden als vrijwilliger. We kijken ernaar uit om jou te verwelkomen en samen met Jakob mooie momenten te beleven!

Structureel
Amstelveen

Fiets/wandel jij met de 74-jarige David mee?

Stichting Brentano Amstelveen

Ben jij iemand die graag anderen helpt en een positieve invloed wil hebben op iemands leven? Heb je affiniteit met ouderen en vind je het leuk om samen te wandelen in de natuur? Dan zijn we op zoek naar jou! Functieomschrijving: We zijn op zoek naar een vriendelijke en gemotiveerde vrijwilliger die het persoonlijke maatje wil zijn van David, een bewoner van ons verpleeghuis. David is 74 jaar oud en heeft jarenlang bij de KLM gewerkt. Hij is getrouwd en heeft twee dochters die ook regelmatig op bezoek komen. Ondanks zijn leeftijd houdt David nog steeds van actief bezig zijn en geniet hij van verschillende activiteiten. David heeft last van afasie, waardoor een gesprek nog wel mogelijk is maar hij soms lastig uit zijn woorden komt. David kan verder nog zelfstandig wandelen zonder gebruik van een rolstoel. Taken: - Samen met David wandelen in de prachtige omgeving rond de Poel; - en/of fietsen met David op onze duofiets wanneer het lekker weer is. - Het delen van interesses en hobby's, zoals bewegen, boeken lezen en fietsen. - Het bieden van gezelschap en het creëren van een warme en ondersteunende relatie met David. Gewenst profiel: - Een positieve en empathische houding ten opzichte van ouderen. - Humor; David houdt van een grapje - Interesse in de levensverhalen en ervaringen van David. - Beschikbaarheid voor 1 of 2 keer per week tussen 14:00 - 15:00 uur of tussen 11:00 - 12:00 uur Wat bieden wij: - De mogelijkheid om een waardevolle bijdrage te leveren aan het welzijn van David en zijn kwaliteit van leven te verbeteren. - Een prettige en ondersteunende omgeving waarin jouw inzet als vrijwilliger wordt gewaardeerd. - Training om je te helpen bij je vrijwilligerswerk (2x per jaar) Interesse? Wil je graag het persoonlijke maatje van David worden en samen mooie momenten beleven? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of om je aan te melden als vrijwilliger. We kijken uit naar jouw komst en naar de glimlach die je op het gezicht van David zult toveren!

Structureel
Amstelveen

Dit echtpaar wil heel graag wandelen!

Stichting Brentano Amstelveen

In verpleeghuis Nieuw Vredeveld woont een ouder echtpaar van begin 90, vriendelijk en met humor. Helaas kunnen zij niet meer zelfstandig naar buiten - terwijl ze hier altijd zo ontzettend van genieten. Dit is altijd een lichtpuntje van hun dag. Zou jij met dit vriendelijke echtpaar naar buiten willen, om een klein rondje met ze te wandelen? Meneer zit in een rolstoel en moet geduwd worden, mevrouw loopt nog zelfstandig en is nog erg fit. Dit zou hun dag een stukje mooier maken. Ben je één keer per week (of wellicht vaker) beschikbaar? Dan verwelkomen we je heel graag met open armen. Stuur ons een berichtje, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op zodat we kennis kunnen maken onder het genot van een lekker bakje koffie.

Structureel
Amstelveen

Samen winkelen of naar musea?

Stichting Brentano Amstelveen

De vriendelijke mevrouw van B. - inmiddels 92 jaar - is nog steeds een liefhebber van musea en gaat ook nog graag op stap om te winkelen. Helaas heeft zij weinig mensen om haar heen die de tijd hebben om met haar deze gezellige activiteiten te ondernemen. Ga jij samen met mevrouw op pad? Mevrouw woont op afdeling Acacia, op onze locatie 't Huis aan de Poel (verpleeghuis) in Amstelveen. Haar man is overleden en haar zoon ziet ze zo nu en dan, maar mevrouw zou graag een maatje hebben met wie ze één of twee keer per week op stap kan gaan, zodat ze er even tussenuit is. Dagen en tijden in overleg. Samen met mevrouw kan je wandelen in het prachtige gebied rondom de Poel, musea bezoeken in de buurt, of samen naar het winkelcentrum gaan. Mevrouw loopt nog zelfstandig. Eigen initiatieven zijn natuurlijk ook welkom. Staat het weer deze activiteiten niet toe? Dan is er altijd de mogelijkheid om in ons restaurant samen een kopje koffie te drinken, of wellicht vind je het leuk om een boek voor te lezen aan mevrouw. Zij is altijd al een liefhebber van lezen geweest. Wil jij graag deze mevrouw blij maken, en ben je op zoek naar dankbaar vrijwilligerswerk? Neem dan contact met ons op, we maken heel graag kennis met je!

Structureel
Amstelveen

Zomermaatjes gezocht!

Stichting Brentano Amstelveen

Wens jij onze bewoners ook een fijne zomer? Kom helpen als zomermaatje! Als zomermaatje kom je eenmalig of een aantal keer ondersteunen bij één van de verpleeghuizen bij Stichting Brentano Amstelveen, door bijvoorbeeld samen met een bewoner een kopje koffie te drinken, een zomerse wandeling te maken óf door een heerlijke lunch te bereiden. Alles is mogelijk! Zomermaatje kan je alleen zijn, maar je bent ook van harte welkom om met vrienden of familie een zomermaatjes activiteit te ondernemen. Ga bijvoorbeeld gezellig met je familie, onze activiteitenbegeleiding en een groepje bewoners naar de markt, speel met elkaar een potje jeu-de-boules of organiseer zelf een beauty-middag op een huiskamer. Mogelijkheden genoeg. Benieuwd waar nog meer hulp wordt gevraagd? Neem een kijkje op onze website. We heten je graag van harte welkom! Als zomermaatje kan jij iemands dag maken.

Eenmalig
(kleine) groepen
Amstelveen

Maandelijks flyers voor ouderen rondbrengen?

Stichting Brentano Amstelveen

In Huis aan de Poel vinden elke maand diverse activiteiten plaats voor de ouderen die in de buurt wonen, zoals koersballen, kaarten en samen zingen. Het is een plaats van ontmoeting voor veel mensen in de omgeving. Helaas hebben we momenteel geen vrijwilligers die in de buurt van onze locatie 't Huis aan de Poel flyeren, terwijl dit van groot belang is voor de ouderen in de buurt. Wil jij je hiervoor inzetten, door één keer in de maand de maandprogramma's bij mensen door de brievenbus te doen? Het gaat om ongeveer 300 huizen, één keer per maand aan het einde van de maand. Uiteraard ook mooi vrijwilligerswerk om samen te doen! Naast waardering zijn er nog andere voordelen van vrijwilligerswerk bij Brentano. Zo organiseren we twee maal per jaar een workshopdag voor onze vrijwilligers, hebben we jaarlijks een gezellige eindejaarsborrel én ontvang je diverse presentjes. Meld jij je aan? Neem contact met ons op, dan maken we kennis met elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee.

Structureel
(kleine) groepen
Amstelveen

Wandelen met Mieke

Stichting Brentano Amstelveen

Mieke woont op een somatische afdeling op onze locatie 't Huis aan de Poel. Zij benaderde mij onlangs, omdat ze zo graag een maatje zou willen met wie ze naar buiten kan. Een paar jaar geleden is ze halfzijdig verlamd geraakt, waardoor ze niet meer zelfstandig kan wandelen. Wel heeft ze een kleine scootmobiel met welke ze naar buiten kan, maar ze vind het een fijn idee als er iemand met haar mee wandelt. Vroeger hield Mieke ontzettend van tennissen en golven. Daarnaast is ze een liefhebber van muziek: modern, maar met name klassiek. Hier geniet ze erg van. Zou jij één keer in de 1 of 2 weken met haar willen wandelen? Haar voorkeur gaat uit naar dinsdagmiddag na de lunch of vrijdag of zaterdag in de ochtend (vanaf 10.30 uur). Mieke zou het ontzettend leuk vinden om samen naar het winkelcentrum te gaan hier in de buurt. Kom jij kennismaken met haar?

Structureel

Anderen bekeken ook

Amstelveen

Bestuursleden voor (inter)nationale ANBI

Marijke Foundation

De Marijke Foundation Wereldwijd komen jaarlijks duizenden mensen te lijden aan Arteriitis Temporalis (AT, Reuscel Arteriitis) en Polymyalgia Rheumatica (PMR). De meeste patiënten (voornamelijk vrouwen, soms ook mannen) houden de rest van hun leven klachten, ook al worden die behandeld. Soms is sprake van dodelijke afloop. Maar worden de symptomen van de aandoeningen tijdig herkend, dan hoeft dat niet zo te zijn. De Marijke Foundation ontwikkelde daarvoor een tool, de Symptomatrix. Symptomatrix Velen zoeken een verklaring voor hun klachten op internet, vooral als die - ook door artsen - moeilijk te herkennen zijn, zoals met AT en PMR het geval is. De tool, de Symptomatrix, bestaat sinds 2003 en is in vijf talen gepubliceerd op internet. Die helpt patiënten met klachten om er snel mee naar de huisarts te gaan en vervolgens de huisarts om snel een diagnose te stellen of te kunnen doorverwijzen naar een specialist. Het kleine initiële team van de Marijke Foundation wordt ouder. Het bestaat uit 6 bestuursleden: medisch adviseur, voorzitter, secretaris, penningmeester, ICT deskundige en notulist. Drie van de huidige bestuursleden worden wat ouder. Het gaat hier op de eerste plaats om een medisch adviseur, in tweede instantie om de voorzitter en de secretaris. Voor deze functies zoeken wij daarom bij voorkeur vrouwen vanaf 25-30 jaar die gaandeweg het werk van die teamleden kunnen overnemen. Het zijn geen dagtaken. Van de nieuwe bestuursleden vragen we slechts een uurtje, gewoonlijk zelfs minder, per week om de kennis en ontwikkelingen met betrekking tot Arteriitis Temporalis en Polymyalgia Rheumatica bij te houden, naast de gewone werkzaamheden binnen een stichting. Een redelijke beheersing van de Engelse taal is belangrijk. Wil jij meehelpen om onze missie voor vroegherkenning te volbrengen? Voor de functie medisch adviseur zouden we graag een huisarts of daarvoor studerend in ons midden hebben. Het is belangrijk dat hij/zij de ontwikkelingen betreffende Arteriitis Temporalis en Polymyalgia Rheumatica in relatie tot de diagnostiek en medicijnen bijhoudt. Voor de andere functies (voorzitter en secretaris) is geen medische kennis nodig, maar enige affiniteit tot de gezondheidszorg is welkom.

Structureel
Bloemendaal, Haarlem, Castricum, Amstelveen, Nissewaard

Handmassage in zorginstelling

Both Hands

Werkzaamheden: Hand- onderarmmassage voor ouderen met dementie in zorginstellingen. "Wat is dit heerlijk" is slechts 1 voorbeeld van de vele positieve reacties, die wij horen. Als je op zoek bent naar een activiteit waarbij je heel veel zingeving kan ervaren, dan ben je bij ons op je plek. Na het volgen van de workshop (3 uur) kan je deel uit gaan maken van een enthousiast team van masseurs, dat op regelmatige basis ouderen in het zonnetje zet. Wij doen dat voor zorginstellingen in de regio Haarlem, Zuid-Kennemerland, IJmuiden, Haarlemmermeer, Amstelveen en Spijkenisse. In steeds meer plaatsen zijn wij actief. Je geeft altijd samen met een andere masseur de massages. Het massageteam valt onder de stichting Massage voor de Zorg. Als wij de middelen hebben, dan mag je aanspraak maken op de wettelijk vastgestelde vrijwilligersvergoeding. Het is een dankbare activiteit en altijd verrassend. De stichting zorgt voor goede ondersteuning. Kosten workshop: €60,- inclusief naslagwerk, massageolie en certificaat van deelname Intenties: Betrokkenheid met ouderen, liefdevol. Werktijden: 1 x per maand, mag ook vaker. Het is mede afhankelijk van het aantal masseurs en de vraag vanuit zorginstellingen. Aannameprocedure: Deelname aan workshop Hand-Onderarmmassage Begeleiding: Je gaat onderdeel uitmaken van een enthousiast team. Wij zorgen voor verdieping, oefenmomenten en bijeenkomsten. Verplichtingen passen niet in onze visie, wel commitment! Dit is een activiteit die in de praktijk vanuit het hart vorm mag krijgen.

Structureel
(kleine) groepen
Amstelveen

Gelovig en gastvrij? Maak onze bewoners blij!

Stichting Brentano Amstelveen

Op onze locatie Nieuw Vredeveld hebben we eens in de maand een kerkdienst voor onze bewoners van het verpleeghuis. Met deze maandelijkse diensten zorgen we ervoor dat de ouderen die dit graag willen, toch nog naar kerkdiensten kunnen gaan ondanks dat ze in het verpleeghuis wonen. Een fijne plek voor hen om samen te komen. Na de diensten wordt er koffie en thee geschonken, waarvoor we twee/drie enthousiaste vrijwilligers zoeken. Mensen die een hart hebben voor ouderen met dementie en hen graag hun tijd en aandacht willen geven. Helpen bij de zaal klaarzetten van te voren is fijn, maar niet noodzakelijk. Heb jij een hart voor ouderen, en wil jij ons helpen zodat we de kerkdiensten voor onze bewoners kunnen blijven houden? Neem dan contact met ons op, dan maken we kennis onder het genot van een kopje koffie of thee.

Structureel
(kleine) groepen
Haarlem, Bloemendaal, Nissewaard, Velsen, Amstelveen

Heb jij iets met massage?

Stichting Massage voor de Zorg

De stichting Massage voor de Zorg zoekt mensen die een hand-onderarmmassage kunnen geven of die dit willen leren. Op dit moment ligt bij ons de focus op ouderen met dementie. Onze bakermat is de regio Zuid-Kennemerland. In Haarlem en omgeving zijn nieuwe mensen altijd welkom, maar ook in andere regio's willen wij actief worden. Wij zoeken nieuwe vrijwilligers voor Amstelveen, Ymuiden en Spijkenisse. Vindt jij het leuk om deel uit te maken van een enthousiaste groep mensen, die heel veel zingeving ervaren in hun activiteit? Je bent altijd welkom! Meld je aan, wij kijken of er mogelijkheden zijn in jouw regio. Wij zijn op zoek naar mensen die compassie hebben voor ouderen met dementie en middels massage verbinding wil maken. Vindt je het fijn om die mensen een moment van ontspanning en geluk te geven? Dan ben je heel erg welkom in het massageteam van onze stichting. Wij zoeken mensen die minimaal 3 uur per vier weken beschikbaar zijn. Mag dus meer! Wij geven de massages altijd in teamverband. De stichting geeft indien gewenst een vrijwilligersvergoeding. We zijn natuurlijk extra blij met mensen die vanuit hun hart mee willen doen, zodat we nog meer massages kunnen aanbieden. Als je mee wilt doen en nog niet kan masseren, dan bieden wij de mogelijkheid om het te leren, door het volgen van een workshop. Deze kost €55,- inclusief naslagwerk en massageolie. Als de kosten een probleem zijn, dan vinden wij samen altijd een oplossing. De workshop wordt gegeven in Haarlem. Als er voldoende interesse is vanuit een andere regio, dan organiseren wij de workshop ook in andere regio's.

Structureel
Amstelveen

Bijrijder & Sfeermaker

Participe Amstelland Amstelveen

Participe Amstelland is bezig met het opzetten van een poule van vrijwillige chauffeurs om deelnemers van onze ontmoetingsgroep in Amstelveen te brengen en halen. De ontmoetingsgroep is een dagbesteding voor mensen met (beginnende) dementie waar zo’n 25 mensen drie dagen in de week gebruik van maken. Om te zorgen dat chauffeurs zich echt met het rijden bezig kunnen houden, zoeken we bijrijders. En die kunnen door een goede sfeer dan ook zorgen voor een goed begin van de dag van onze deelnemers. Houdt u van autorijden, heeft u affiniteit met ouderen en lijkt het u leuk hen de mogelijkheid te bieden om deel te kunnen nemen aan een leuke dag? Het vergt niet al te veel van uw tijd, maar geeft u vast een goed gevoel! Wat gaat u doen? De dagbesteding is in Middenhof aan de Dr. Willem Dreesweg 155 in Amstelveen. Op maandag, woensdag en vrijdag komen de deelnemers naar de ontmoetingsgroep voor een leuke besteding van de dag. Ze worden hiervoor tussen 9:00 en 10:00 uur gehaald en tussen 15:00 en 16:00 uur weer thuisgebracht. We maken gebruik van een negen-persoons Mercedes Sprinter bus. En voor het halen en brengen zoeken we dus bijrijders! Betrokken mensen die meerijden om deelnemers ‘s ochtends op te halen en/of te zorgen dat ze aan het einde van de middag weer veilig thuiskomen. U belt met de deelnemers als de bus in de buurt is, zodat ze op tijd klaar zijn. Als het nodig is helpt u bij het lopen naar de bus, het in- en uitstappen en het omdoen van de veiligheidsgordel. Het gaat altijd om vaste passagiers die uit Amstelveen komen. U kunt zelf aangeven of u ’s ochtends zou willen helpen of liever ’s middags, en welke dag het beste uitkomt. Wij zoeken mensen die: - Affiniteit hebben met de doelgroep ouderen en de vaardigheid hebben om goed met ouderen om te gaan - In Amstelveen of directe omgeving wonen - Bij voorkeur voor langere tijd beschikbaar zijn - Klantvriendelijk en geduldig zijn en ene opgeruimd karakter hebben - Een goede beheersing van de Nederlandse taal hebben - Lichamelijk fit zijn en in staat zijn om iemand te helpen instappen (al kunnen onze deelnemers zelfstandig lopen, we hebben geen deelnemers met een rolstoel) Voor deze functie is Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) verplicht. Deze is gelukkig gratis en wij doen de aanvraag hiervoor. Wat bieden wij: - U maakt deel uit van het team op de Ontmoetingsgroep, waar u een warm welkom wacht. - U maakt deel uit van een leuke groep vrijwilligers. Een coördinator zorgt voor de planning. U staat er dus niet alleen voor. - U gaat goed voorbereid op pad. In ieder geval bieden wij de training Dementievriendelijk. - U krijgt 25% korting op cursussen van Participe. - U deelt mee in alle activiteiten die Participe organiseert voor vrijwilligers - Een zinvolle invulling van uw dag en waardering voor uw inzet! Vrijwilligerswerk is een leuke en nuttige tijdsbesteding. Als vrijwilliger helpt u niet alleen onze deelnemers maar ook hun mantelzorgers. En het levert u ook nog nieuwe contacten op. Bent u enthousiast na het lezen van deze vrijwilligersvacature? Laat het weten. Chauffeurs zijn ook altijd van harte welkom! U kunt zich ook samen opgeven.

Structureel
Amstelveen

Ondersteunend maatje en computerhulp.

Ingeborg

Ik ben op zoek naar een maatje om het leven weer positief te zien. Ik voel me vaak alleen, doormiddel van een praatje of er op uit te gaan met iemand waarbij ik mijn verhaal kan doen, hoop ik weer op de goede weg te komen. Een maatje om te kunnen bellen op momenten dat ik het moeilijk heb. Of misschien eens afspreken om wat leuks te gaan doen. Kopje koffie/ thee een wandeling of iets ondernemen. Mogelijk iemand die veel kennis heeft van Amstelveen en initiatief neemt. Ook iemand die iets afweet van computers en techniek zou fijn zijn. Daarnaast zou ik graag met iemand schilderen.

Structureel
Amstelveen

Charity Reggae Festival Ghana & WORLD RECORD

Marga

Wie wil ons helpen met alles wat online moet gebeuren. Beste dame/ heer, Wij van Reggaebeatz uit Amsterdam Nederland en Backayard Movement Ting Accra Ghana (BMT) zijn voor 16 novmber 2024 een Charity Reggae Festival in Ghana aan het organiseren. Dit is niet ZOMAAR een muziekfestival maar een benefietevent voor de straatkinderen van Ghana. “Straatkinderen Ghana’` Voor deze kinderen gaan wij kansen creëren voor een betere toekomst. Hiervoor werken we samen met organisaties, die al bezig zijn o.a. scholen in Ghana. Zo kan iedereen doen waar die goed in is. Wij proberen geld op te halen met onze muziek en zij gaan zorgen voor een goede besteding van het opgehaalde geld. Wij, de organisatie Reggae BEATZ en BMT, willen er een uniek, jaarlijks terugkerend evenement van maken. Alleen zo kunnen wij de acties voor de kinderen blijvend ondersteunen. Dit unieke Festival gaat geschiedenis maken. Maak je klaar voor een gloednieuw muziekspektakel in de Reggae sfeer onder de Afrikaanse zon. “Charity Reggae Festival Ghana” Met trots presenteren wij het Charity Reggae Festival Ghana. Er zullen bekende Reggae artiesten uit binnen- en buitenland optreden. Het aantal bezoekers dat wij verwachten is minimaal 5000 mensen. “Wereld Record Djembé” Ook willen wij deze dag het wereldrecord Djembé verbeteren. Het vorige wereldrecord was in Oostenrijk op 13 september 2019 in het Stadspakt van Voklabruck Oostenrijk. Wij gaan hier duidelijk overheen op 16 november 2024 in Accra Ghana. “Wat kunt u doen?” Wij gaan ervan uit dat het een ongekend succes wordt, maar hier hebben wij wel uw steun voor nodig. Wij willen graag onze positieve vibes voor de boodschap van Reggae over liefde en compassie met u delen. En wij willen dat deze liefde de straatkinderen van Ghana ten goede komt. Dit is een grote droom van ons, Willy Wanta (BMT) en Marga Terneusen (Reggae BEATZ), Doneren via onze website. Je ziet daar een button. Als je daar op klikt krijg je de mogelijkheid om donatie te doen. “Meedoen”” Wil je meehelpen om het wereldrecord Djembe te verbreken? Dat kan! Geef je op via de ticketverkoop van de website. Groepen of scholen kunnen contact opnemen met de organisatie. Erbij zijn Het festival wordt gehouden Elwak-sports-Stadium Giffard Road Accra Ghana . 3.5 km van luchthaven Accra. Grote namen uit de Reggae wereld gaan het podium betreden, maar ook opkomende artiesten krijgen een kans. “Meer weten?” Meer informatie kunt u vinden op onze website. En u kunt natuurlijk altijd contact opnemen met ons. Wij beantwoorden graag al uw vragen persoonlijk. Hartelijk dank voor uw tijd en overweging. Met zonnige groet, Marga Reggae BEATZ Willy, BMT

Project
Amstelveen

IT-Leraren Gezocht Voor Talent-Klas

New Bright

Wij zijn een computerklas waarin kinderen programmeren, 1 dag per week onder schooltijd, voor kinderen die hoogbegaafd zijn ("uitzonderlijk slim") maar die daardoor juist vastlopen op school of te weinig uitdaging op school krijgen. Wij zijn op zoek naar mensen die goed zijn in programmeren en een IT achtergrond hebben en het leuk vinden om (tegen een vrijwilligers vergoeding) te assisteren in de klas. Deze kinderen zijn soms beginnend maar vaak al ver wat betreft programmeren. Ze zijn bezig met games ontwerpen en code te leren en hebben af en toe vragen, waarbij je ze dan kan helpen. We werken met kleine groepen van ca. 4-8 kinderen, max 12. Deze kinderen leren heel autonoom, maar kampen soms wel met schooltrauma. Je krijgt daarom begeleiding van een psycholoog, ook voor vragen of worstelingen. Het is daarom belangrijk dat je wel al bekend bent met trauma of burn out (mogelijk vanuit je eigen ervaring) en open staat om trauma-sensitief te werken. Liefst ook enigszins bekend met hoogbegaafdheid. Het is belangrijk dat je kinderen goed aan voelt en jezelf bent. Wil je graag bij dragen en iets leuks doen? Heb je interesse om op maandagen (Amsterdam Oud West) en/ of vrijdagen (momenteel Amstelveen) te komen assisteren? De lessen zijn van 9.30-14.30 en pauze om 12.00, maar als je 2-3 uur (bijv 10.00-12.00 of 13.00 of 12.00-14.00) zou willen assisteren, werkt dat voor ons prima. Neem dan contact op! Vriendelijke groet!

Structureel
Amstelveen

Lekker op pad

de Zorgcoach

Voor een lieve en intelligente dame van 46 jaar oud, zoek ik iemand die met haar op pad wil in de zomermaanden. Lekker naar buiten, wandelen of misschien een potje tafeltennis of iets dergelijks. Op dit moment zit ze veel binnen en zou graag lekker naar buiten willen. Alleen lukt dat helaas niet vanwege angsten. Heb je zin in een leuk/goed of diepgaand gesprek en wil je iets anders voor iemand betekenen of heb je zelf ook behoefte aan wat lichaamsbeweging en zou je het leuk vinden om dit samen met iemand te doen, dan hoor ik het graag. Dit alles graag op gelijkwaardige manier en dat je ook helder bent met je afspraken. Graag samen vertrekken vanaf het adres van de dame in de Kostverloren buurt. Naast Nederlands zou het ook in het Engels kunnen, dit beheerst ze zeer goed.

Structureel