csrf
Amstelveenvoorelkaar logo
Amstelveenvoorelkaar

Samen wandelen langs de Poel?

Op onze locatie Huis aan de Poel woont mevrouw H. Een vrouw van 97 jaar die vroeger conductrice is geweest en een liefhebber is van breien en haken, van puzzels maken en van lezen. Ze houdt verder van vrolijke muziek en ging vroeger graag op vakantie naar Gran Canaria of Curaçao. Ze zou graag samen met een maatje willen wandelen. Hier in de omgeving is een prachtig wandelgebied langs de Poel en wie weet kunnen jullie samen een ijsje halen bij de ijssalon om de hoek. Mocht het wat minder weer zijn, dan biedt een kopje koffie in ons restaurant uitkomst, of kunnen jullie gezamenlijk één van mevrouw haar hobby's uitoefenen. De tijden maken niet uit, liefst één keer in de week na 11.00 uur. Mocht je minder vaak of juist vaker beschikbaar zijn, dan kunnen we altijd kijken naar de mogelijkheden. Ga jij gezellig met mevrouw op pad? Neem contact met ons op, dan maken we kennis onder het genot van een kopje koffie of thee.

Lees meer

structureel

Keizer Karelpark

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Op onze locatie Huis aan de Poel woont mevrouw H. Een vrouw van 97 jaar die vroeger conductrice is geweest en een liefhebber is van breien en haken, van puzzels maken en van lezen. Ze houdt verder van vrolijke muziek en ging vroeger graag op vakantie naar Gran Canaria of Curaçao.

Ze zou graag samen met een maatje willen wandelen. Hier in de omgeving is een prachtig wandelgebied langs de Poel en wie weet kunnen jullie samen een ijsje halen bij de ijssalon om de hoek. Mocht het wat minder weer zijn, dan biedt een kopje koffie in ons restaurant uitkomst, of kunnen jullie gezamenlijk één van mevrouw haar hobby's uitoefenen.

De tijden maken niet uit, liefst één keer in de week na 11.00 uur. Mocht je minder vaak of juist vaker beschikbaar zijn, dan kunnen we altijd kijken naar de mogelijkheden.

Ga jij gezellig met mevrouw op pad?

Neem contact met ons op, dan maken we kennis onder het genot van een kopje koffie of thee.

Praktische informatie

Wekelijks 0 tot 2 uur

Locatie

Keizer Karelpark

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Sport & beweging
Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Brentano Amstelveen

Amstelveen

Heb jij groene vingers?

Brentano Amstelveen

Bij onze locatie Klaasje Zevenster is er een prachtige tuin waar onze bewoners vaak genieten van het zonnetje en een lekker bakje koffie, maar deze tuin heeft uiteraard ook wat onderhoud nodig. Steek jij graag de handen uit de mouwen? Dan zijn we op zoek naar jou! Wat ga je doen? Eén keer in de twee weken ga je zelfstandig aan de slag in onze mooie tuin (in het voorjaar één keer in de week). Met mooi weer kan je hier uiteraard bewoners bij betrekken en deze klus gezellig samen oppakken! Wil jij ons vrijwilligersteam versterken? Neem dan contact met ons op!

Structureel
Amstelveen

Gelovig en gastvrij? Maak onze bewoners blij!

Brentano Amstelveen

Op onze locatie Nieuw Vredeveld hebben we eens in de maand een kerkdienst voor onze bewoners. Hiervoor zoeken we twee of drie enthousiaste vrijwilligers die willen helpen de zaal klaarzetten, bij de bewoners willen zitten tijdens de kerkdienst en na afloop hen van een heerlijk bakje koffie of thee willen voorzien. De diensten vinden plaats op onze eigen locatie, in de zijzaal van ons restaurant. Helpt u ons mee de kerkdiensten voort te zetten voor onze bewoners?

Structureel
Amstelveen

Zondags bakje koffie?

Brentano Amstelveen

We zoeken een vriendelijke vrijwilliger die op de zondagochtenden wil langskomen. Je rol is simpel maar waardevol: een praatje maken, een kopje koffie inschenken, en vooral een luisterend oor bieden aan de bewoners. Stel je voor, de geur van verse koffie vult de lucht terwijl je vriendelijke woorden de stilte doorbreken. Samen delen jullie verhalen van vroeger, lachen jullie om herinneringen, en genieten jullie van een kop warme koffie. Als jij een paar uurtjes van je zondagochtend kunt missen en het waardeert om een glimlach op het gezicht van een ander te toveren, dan nodigen we je van harte uit om deel te nemen aan dit betekenisvolle moment. Ook de zorg, die vaak druk in de weer is met de bewoners, waardeert een helpende hand ontzettend. Neem contact met ons op en ontdek hoe jouw aanwezigheid een zonnige zondagochtend kan veranderen in een moment van oprechte verbinding op Huiskamergroep Paulus Potter. Je bent vanaf 10.30 uur welkom, zo lang als je wil. Alleen bij het koffiemoment of ook bij de lunch tot 13.00/13.30 uur - alles is mogelijk. Samen maken we van elke zondag een dag om te koesteren!

Structureel
Amstelveen

Ouderen helpen bij het diner?

Brentano Amstelveen

Wil je graag vrijwilligerswerk doen, maar komt overdags niet voor jou uit? Dan is deze vrijwilligersbaan wellicht iets voor jou! Wij zoeken een enthousiaste, gezellige vrijwilliger die wil ondersteunen bij de avondmaaltijden op afdeling Paulus Potter in verpleeghuis Nieuw Vredeveld. Tafels dekken, ouderen ondersteunen bij het eten, gezellig een praatje maken en daarna wellicht nog gezamenlijk een spelletje doen aan tafel om de dag fijn af te sluiten. Tijden: van 17.00 - 19.30/20.00 uur Dagen: in overleg, elke avond zijn er vrijwilligers welkom Frequentie: in overleg, één keer per week of vier dagen, alles is mogelijk. Taken: tafels dekken, ondersteunen bij de maaltijd, afruimen, gezellig een praatje maken en/of een spelletje doen na het eten Ben jij die zorgzame vrijwilliger die wij zoeken? Dan maak je de collega's van team Paulus Potter ontzettend blij! Neem contact met ons op, dan plannen we een koffie (of thee) momentje in om gezellig kennis te maken met elkaar.

Structureel
Amstelveen

Red jij onze Bridge Club?

Brentano Amstelveen

BEGELEIDER SENIOREN BRIDGE CLUB GEZOCHT Wilt u de Bridge middag op dinsdag in wijkrestaurant BijVredeveld begeleiden? Het is een leuke club van 20 dames en heren op leeftijd. Er wordt dan ook op een rustige manier gespeeld. Wat wordt er verwacht? - op dinsdag ochtend de telefoon aannemen voor afmeldingen - beschikbaar tussen 13.15 - 16.00 uur - de tafels compleet maken - kaartspel uitdelen - na afloop samen een drankje drinken - uitslagen uitrekenen - eventuele vergoeding is een mogelijkheid Zorgt u ervoor dat de BrigdeClub voor deze dames en heren blijft bestaan? Heeft u interesse / vragen, reageer hieronder. Nieuwe spelers zijn ook van harte welkom!

Structureel
Amstelveen

Dierenliefhebber gezocht!

Brentano Amstelveen

De vrijwilligers van het dierenparkje bij Nieuw Vredeveld zoeken een dierenliefhebber die hun vrijwilligersgroep wil komen versterken. Ben jij beschikbaar op woensdag om onze lieve konijnen, kippen en vogels te voorzien van eten en drinken? Dan zijn wij op zoek naar jou! In ons dierenparkje komen de bewoners graag langs met hun familie. Het is een gezellige plek die veel waarde heeft voor onze bewoners van het verpleeghuis en waar zij samen met hun familie kunnen genieten van de dieren die er rondlopen. Wat we zoeken: - Een dierenliefhebber met wat vrije tijd op woensdag en eventueel om de zaterdag. - Iemand die betrouwbaar en vriendelijk is, zowel naar de dieren als naar onze bewoners en hun familieleden. - Iemand die het niet erg vind om zelfstandig te werken in het dierenparkje. Wat we bieden: - Een warme en gastvrije werkomgeving in ons verpleeghuis. - De mogelijkheid om iets moois bij te dragen aan het welzijn van onze bewoners en hun families. - Twee keer per jaar een workshopdag voor vrijwilligers - De kans om deel uit te maken van een leuke en gezellige vrijwilligersgroep. Als je geïnteresseerd bent, neem dan contact met ons op. We kijken ernaar uit om van je te horen!

Structureel
Amstelveen

Eenmalige buiten (verf)klus voor 4 personen!

Brentano Amstelveen

Kom gezellig met elkaar een middagje klussen bij het dierenparkje van Nieuw Vredeveld! Met een likje verf zorg je ervoor dat het kippenhok er weer een tijd mee door kan en kunnen bewoners blijven genieten van ons dierenparkje. Wij zijn op zoek naar vier vrijwilligers die een ochtendje langs willen komen om de binnenkant van het kippen- en het vogelhok te verven. Het liefst op een donderdag vanaf 13.00 uur. Wij zorgen voor de materialen en uiteraard voor een lekker bakje koffie. Wij hebben al één vrijwilliger gevonden die graag wil helpen, en we zoeken nog minimaal één iemand erbij. Kom jij ons ondersteunen? Stuur ons een berichtje, dan maken we samen een afspraak voor de klusmiddag.

Eenmalig
(kleine) groepen
Amstelveen

94-jarige Rietje zoekt een wandelmaatje

Brentano Amstelveen

Ben jij op zoek naar een zinvolle manier om je tijd te besteden? Wil je een positieve impact hebben op het leven van anderen? Dan is deze vrijwilligersvacature misschien wel iets voor jou! Functieomschrijving: We zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die het persoonlijke maatje wil zijn van Rietje, een lieve bewoonster van bijna 94 jaar oud. Rietje houdt van wandelen en geniet van gezelschap tijdens haar wandelingen. Naast familie die langskomt, is ze op zoek naar een lieve vrijwilliger die met haar naar buiten wilt gaan of gezellig een potje Rummikub wilt komen spelen. Rietje houdt van een gezellig praatje. Taken: - Samen met Rietje wandelen in de prachtige omgeving rondom ons verpleeghuis - Af en toe gezellig Rumikub spelen - Het bieden van een luisterend oor Gewenst profiel: - Affiniteit met ouderen en interesse in hun levensverhalen. - Geduldig, vriendelijk en empathisch. - Goede communicatieve vaardigheden. - Beschikbaarheid voor 1 of 2 keer per week tussen 14:00 - 15:00 uur of tussen 11:00 - 12:00 uur Wat bieden wij: - Een waardevolle ervaring waarbij je het leven van een oudere bewoner positief kunt beïnvloeden. - Een warme en gezellige omgeving waarin jouw inzet enorm gewaardeerd wordt. - Mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling en training 2x per jaar Interesse? Heb je interesse om het persoonlijke maatje van Rietje te worden en haar wekelijks gezelschap te bieden? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of om je aan te melden als vrijwilliger. We kijken uit naar jouw komst en naar de glimlach die je op het gezicht van Rietje zult toveren!

Structureel
Amstelveen

Jazz-liefhebber zoekt gezellig wandelmaatje

Brentano Amstelveen

Ben jij iemand die graag een verschil maakt in het leven van anderen? Heb je een passie voor wandelen en een hart voor muziek en poëzie? Dan hebben wij de perfecte vrijwilligersvacature voor jou! Functieomschrijving: We zijn op zoek naar een toegewijde vrijwilliger die het persoonlijke maatje wil zijn van Jakob, een 77-jarige bewoner van ons verpleeghuis. Jakob is een voormalig slagwerker met een diepe liefde voor muziek en poëzie. Hij geniet van wandelingen in de buitenlucht en kan dan ook nog zelfstandig lopen zonder gebruik van een rolstoel. Ondanks dat hij veel in zijn eigen wereld zit, kan Jakob soms nog adequaat antwoord geven op je vraag. Hij heeft familie die langskomt, maar zou graag ook af en toe naar buiten gaan met een vrijwilliger zodat hij nog meer kan genieten van het buiten zijn, in plaats van binnen te zitten. Taken: - Samen met Jakob wandelen in de prachtige omgeving van ons verpleeghuis dichtbij de Poel (5 min. afstand). - Het delen van muziek en gedichten die Jakob inspireren, wellicht zelfs door samen muziek te maken of gedichten te lezen. - Het bieden van een luisterend oor Gewenst profiel: - Een liefde voor wandelen en het buitenleven - Interesse in muziek, poëzie (Jakob houdt van jazz en Franstalige muziek) - Empathisch vermogen en affiniteit met ouderen - Beschikbaarheid voor 1 of 2 keer per week tussen 14:00 - 15:00 uur of tussen 11:00 - 12:00 uur Wat bieden wij: - Een kans om een betekenisvolle relatie op te bouwen met Jakob - Een ondersteunende omgeving waarin jouw inzet als vrijwilliger wordt gewaardeerd en erkend. - Mogelijkheden tot persoonlijke groei en ontwikkeling (trainingsdag 2x per jaar) Interesse? Ben je geïnteresseerd in het worden van het persoonlijke maatje van Jakob en het delen van zijn passies en interesses tijdens wandelingen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of om je aan te melden als vrijwilliger. We kijken ernaar uit om jou te verwelkomen en samen met Jakob mooie momenten te beleven!

Structureel
Amstelveen

Fiets/wandel jij met de 74-jarige David mee?

Brentano Amstelveen

Ben jij iemand die graag anderen helpt en een positieve invloed wil hebben op iemands leven? Heb je affiniteit met ouderen en vind je het leuk om samen te wandelen in de natuur? Dan zijn we op zoek naar jou! Functieomschrijving: We zijn op zoek naar een vriendelijke en gemotiveerde vrijwilliger die het persoonlijke maatje wil zijn van David, een bewoner van ons verpleeghuis. David is 74 jaar oud en heeft jarenlang bij de KLM gewerkt. Hij is getrouwd en heeft twee dochters die ook regelmatig op bezoek komen. Ondanks zijn leeftijd houdt David nog steeds van actief bezig zijn en geniet hij van verschillende activiteiten. David heeft last van afasie, waardoor een gesprek nog wel mogelijk is maar hij soms lastig uit zijn woorden komt. David kan verder nog zelfstandig wandelen zonder gebruik van een rolstoel. Taken: - Samen met David wandelen in de prachtige omgeving rond de Poel; - en/of fietsen met David op onze duofiets wanneer het lekker weer is. - Het delen van interesses en hobby's, zoals bewegen, boeken lezen en fietsen. - Het bieden van gezelschap en het creëren van een warme en ondersteunende relatie met David. Gewenst profiel: - Een positieve en empathische houding ten opzichte van ouderen. - Humor; David houdt van een grapje - Interesse in de levensverhalen en ervaringen van David. - Beschikbaarheid voor 1 of 2 keer per week tussen 14:00 - 15:00 uur of tussen 11:00 - 12:00 uur Wat bieden wij: - De mogelijkheid om een waardevolle bijdrage te leveren aan het welzijn van David en zijn kwaliteit van leven te verbeteren. - Een prettige en ondersteunende omgeving waarin jouw inzet als vrijwilliger wordt gewaardeerd. - Training om je te helpen bij je vrijwilligerswerk (2x per jaar) Interesse? Wil je graag het persoonlijke maatje van David worden en samen mooie momenten beleven? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of om je aan te melden als vrijwilliger. We kijken uit naar jouw komst en naar de glimlach die je op het gezicht van David zult toveren!

Structureel
Amstelveen

Wandelen met wereldreizigster

Brentano Amstelveen

Een vriendelijke dame op afdeling Acacia in 't Huis aan de Poel is op zoek naar een fijn wandelmaatje, die wekelijks een rondje met haar wilt lopen en genieten van de frisse buitenlucht. Zij kan nog zelfstandig lopen. De dag in de week maakt niet uit, maar het liefst wel na 11.00 uur. Deze dame heeft erg veel gereisd in haar leven. Ze houdt ervan om naar muziek te luisteren en hield ook altijd erg van lezen. Helaas heeft ze nu last van afasie, waardoor ze soms moeilijk uit haar woorden kan komen. Dit vind ze erg lastig. Een wandeling buiten zou haar erg goed doen, zeker nu het heerlijke weer er weer aan komt! Maak jij voor deze vriendelijke dame haar wereld een stukje mooier? Neem dan contact met ons op, dan gaan we met elkaar kennismaken onder het genot van een bakje koffie of thee.

Structureel
Amstelveen

Lunch liefhebber gezocht!

Brentano Amstelveen

Steek jij graag de handen uit de mouwen en wil je graag iets betekenen voor anderen? Verwen je graag iemand met een heerlijke lunch en een gezellig praatje? Dan zijn we op zoek naar jou! Als vrijwilliger voor roomservice ben jij een belangrijk onderdeel van het welzijn van onze bewoners in verpleeghuis Huis aan de Poel, op afdeling Populier. Jouw taken zijn lekker gevarieerd: van het maken en/of klaarzetten van de lunch tot het een praatje maken en/of samen de krant lezen of een spelletje doen (optioneel). Ook draai je je hand niet om voor het opruimen van de vaatwasser. Met jouw vriendelijke en attente aanpak zorg je voor een gezellige sfeer en maximaal comfort voor onze bewoners. Wat we van je vragen: - Een warm hart en een glimlach. - Beschikbaarheid tussen 11.30 en 13.30 uur op één of meerdere dagen - Affiniteit met ouderen met dementie Interesse? Lijkt het je wat? Stuur dan snel een berichtje naar ons, we kunnen niet wachten om met jou samen te werken en je bent meer dan welkom.

Structureel
Amstelveen

Wandelen met de actieve en gezellige Ank

Brentano Amstelveen

Voor een gezellige, zeer spontane en vrolijke vrouw van begin 70 zijn wij op zoek naar een wandelmaatje. Dagen/tijden: op maandag, woensdag en/of vrijdag, het liefst in de middag maar 's ochtends is eventueel ook mogelijk. Op vrijdag gaat er altijd een gezellige groep dames en heren naar de markt onder begeleiding van de activiteitenbegeleiding, tussen 10.30 - 12.00 uur. Ook hier ben je van harte welkom om mee te gaan! Dicht bij verpleeghuis locatie Nieuw Vredeveld (waar Ank woont) zijn er prachtige wandel mogelijkheden, onder andere bij het park bij de Kruiskerk. Ank is zeer actief en kan nog goed langere afstanden lopen. Ze houdt ontzettend van kletsen en gezelligheid en is zeer behulpzaam naar anderen toe. Wordt jij het gezellige maatje van Ank? Je bent van harte welkom om kennis te maken onder het genot van een kopje koffie of thee in ons restaurant. Stuur ons een berichtje, en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Structureel
Amstelveen

Dit echtpaar wil heel graag wandelen!

Brentano Amstelveen

In verpleeghuis Nieuw Vredeveld woont een ouder echtpaar van begin 90, vriendelijk en met humor. Helaas kunnen zij niet meer zelfstandig naar buiten - terwijl ze hier altijd zo ontzettend van genieten. Dit is altijd een lichtpuntje van hun dag. Zou jij met dit vriendelijke echtpaar naar buiten willen, om een klein rondje met ze te wandelen? Meneer zit in een rolstoel en moet geduwd worden, mevrouw loopt nog zelfstandig en is nog erg fit. Dit zou hun dag een stukje mooier maken. Ben je één keer per week (of wellicht vaker) beschikbaar? Dan verwelkomen we je heel graag met open armen. Stuur ons een berichtje, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op zodat we kennis kunnen maken onder het genot van een lekker bakje koffie.

Structureel

Anderen bekeken ook

Amstelveen

Heb jij groene vingers?

Brentano Amstelveen

Bij onze locatie Klaasje Zevenster is er een prachtige tuin waar onze bewoners vaak genieten van het zonnetje en een lekker bakje koffie, maar deze tuin heeft uiteraard ook wat onderhoud nodig. Steek jij graag de handen uit de mouwen? Dan zijn we op zoek naar jou! Wat ga je doen? Eén keer in de twee weken ga je zelfstandig aan de slag in onze mooie tuin (in het voorjaar één keer in de week). Met mooi weer kan je hier uiteraard bewoners bij betrekken en deze klus gezellig samen oppakken! Wil jij ons vrijwilligersteam versterken? Neem dan contact met ons op!

Structureel
Amstelveen

Gelovig en gastvrij? Maak onze bewoners blij!

Brentano Amstelveen

Op onze locatie Nieuw Vredeveld hebben we eens in de maand een kerkdienst voor onze bewoners. Hiervoor zoeken we twee of drie enthousiaste vrijwilligers die willen helpen de zaal klaarzetten, bij de bewoners willen zitten tijdens de kerkdienst en na afloop hen van een heerlijk bakje koffie of thee willen voorzien. De diensten vinden plaats op onze eigen locatie, in de zijzaal van ons restaurant. Helpt u ons mee de kerkdiensten voort te zetten voor onze bewoners?

Structureel
Amstelveen

Vrouw met licht verst. beperking wenst maatje

Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van vierenzestig jaar uit Amstelveen zoeken wij een maatje. De vrouw heeft een licht verstandelijke beperking. Ze kan zelf overal heen, maar ze vindt het veel gezelliger om samen met iemand een activiteit te ondernemen. De vrouw is al vaker aan een maatje gekoppeld geweest. Daar heeft zij heel positieve herinneringen aan. Met een maatje wil ze het leuk hebben en kunnen lachen. Maar ze heeft het ook nodig om aan haar maatje even te kunnen vertellen wat haar dwars zit. En soms is ze zo enthousiast over iets, dat ze dat onderwerp graag in de lucht houdt. Ze gaat graag samen met haar maatje naar een tuincentrum, winkelcentrum of terras. Ze wenst een maatje dat een beetje geduld met haar heeft. Iemand die het accepteert dat ze rookt en die er niet over valt dat ze makkelijk is in haar verzorging. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Structureel
Leidschendam-Voorburg, Gouda, Zoetermeer, Breda, Borsele, Halderberge, Etten-Leur, Oosterhout, Tilburg, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Meppel, Westerveld, Elburg, Veldhoven, Eersel, Waalre, Laarbeek, Deurne, Woerden, Edam-Volendam, Amstelveen, Aalsmeer, Zaanstad

Vrijwillige trajectmanager bij Over Rood

Over Rood

Nederland heeft relatief gezien het grootste aantal zzp'ers in de wereld. Natuurlijk zijn dat niet alleen succesverhalen. Over Rood is een vrijwilligersorganisatie, die al bijna 10 jaar landelijk (verdeeld over 15 vestigingen) zzp’ers en kleine ondernemers helpt om weer overzicht en inzicht in hun financiën te krijgen. Niet door de problemen over te nemen, maar door te coachen en samen te werken. Op dit moment gebeurt er veel in Nederland. De rekeningen en misschien zelfs de achterstanden lopen snel op. Mensen maken zich zorgen over de toekomst en overwegen soms te stoppen als zelfstandige. De verwachtingen zijn somber, maar Over Rood is klaar voor de ontwikkelingen. Voor verschillende vestigingen door heel Nederland zijn wij op zoek naar: Vrijwilligers (minimaal 4 uur per week) Wat ga je doen? Je begeleidt zzp’ers in het doorlopen van een traject binnen Over Rood. De doelstelling van ieder traject is dat de cliënt zélf aan de slag kan om zijn problemen op te lossen en te werken aan een financieel gezonde toekomst. Als vrijwilliger deel je je kennis en ervaring met je cliënt en help je om structuur en overzicht te krijgen. Je helpt lastige keuzes te maken. Je fungeert als sparringpartner. Brengt je kennis en kunde in en biedt een luisterend oor. Geen enkel traject is hetzelfde. Soms is de hulpvraag puur financieel-administratief, terwijl op andere momenten een advies over de bedrijfsvoering het verschil uitmaakt. Je haalt ondernemers uit een negatieve spiraal en helpt ze de draad weer op te pakken. Gemiddeld zul je 5 tot 10 cliënten per jaar begeleiden met een tijdsbesteding van minimaal 4 uur per week. Het betreft een onbetaalde functie, onkosten worden (ruim) vergoed. Je rapporteert rechtstreeks aan de vestigingsmanager. Wat is het profiel van een vrijwilliger bij Over Rood? Empathisch, onbevooroordeeld en laagdrempelig zijn kernwaarden van Over Rood. Dit hebben we gemeen met onze vrijwilligers. Als vrijwilliger gebruik je je kennis en ruime ervaring, bijvoorbeeld als zelfstandig ondernemer, directeur, operationeel manager of bedrijfsleider bij het begeleidingstraject. Je vindt het leuk je kennis en ervaring te delen met mensen die daar veel profijt van hebben en vindt het een uitdaging om mensen in hun kracht te krijgen. Daarbij heb je het begrip en geduld dat nodig is om je aan te passen aan het tempo van de cliënt. Je hebt HBO/Universitair werk- en denkniveau. Kennis van en ervaring met het managen/coachen/aansturen van (groepen) mensen. Je bent empathisch en kunt je goed inleven in de problematiek, de mentale situatie en de levensomstandigheden van cliënten, zonder daarbij emotioneel betrokken te raken. Aantoonbare ervaring of bekendheid met het klappen van de zweep bij het voeren van een eigen onderneming. Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste. Belangrijke vaardigheden: • Goed kunnen luisteren, samenvatten en signaleren • Structureren, organiseren en plannen • Je kunt een businessplan en financieel plan beoordelen • Je beschikt over basiskennis administratie en basiskennis marketing en sales • Je kunt goed overweg met Excel en vindt je weg op het internet • Je hebt kennis van verschillende belastingsoorten (IB, BTW, Vpb) Wat krijg je ervoor terug? Ruimte om met je kennis en ervaring een maatschappelijk relevante bijdrage te leveren. Waardering van cliënten en voldoening in je werkzaamheden. Je levert een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse economie en een gezond ondernemersklimaat, waarin ook ondersteuning is in lastige tijden. Zelfstandig werk met zeer goede ondersteuning van de organisatie waarbij je je eigen tijden kan bepalen. Maatschappelijk betrokken collega’s die net zoals jij hun kennis, ervaring en kracht inzetten om echt het verschil te maken voor onze cliënten. Een degelijke en leerzame interne opleiding. Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan zijn wij heel benieuwd naar jou!

Structureel
Amstelveen

Wie wordt het wandelmaatje (v) van deze vrouw

Roads Maatjesproject

Voor een rustige en vriendelijke vrouw van zestig jaar uit Amstelveen zoeken wij een vrouwelijk maatje. De vrouw mist een vriendschappelijk contact. Ze heeft een partner en familie, maar ze heeft geen vriendengroep of een één-op-één contact met iemand. Ze ervaart problemen met haar coördinatie. Ze kan bijvoorbeeld ineens scheef gaan lopen of niet de goede kant oplopen. Op het moment dat dat gebeurt, dan kan ze zichzelf niet bijstellen. Daarnaast kan haar stemming wat somber zijn. En die combinatie maakt dat ze dan toch weer op de bank blijft zitten. Het zou fijn zijn als de vrijwilliger tijdens een kleine wandeling haar wil assisteren en wat gezelligheid wil bieden. Om te beginnen een wandeling van twintig minuten. En als de vrijwilliger dat ook leuk vindt, dan zou de vrouw later in het maatjescontact misschien ook samen een uitstapje naar de markt willen maken. De vrouw wenst een maatje dat rustig is en die zich in haar kan verplaatsen. Het zou leuk zijn als haar maatje ook van natuur houdt. Als vrijwilliger zul je in dit maatjescontact een gesprek op gang moeten kunnen brengen en de kar moeten kunnen trekken. Het is de bedoeling dat de vrijwilliger haar thuis ophaalt. Van de vrijwilliger wordt geen verantwoordelijkheid verwacht wat betreft haar coördinatieproblemen. Het zou wel fijn zijn als de vrijwilliger daar een beetje oplettend op wil zijn. Bijvoorbeeld dat de vrijwilliger aan de drukke kant van de weg loopt en de vrouw aan de rustige kant van de weg. Mocht de vrouw vallen, dan kan ze iemand uit haar netwerk bellen, die haar komt helpen. De vrouw rookt niet. De vrijwilliger mag tijdens de wandeling een hondje meenemen, mits het een lief beestje is. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Structureel
Haarlemmermeer, Amstelveen

Jonge maatjes gezocht (20 – 30 jaar)

Roads Maatjesproject

Wist jij dat er in jouw omgeving jongeren van tussen de twintig en dertig jaar zijn die zich eenzaam voelen? Dat zijn mogelijk studiegenoten of klasgenoten. Omdat zij last hebben van een psychische kwetsbaarheid, vinden zij het moeilijk om zich in sociale situaties te mengen en om met anderen te communiceren. Zij mijden sociale omgevingen en spreken niet snel met iemand af. Terwijl ze juist wél graag leuke activiteiten zouden willen ondernemen. Deze jongeren zouden baat hebben bij het hebben van een leeftijdsgenoot als maatje. Iemand met wie ze op vriendschappelijke basis via een één-op-één contact wat leuks kunnen ondernemen. Met een leeftijdgenoot zouden ze graag bijvoorbeeld ergens wat drinken, naar de bioscoop gaan, een buurthuis bezoeken, gamen, een wandeling of fietstocht maken, creatief bezig zijn, een evenement bezoeken of naar het winkelcentrum gaan. Iets voor jou? De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als maatje bouw je een vriendschappelijk één-op-één contact met iemand op en zorg je voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je de kar trekt, dat je initiatief weet te nemen en dat je de deelnemer er mee op uit neemt. En dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. De koppeling vindt o.a. plaats op basis van gemeenschappelijke interesses. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Structureel
Jongeren
Amstelveen

Het voorjaar is er, samen erop uit!

Amstelring Dagbesteding Groenelaan

Er zijn bij Dagbesteding Groenelaan vele wandelaars (ouderen) die graag een klein wandelingetje maken lopend of in de rolstoel, in de buurt van de Groenelaan. Genieten van het groen. Ook als je af en toe kunt, ben je van harte welkom. De koffie altijd staat klaar! Daarnaast is er ook een mogelijkheid om samen met een personeelslid en bezoekers mee te gaan wandelen, dit doen we elke dag om 14.00 uur. Deze activiteit kan op een vaste dag, maar dit hoeft niet. Info bij Elise of Ninoes

Structureel
Jongeren
Amstelveen

Een enthousiaste voetbaltrainer

V.v. Amstelveen Heemraad

Ben jij een enthousiaste voetballiefhebber met een passie voor het begeleiden van jonge talenten? Vind je het leuk om met deze leeftijdscategorie te werken en ben je op zoek naar een leuke uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zijn op zoek naar een gedreven voetbaltrainer die twee keer per week training wil geven aan jongens onder de 8 jaar. Als trainer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de spelers op technisch, tactisch en sociaal gebied. Je zorgt voor gevarieerde en uitdagende trainingen waarin plezier en ontwikkeling centraal staan. Functie-eisen: Passie voor voetbal en het begeleiden van jonge spelers In staat om op een enthousiaste en positieve manier training te geven Goede communicatieve vaardigheden, zowel met spelers als ouders Flexibiliteit om twee keer per week training te geven en eventueel wedstrijden te begeleiden op zaterdag Wij bieden: Een leuke en uitdagende functie binnen een enthousiaste en gezellige vereniging Mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling en het volgen van trainerscursussen. Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben je klaar om onze jonge talenten te helpen groeien? Je ben van harte welkom bij onze club AmstelveenHeemraad.

Structureel
Jongeren
Amstelveen

Vrijwilliger voor bijles en schoolbegeleiding

Rachid

Stichting Wailsatum zoekt gepassioneerde vrijwilligers om ons team te versterken en jongeren te begeleiden bij het verbeteren van hun reken-, wiskunde- en taalvaardigheden, evenals hun digitale geletterdheid. Als vrijwilliger speel je een cruciale rol in het ondersteunen van de educatieve ontwikkeling van jongeren, waardoor ze de vaardigheden verwerven die essentieel zijn voor succes in de moderne wereld. Ben jij enthousiast, geduldig en bereid om je tijd en expertise te delen? Sluit je dan aan bij ons team en maak een verschil in het leven van jongeren!

Structureel