csrf
Amstelveenvoorelkaar logo
Amstelveenvoorelkaar

Dit echtpaar wil heel graag wandelen!

In verpleeghuis Nieuw Vredeveld woont een ouder echtpaar van begin 90, vriendelijk en met humor. Helaas kunnen zij niet meer zelfstandig naar buiten - terwijl ze hier altijd zo ontzettend van genieten. Dit is altijd een lichtpuntje van hun dag. Zou jij met dit vriendelijke echtpaar naar buiten willen, om een klein rondje met ze te wandelen? Meneer zit in een rolstoel en moet geduwd worden, mevrouw loopt nog zelfstandig en is nog erg fit. Dit zou hun dag een stukje mooier maken. Ben je één keer per week (of wellicht vaker) beschikbaar? Dan verwelkomen we je heel graag met open armen. Stuur ons een berichtje, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op zodat we kennis kunnen maken onder het genot van een lekker bakje koffie.

Lees meer

structureel

Elsrijk

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

In verpleeghuis Nieuw Vredeveld woont een ouder echtpaar van begin 90, vriendelijk en met humor. Helaas kunnen zij niet meer zelfstandig naar buiten - terwijl ze hier altijd zo ontzettend van genieten. Dit is altijd een lichtpuntje van hun dag.

Zou jij met dit vriendelijke echtpaar naar buiten willen, om een klein rondje met ze te wandelen? Meneer zit in een rolstoel en moet geduwd worden, mevrouw loopt nog zelfstandig en is nog erg fit. Dit zou hun dag een stukje mooier maken.

Ben je één keer per week (of wellicht vaker) beschikbaar? Dan verwelkomen we je heel graag met open armen. Stuur ons een berichtje, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op zodat we kennis kunnen maken onder het genot van een lekker bakje koffie.

Praktische informatie

Wekelijks 0 tot 2 uur

Locatie

Elsrijk

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Sport & beweging
Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Stichting Brentano Amstelveen

Amstelveen

Zondags bakje koffie?

Stichting Brentano Amstelveen

We zoeken een vriendelijke vrijwilliger die op de zondagochtenden wil langskomen. Je rol is simpel maar waardevol: een praatje maken, een kopje koffie inschenken, en vooral een luisterend oor bieden aan de bewoners. Stel je voor, de geur van verse koffie vult de lucht terwijl je vriendelijke woorden de stilte doorbreken. Samen delen jullie verhalen van vroeger, lachen jullie om herinneringen, en genieten jullie van een kop warme koffie. Als jij een paar uurtjes van je zondagochtend kunt missen en het waardeert om een glimlach op het gezicht van een ander te toveren, dan nodigen we je van harte uit om deel te nemen aan dit betekenisvolle moment. Ook de zorg, die vaak druk in de weer is met de bewoners, waardeert een helpende hand ontzettend. Neem contact met ons op en ontdek hoe jouw aanwezigheid een zonnige zondagochtend kan veranderen in een moment van oprechte verbinding op Huiskamergroep Paulus Potter. Je bent vanaf 10.30 uur welkom, zo lang als je wil. Alleen bij het koffiemoment of ook bij de lunch tot 13.00/13.30 uur - alles is mogelijk. Samen maken we van elke zondag een dag om te koesteren!

Structureel
Amstelveen

Ouderen helpen bij het diner?

Stichting Brentano Amstelveen

Wil je graag vrijwilligerswerk doen, maar komt overdags niet voor jou uit? Dan is deze vrijwilligersbaan wellicht iets voor jou! Wij zoeken een enthousiaste, gezellige vrijwilliger die wil ondersteunen bij de avondmaaltijden op afdeling Paulus Potter in verpleeghuis Nieuw Vredeveld. Tafels dekken, ouderen ondersteunen bij het eten, gezellig een praatje maken en daarna wellicht nog gezamenlijk een spelletje doen aan tafel om de dag fijn af te sluiten. Tijden: van 17.00 - 19.30/20.00 uur Dagen: in overleg, elke avond zijn er vrijwilligers welkom Frequentie: in overleg, één keer per week of vier dagen, alles is mogelijk. Taken: tafels dekken, ondersteunen bij de maaltijd, afruimen, gezellig een praatje maken en/of een spelletje doen na het eten Ben jij die zorgzame vrijwilliger die wij zoeken? Dan maak je de collega's van team Paulus Potter ontzettend blij! Neem contact met ons op, dan plannen we een koffie (of thee) momentje in om gezellig kennis te maken met elkaar.

Structureel
Amstelveen

Red jij onze Bridge Club?

Stichting Brentano Amstelveen

BEGELEIDER SENIOREN BRIDGE CLUB GEZOCHT Wilt u de Bridge middag op dinsdag in wijkrestaurant BijVredeveld begeleiden? Het is een leuke club van 20 dames en heren op leeftijd. Er wordt dan ook op een rustige manier gespeeld. Wat wordt er verwacht? - op dinsdag ochtend de telefoon aannemen voor afmeldingen - beschikbaar tussen 13.15 - 16.00 uur - de tafels compleet maken - kaartspel uitdelen - na afloop samen een drankje drinken - uitslagen uitrekenen - eventuele vergoeding is een mogelijkheid Zorgt u ervoor dat de BrigdeClub voor deze dames en heren blijft bestaan? Heeft u interesse / vragen, reageer hieronder. Nieuwe spelers zijn ook van harte welkom!

Structureel
Amstelveen

Eenmalige buiten (verf)klus voor 4 personen!

Stichting Brentano Amstelveen

Kom gezellig met elkaar een middagje klussen bij het dierenparkje van Nieuw Vredeveld! Met een likje verf zorg je ervoor dat het kippenhok er weer een tijd mee door kan en kunnen bewoners blijven genieten van ons dierenparkje. Wij zijn op zoek naar vier vrijwilligers die een ochtendje langs willen komen om de binnenkant van het kippen- en het vogelhok te verven. Het liefst op een donderdag vanaf 13.00 uur. Wij zorgen voor de materialen en uiteraard voor een lekker bakje koffie. Wij hebben al één vrijwilliger gevonden die graag wil helpen, en we zoeken nog minimaal één iemand erbij. Kom jij ons ondersteunen? Stuur ons een berichtje, dan maken we samen een afspraak voor de klusmiddag.

Eenmalig
(kleine) groepen
Amstelveen

94-jarige Rietje zoekt een wandelmaatje

Stichting Brentano Amstelveen

Ben jij op zoek naar een zinvolle manier om je tijd te besteden? Wil je een positieve impact hebben op het leven van anderen? Dan is deze vrijwilligersvacature misschien wel iets voor jou! Functieomschrijving: We zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die het persoonlijke maatje wil zijn van Rietje, een lieve bewoonster van bijna 94 jaar oud. Rietje houdt van wandelen en geniet van gezelschap tijdens haar wandelingen. Naast familie die langskomt, is ze op zoek naar een lieve vrijwilliger die met haar naar buiten wilt gaan of gezellig een potje Rummikub wilt komen spelen. Rietje houdt van een gezellig praatje. Taken: - Samen met Rietje wandelen in de prachtige omgeving rondom ons verpleeghuis - Af en toe gezellig Rumikub spelen - Het bieden van een luisterend oor Gewenst profiel: - Affiniteit met ouderen en interesse in hun levensverhalen. - Geduldig, vriendelijk en empathisch. - Goede communicatieve vaardigheden. - Beschikbaarheid voor 1 of 2 keer per week tussen 14:00 - 15:00 uur of tussen 11:00 - 12:00 uur Wat bieden wij: - Een waardevolle ervaring waarbij je het leven van een oudere bewoner positief kunt beïnvloeden. - Een warme en gezellige omgeving waarin jouw inzet enorm gewaardeerd wordt. - Mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling en training 2x per jaar Interesse? Heb je interesse om het persoonlijke maatje van Rietje te worden en haar wekelijks gezelschap te bieden? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of om je aan te melden als vrijwilliger. We kijken uit naar jouw komst en naar de glimlach die je op het gezicht van Rietje zult toveren!

Structureel
Amstelveen

Jazz-liefhebber zoekt gezellig wandelmaatje

Stichting Brentano Amstelveen

Ben jij iemand die graag een verschil maakt in het leven van anderen? Heb je een passie voor wandelen en een hart voor muziek en poëzie? Dan hebben wij de perfecte vrijwilligersvacature voor jou! Functieomschrijving: We zijn op zoek naar een toegewijde vrijwilliger die het persoonlijke maatje wil zijn van Jakob, een 77-jarige bewoner van ons verpleeghuis. Jakob is een voormalig slagwerker met een diepe liefde voor muziek en poëzie. Hij geniet van wandelingen in de buitenlucht en kan dan ook nog zelfstandig lopen zonder gebruik van een rolstoel. Ondanks dat hij veel in zijn eigen wereld zit, kan Jakob soms nog adequaat antwoord geven op je vraag. Hij heeft familie die langskomt, maar zou graag ook af en toe naar buiten gaan met een vrijwilliger zodat hij nog meer kan genieten van het buiten zijn, in plaats van binnen te zitten. Taken: - Samen met Jakob wandelen in de prachtige omgeving van ons verpleeghuis dichtbij de Poel (5 min. afstand). - Het delen van muziek en gedichten die Jakob inspireren, wellicht zelfs door samen muziek te maken of gedichten te lezen. - Het bieden van een luisterend oor Gewenst profiel: - Een liefde voor wandelen en het buitenleven - Interesse in muziek, poëzie (Jakob houdt van jazz en Franstalige muziek) - Empathisch vermogen en affiniteit met ouderen - Beschikbaarheid voor 1 of 2 keer per week tussen 14:00 - 15:00 uur of tussen 11:00 - 12:00 uur Wat bieden wij: - Een kans om een betekenisvolle relatie op te bouwen met Jakob - Een ondersteunende omgeving waarin jouw inzet als vrijwilliger wordt gewaardeerd en erkend. - Mogelijkheden tot persoonlijke groei en ontwikkeling (trainingsdag 2x per jaar) Interesse? Ben je geïnteresseerd in het worden van het persoonlijke maatje van Jakob en het delen van zijn passies en interesses tijdens wandelingen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of om je aan te melden als vrijwilliger. We kijken ernaar uit om jou te verwelkomen en samen met Jakob mooie momenten te beleven!

Structureel
Amstelveen

Fiets/wandel jij met de 74-jarige David mee?

Stichting Brentano Amstelveen

Ben jij iemand die graag anderen helpt en een positieve invloed wil hebben op iemands leven? Heb je affiniteit met ouderen en vind je het leuk om samen te wandelen in de natuur? Dan zijn we op zoek naar jou! Functieomschrijving: We zijn op zoek naar een vriendelijke en gemotiveerde vrijwilliger die het persoonlijke maatje wil zijn van David, een bewoner van ons verpleeghuis. David is 74 jaar oud en heeft jarenlang bij de KLM gewerkt. Hij is getrouwd en heeft twee dochters die ook regelmatig op bezoek komen. Ondanks zijn leeftijd houdt David nog steeds van actief bezig zijn en geniet hij van verschillende activiteiten. David heeft last van afasie, waardoor een gesprek nog wel mogelijk is maar hij soms lastig uit zijn woorden komt. David kan verder nog zelfstandig wandelen zonder gebruik van een rolstoel. Taken: - Samen met David wandelen in de prachtige omgeving rond de Poel; - en/of fietsen met David op onze duofiets wanneer het lekker weer is. - Het delen van interesses en hobby's, zoals bewegen, boeken lezen en fietsen. - Het bieden van gezelschap en het creëren van een warme en ondersteunende relatie met David. Gewenst profiel: - Een positieve en empathische houding ten opzichte van ouderen. - Humor; David houdt van een grapje - Interesse in de levensverhalen en ervaringen van David. - Beschikbaarheid voor 1 of 2 keer per week tussen 14:00 - 15:00 uur of tussen 11:00 - 12:00 uur Wat bieden wij: - De mogelijkheid om een waardevolle bijdrage te leveren aan het welzijn van David en zijn kwaliteit van leven te verbeteren. - Een prettige en ondersteunende omgeving waarin jouw inzet als vrijwilliger wordt gewaardeerd. - Training om je te helpen bij je vrijwilligerswerk (2x per jaar) Interesse? Wil je graag het persoonlijke maatje van David worden en samen mooie momenten beleven? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of om je aan te melden als vrijwilliger. We kijken uit naar jouw komst en naar de glimlach die je op het gezicht van David zult toveren!

Structureel
Amstelveen

Samen winkelen of naar musea?

Stichting Brentano Amstelveen

De vriendelijke mevrouw van B. - inmiddels 92 jaar - is nog steeds een liefhebber van musea en gaat ook nog graag op stap om te winkelen. Helaas heeft zij weinig mensen om haar heen die de tijd hebben om met haar deze gezellige activiteiten te ondernemen. Ga jij samen met mevrouw op pad? Mevrouw woont op afdeling Acacia, op onze locatie 't Huis aan de Poel (verpleeghuis) in Amstelveen. Haar man is overleden en haar zoon ziet ze zo nu en dan, maar mevrouw zou graag een maatje hebben met wie ze één of twee keer per week op stap kan gaan, zodat ze er even tussenuit is. Dagen en tijden in overleg. Samen met mevrouw kan je wandelen in het prachtige gebied rondom de Poel, musea bezoeken in de buurt, of samen naar het winkelcentrum gaan. Mevrouw loopt nog zelfstandig. Eigen initiatieven zijn natuurlijk ook welkom. Staat het weer deze activiteiten niet toe? Dan is er altijd de mogelijkheid om in ons restaurant samen een kopje koffie te drinken, of wellicht vind je het leuk om een boek voor te lezen aan mevrouw. Zij is altijd al een liefhebber van lezen geweest. Wil jij graag deze mevrouw blij maken, en ben je op zoek naar dankbaar vrijwilligerswerk? Neem dan contact met ons op, we maken heel graag kennis met je!

Structureel
Amstelveen

Zomermaatjes gezocht!

Stichting Brentano Amstelveen

Wens jij onze bewoners ook een fijne zomer? Kom helpen als zomermaatje! Als zomermaatje kom je eenmalig of een aantal keer ondersteunen bij één van de verpleeghuizen bij Stichting Brentano Amstelveen, door bijvoorbeeld samen met een bewoner een kopje koffie te drinken, een zomerse wandeling te maken óf door een heerlijke lunch te bereiden. Alles is mogelijk! Zomermaatje kan je alleen zijn, maar je bent ook van harte welkom om met vrienden of familie een zomermaatjes activiteit te ondernemen. Ga bijvoorbeeld gezellig met je familie, onze activiteitenbegeleiding en een groepje bewoners naar de markt, speel met elkaar een potje jeu-de-boules of organiseer zelf een beauty-middag op een huiskamer. Mogelijkheden genoeg. Benieuwd waar nog meer hulp wordt gevraagd? Neem een kijkje op onze website. We heten je graag van harte welkom! Als zomermaatje kan jij iemands dag maken.

Eenmalig
(kleine) groepen
Amstelveen

Maandelijks flyers voor ouderen rondbrengen?

Stichting Brentano Amstelveen

In Huis aan de Poel vinden elke maand diverse activiteiten plaats voor de ouderen die in de buurt wonen, zoals koersballen, kaarten en samen zingen. Het is een plaats van ontmoeting voor veel mensen in de omgeving. Helaas hebben we momenteel geen vrijwilligers die in de buurt van onze locatie 't Huis aan de Poel flyeren, terwijl dit van groot belang is voor de ouderen in de buurt. Wil jij je hiervoor inzetten, door één keer in de maand de maandprogramma's bij mensen door de brievenbus te doen? Het gaat om ongeveer 300 huizen, één keer per maand aan het einde van de maand. Uiteraard ook mooi vrijwilligerswerk om samen te doen! Naast waardering zijn er nog andere voordelen van vrijwilligerswerk bij Brentano. Zo organiseren we twee maal per jaar een workshopdag voor onze vrijwilligers, hebben we jaarlijks een gezellige eindejaarsborrel én ontvang je diverse presentjes. Meld jij je aan? Neem contact met ons op, dan maken we kennis met elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee.

Structureel
(kleine) groepen
Amstelveen

Wandelen met Mieke

Stichting Brentano Amstelveen

Mieke woont op een somatische afdeling op onze locatie 't Huis aan de Poel. Zij benaderde mij onlangs, omdat ze zo graag een maatje zou willen met wie ze naar buiten kan. Een paar jaar geleden is ze halfzijdig verlamd geraakt, waardoor ze niet meer zelfstandig kan wandelen. Wel heeft ze een kleine scootmobiel met welke ze naar buiten kan, maar ze vind het een fijn idee als er iemand met haar mee wandelt. Vroeger hield Mieke ontzettend van tennissen en golven. Daarnaast is ze een liefhebber van muziek: modern, maar met name klassiek. Hier geniet ze erg van. Zou jij één keer in de 1 of 2 weken met haar willen wandelen? Haar voorkeur gaat uit naar dinsdagmiddag na de lunch of vrijdag of zaterdag in de ochtend (vanaf 10.30 uur). Mieke zou het ontzettend leuk vinden om samen naar het winkelcentrum te gaan hier in de buurt. Kom jij kennismaken met haar?

Structureel
Amstelveen

Samen wandelen, samen genieten | Wandelmaatje

Stichting Brentano Amstelveen

Bij Brentano zijn we op zoek naar wandelmaatjes voor bewoners van ons verpleeghuis. Veel mensen zitten de hele dag op hun kamer en komen weinig buiten. Juist in deze zomerperiode is het voor hen fijn om te wandelen samen met een maatje! Dit kan één keer per twee weken, of meerdere keren per week. Net wat jou uitkomt. Je kan maatje worden van één bewoner of van meerdere. Samen maatje worden met je vriend(in) of met je moeder/zoon/buurvrouw is uiteraard ook mogelijk én extra gezellig! We hebben verschillende locaties, waaronder 't Huis aan de Poel dat - zoals de naam al aangeeft - bij de prachtige poel ligt, en Nieuw Vredeveld, dichtbij het stadshart en diverse parkjes. Prachtige gebieden om er samen op uit te gaan. Door de vele mogelijkheden is er ongetwijfeld iets wat bij jou past! Krijg jij er al zin in? Geef je dan snel bij ons op, dan kijken we met wie jij op pad kan en gaan we gezellig kennis maken met elkaar.

Eenmalig
(kleine) groepen

Anderen bekeken ook

Haarlem, Bloemendaal, Nissewaard, Velsen, Amstelveen

Heb jij iets met massage?

Stichting Massage voor de Zorg

De stichting Massage voor de Zorg zoekt mensen die een hand-onderarmmassage kunnen geven of die dit willen leren. Op dit moment ligt bij ons de focus op ouderen met dementie. Onze bakermat is de regio Zuid-Kennemerland. In Haarlem en omgeving zijn nieuwe mensen altijd welkom, maar ook in andere regio's willen wij actief worden. Wij zoeken nieuwe vrijwilligers voor Amstelveen, Ymuiden en Spijkenisse. Vindt jij het leuk om deel uit te maken van een enthousiaste groep mensen, die heel veel zingeving ervaren in hun activiteit? Je bent altijd welkom! Meld je aan, wij kijken of er mogelijkheden zijn in jouw regio. Wij zijn op zoek naar mensen die compassie hebben voor ouderen met dementie en middels massage verbinding wil maken. Vindt je het fijn om die mensen een moment van ontspanning en geluk te geven? Dan ben je heel erg welkom in het massageteam van onze stichting. Wij zoeken mensen die minimaal 3 uur per vier weken beschikbaar zijn. Mag dus meer! Wij geven de massages altijd in teamverband. De stichting geeft indien gewenst een vrijwilligersvergoeding. We zijn natuurlijk extra blij met mensen die vanuit hun hart mee willen doen, zodat we nog meer massages kunnen aanbieden. Als je mee wilt doen en nog niet kan masseren, dan bieden wij de mogelijkheid om het te leren, door het volgen van een workshop. Deze kost €60,- inclusief naslagwerk en massageolie. Als de kosten een probleem zijn, dan vinden wij samen altijd een oplossing. De workshop wordt gegeven in Haarlem. Als er voldoende interesse is vanuit een andere regio, dan organiseren wij de workshop ook in andere regio's.

Structureel
Amstelveen

Wie wordt het wandelmaatje (v) van deze vrouw

Roads Maatjesproject

Voor een rustige en vriendelijke vrouw van zestig jaar uit Amstelveen zoeken wij een vrouwelijk maatje. De vrouw mist een vriendschappelijk contact. Ze heeft een partner en familie, maar ze heeft geen vriendengroep of een één-op-één contact met iemand. Ze ervaart problemen met haar coördinatie. Ze kan bijvoorbeeld ineens scheef gaan lopen of niet de goede kant oplopen. Op het moment dat dat gebeurt, dan kan ze zichzelf niet bijstellen. Daarnaast kan haar stemming wat somber zijn. En die combinatie maakt dat ze dan toch weer op de bank blijft zitten. Het zou fijn zijn als de vrijwilliger tijdens een kleine wandeling haar wil assisteren en wat gezelligheid wil bieden. Om te beginnen een wandeling van twintig minuten. En als de vrijwilliger dat ook leuk vindt, dan zou de vrouw later in het maatjescontact misschien ook samen een uitstapje naar de markt willen maken. De vrouw wenst een maatje dat rustig is en die zich in haar kan verplaatsen. Het zou leuk zijn als haar maatje ook van natuur houdt. Als vrijwilliger zul je in dit maatjescontact een gesprek op gang moeten kunnen brengen en de kar moeten kunnen trekken. Het is de bedoeling dat de vrijwilliger haar thuis ophaalt. Van de vrijwilliger wordt geen verantwoordelijkheid verwacht wat betreft haar coördinatieproblemen. Het zou wel fijn zijn als de vrijwilliger daar een beetje oplettend op wil zijn. Bijvoorbeeld dat de vrijwilliger aan de drukke kant van de weg loopt en de vrouw aan de rustige kant van de weg. Mocht de vrouw vallen, dan kan ze iemand uit haar netwerk bellen, die haar komt helpen. De vrouw rookt niet. De vrijwilliger mag tijdens de wandeling een hondje meenemen, mits het een lief beestje is. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Structureel
Haarlemmermeer, Amstelveen

Jonge maatjes gezocht (20 – 30 jaar)

Roads Maatjesproject

Wist jij dat er in jouw omgeving jongeren van tussen de twintig en dertig jaar zijn die zich eenzaam voelen? Dat zijn mogelijk studiegenoten of klasgenoten. Omdat zij last hebben van een psychische kwetsbaarheid, vinden zij het moeilijk om zich in sociale situaties te mengen en om met anderen te communiceren. Zij mijden sociale omgevingen en spreken niet snel met iemand af. Terwijl ze juist wél graag leuke activiteiten zouden willen ondernemen. Deze jongeren zouden baat hebben bij het hebben van een leeftijdsgenoot als maatje. Iemand met wie ze op vriendschappelijke basis via een één-op-één contact wat leuks kunnen ondernemen. Met een leeftijdgenoot zouden ze graag bijvoorbeeld ergens wat drinken, naar de bioscoop gaan, een buurthuis bezoeken, gamen, een wandeling of fietstocht maken, creatief bezig zijn, een evenement bezoeken of naar het winkelcentrum gaan. Iets voor jou? De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als maatje bouw je een vriendschappelijk één-op-één contact met iemand op en zorg je voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je de kar trekt, dat je initiatief weet te nemen en dat je de deelnemer er mee op uit neemt. En dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. De koppeling vindt o.a. plaats op basis van gemeenschappelijke interesses. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Structureel
Jongeren
Amstelveen

Wie biedt deze vrouw een gezellig contact?

Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van eenenvijftig jaar uit Amstelveen zoeken wij een maatje van rond haar leeftijd. Iemand die zonder oordeel of advies een luisterend oor kan bieden en die haar er mee op uit neemt. De vrouw werkt niet en zit al jarenlang thuis. Ze mist sociaal contact en ze zou zich graag meer in sociale omgevingen willen bevinden. Tot nu toe lukte het haar niet om via andere wegen aansluiting te vinden. De doelgroepen van welzijnsorganisaties zijn vaak mensen die een stukje jonger of juist ouder zijn. En ze heeft liever contact met mensen van rond haar eigen leeftijd. Via het Maatjesproject hoopt ze een leuk contact met iemand te kunnen aangaan. De vrouw zou het zo fijn vinden als ze aan haar maatje gewoon kan vertellen hoe het met haar gaat. Of dat ze met haar maatje over dagelijkse dingen kan praten. Tussen de vrijwilliger en haar moet een wederzijds respect bestaan. De vrouw wacht niet op iemand die haar allemaal goedbedoelde adviezen wil geven; haar zaakjes heeft ze prima op orde. Het gaat haar puur om dat luisterend oor, het delen van momenten en ervaringen en de gezelligheid. Daarnaast wil ze graag erop uit. Dat moeten low-budget activiteit zijn. En omdat de vrouw met wat lichamelijke problematiek kampt, kan ze geen grote wandelingen maken of te veel lichamelijke inspanning leveren. Ze zou het zou fijn vinden als haar maatje met leuke ideeën voor uitstapjes komt. Als het regent lijkt het haar leuk om bij haar thuis een gezelschapsspel te spelen. De vrouw omschrijft zichzelf als sociaal, inlevend, gezellig, gevoelig en spiritueel. Ze kan op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend afspreken. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Structureel
Amstelveen

Wie helpt deze vrouw de sleur te doorbreken?

Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van zestig jaar zoeken wij een maatje (m/v) dat met haar een wandelingetje wil maken of ergens koffie wil drinken. De vrouw heeft, behalve met haar kinderen, geen tot nauwelijks sociale contact. Doordat ze zich eenzaam voelt, kan ze in een flow naar beneden raken. Dan verblijft ze binnenshuis, interesseert de buiten wereld haar minder en maakt ze zich meer en meer zorgen. Ze weet dat als ze leuke dingen doet, ze die neerwaartse flow weer doorbreekt. Ze hoopt dat een maatje haar daarbij kan helpen door haar ermee op uit te nemen. De vrouw mengt zich liever niet in een drukke omgeving. Het maatjescontact wil zij graag invullen door bijvoorbeeld simpelweg samen een ommetje in een park te maken of ergens koffie te drinken of een ijsje te eten. De vrouw hoopt dat het maatjescontact haar wat afleiding en gezelligheid oplevert. Zij wenst gekoppeld te worden aan iemand met wie het klikt en met wie ze zich goed voelt. Ze houdt zelf niet van moeilijk doen. Ze zou het fijn vinden als haar maatje ook zo in het leven staat en zich niet anders voor zal doen dan wie hij/zij is. De vrouw is een makkelijke prater, maar bij stiltes kan ze zich wat ongemakkelijk gaan voelen of afwachtend zijn. Zij zou het fijn vinden als de vrijwilliger wat leuke verhalen te vertellen heeft, maar evenzo als de vrijwilliger haar een luisterend oor kan bieden. Ze vindt het het prettigst als een gesprek spontaan verloopt en als er afwisselend gesproken wordt. Haar voorkeur gaat uit naar de woensdagmiddag. Op vrijdag- of zaterdagmiddag zou ze ook kunnen. Ze rookt niet. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Structureel
Amstelveen

Spreek jij arabisch en/of engels?

Mantelzorg & Meer

Deze opgewekte meneer, 78 jaar, heeft fronto temporale dementie. Meneer woont nog zelfstandig. Hij zorgt voor zichzelf en gaat ook wel alleen op stap. Maar meneer is al wel eens verdwaald. Zijn dementie brengt ook mee dat hij af en toe onlogische dingen zegt. Meneer verstaat wat Nederlands en spreekt een paar woorden Nederlands maar een gesprek gaat in het Engels of Arabisch. Meneer is wat eenzaam en is op zoek naar gezelschap. Samen een kopje koffie of thee drinken, een praatje en een wandeling. Tijdstip en dag in overleg. Het weekend is ook mogelijk. Spreek jij Engels of Arabisch en heb je iedere week wat tijd om dit klusje op te pakken. Neem dan contact op met Mantelzorg & Meer.

Structureel
Amstelveen

Wandelmaatje gezocht voor Farsi sprekende man

Roads Maatjesproject

Voor een vriendelijke man van zestig zoeken wij een wandelmaatje. De man spreekt geen Nederlands. Wel Farsi. Daarom zoeken wij naar een maatje dat Farsi met hem kan spreken. Daarnaast is beheersing van Nederlands of Engels nodig om met de medewerkers van onze organisatie te kunnen communiceren. De man is veel alleen. Zijn zonen bezoeken hem, maar zij hebben ook hun werk en bezigheden. Dagbesteding is vanwege de taalbarrière geen optie voor hem. De man wenst een maatje met wie hij kan wandelen en praten. In contact heeft hij een enigszins afwachtende houding. Hij is verder heel vriendelijk en rustig. Hij kan wel last hebben van sombere stemming. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Project
Amstelveen

Bestuursleden voor (inter)nationale ANBI

Marijke Foundation

De Marijke Foundation Wereldwijd komen jaarlijks duizenden mensen te lijden aan Arteriitis Temporalis (AT, Reuscel Arteriitis) en Polymyalgia Rheumatica (PMR). De meeste patiënten (voornamelijk vrouwen, soms ook mannen) houden de rest van hun leven klachten, ook al worden die behandeld. Soms is sprake van dodelijke afloop. Maar worden de symptomen van de aandoeningen tijdig herkend, dan hoeft dat niet zo te zijn. De Marijke Foundation ontwikkelde daarvoor een tool, de Symptomatrix. Symptomatrix Velen zoeken een verklaring voor hun klachten op internet, vooral als die - ook door artsen - moeilijk te herkennen zijn, zoals met AT en PMR het geval is. De tool, de Symptomatrix, bestaat sinds 2003 en is in vijf talen gepubliceerd op internet. Die helpt patiënten met klachten om er snel mee naar de huisarts te gaan en vervolgens de huisarts om snel een diagnose te stellen of te kunnen doorverwijzen naar een specialist. Het kleine initiële team van de Marijke Foundation wordt ouder. Het bestaat uit 6 bestuursleden: medisch adviseur, voorzitter, secretaris, penningmeester, ICT deskundige en notulist. Drie van de huidige bestuursleden worden wat ouder. Het gaat hier op de eerste plaats om een medisch adviseur, in tweede instantie om de voorzitter en de secretaris. Voor deze functies zoeken wij daarom bij voorkeur vrouwen vanaf 25-30 jaar die gaandeweg het werk van die teamleden kunnen overnemen. Het zijn geen dagtaken. Van de nieuwe bestuursleden vragen we slechts een uurtje, gewoonlijk zelfs minder, per week om de kennis en ontwikkelingen met betrekking tot Arteriitis Temporalis en Polymyalgia Rheumatica bij te houden, naast de gewone werkzaamheden binnen een stichting. Een redelijke beheersing van de Engelse taal is belangrijk. Wil jij meehelpen om onze missie voor vroegherkenning te volbrengen? Voor de functie medisch adviseur zouden we graag een huisarts of daarvoor studerend in ons midden hebben. Het is belangrijk dat hij/zij de ontwikkelingen betreffende Arteriitis Temporalis en Polymyalgia Rheumatica in relatie tot de diagnostiek en medicijnen bijhoudt. Voor de andere functies (voorzitter en secretaris) is geen medische kennis nodig, maar enige affiniteit tot de gezondheidszorg is welkom.

Structureel
Amstelveen

Vrouw (70+) wenst vrouwelijk wandelmaatje

Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van zeventigplus zoeken wij een vrouwelijk maatje van zestig jaar of ouder dat het leuk vindt om met haar op een rustig tempo een uurtje te wandelen. Toen de vrouw met pensioen ging, merkte ze dat haar sociale omgeving kleiner werd. De vrouw heeft nu minder sociale contacten dan ze zou willen hebben. Dat kan invloed hebben op haar stemming. Ze kan zich soms wat somber voelen. Ze heeft wel pogingen gedaan om meer met mensen in contact te komen. Onder andere bij wandelgroepen en buurthuizen. Ze merkt dat ze nog steeds behoefte heeft aan een één-op-één contact. Daarom hoopt ze aan een maatje gekoppeld te worden. Het liefst wil ze met haar maatje wandelen en kletsen. De vrouw houdt van mooie natuur. Het lijkt haar ook leuk om samen iets creatiefs te doen of om een uitstapje te maken. De vrouw omschrijft zichzelf als rustig en enigszins afwachtend. Ze is beschikbaar op dinsdag, woensdag en donderdag en eventueel in het weekend. Ze spreekt het liefst overdag af. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Project