Bestuursleden voor (inter)nationale ANBI
De Marijke Foundation
Wereldwijd komen jaarlijks duizenden mensen te lijden aan Arteriitis Temporalis (AT, Reuscel Arteriitis) en Polymyalgia Rheumatica (PMR). De meeste patiënten (voornamelijk vrouwen, soms ook mannen) houden de rest van hun leven klachten, ook al worden die behandeld. Soms is sprake van dodelijke afloop. Maar worden de symptomen van de aandoeningen tijdig herkend, dan hoeft dat niet zo te zijn. De Marijke Foundation ontwikkelde daarvoor een tool, de Symptomatrix.
Symptomatrix
Velen zoeken een verklaring voor hun klachten op internet, vooral als die - ook door artsen - moeilijk te herkennen zijn, zoals met AT en PMR het geval is.
De tool, de Symptomatrix, bestaat sinds 2003 en is in vijf talen gepubliceerd op internet. Die helpt patiënten met klachten om er snel mee naar de huisarts te gaan en vervolgens de huisarts om snel een diagnose te stellen of te kunnen doorverwijzen naar een specialist.
Het kleine initiële team van de Marijke Foundation wordt ouder.
Het bestaat uit 6 bestuursleden: medisch adviseur, voorzitter, secretaris, penningmeester, ICT deskundige en notulist. Drie van de huidige bestuursleden worden wat ouder.
Het gaat hier op de eerste plaats om een medisch adviseur, in tweede instantie om de voorzitter en de secretaris. Voor deze functies zoeken wij daarom bij voorkeur vrouwen vanaf 25-30 jaar die gaandeweg het werk van die teamleden kunnen overnemen.
Het zijn geen dagtaken.
Van de nieuwe bestuursleden vragen we slechts een uurtje, gewoonlijk zelfs minder, per week om de kennis en ontwikkelingen met betrekking tot Arteriitis Temporalis en Polymyalgia Rheumatica bij te houden, naast de gewone werkzaamheden binnen een stichting.
Een redelijke beheersing van de Engelse taal is belangrijk.
Wil jij meehelpen om onze missie voor vroegherkenning te volbrengen?
Voor de functie medisch adviseur zouden we graag een huisarts of daarvoor studerend in ons midden hebben. Het is belangrijk dat hij/zij de ontwikkelingen betreffende Arteriitis Temporalis en Polymyalgia Rheumatica in relatie tot de diagnostiek en medicijnen bijhoudt.
Voor de andere functies (voorzitter en secretaris) is geen medische kennis nodig, maar enige affiniteit tot de gezondheidszorg is welkom.