Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
Amstelveenvoorelkaar logo
Amstelveenvoorelkaar

Ik zou er af en toe wel eens uit willen.

Deze hulpvraag wordt beheerd door de Vrijwilligerscentrale Amstelland. Voor een dame in de wijk Middenhoven zijn wij op zoek naar iemand die graag met haar ergens een kopje koffie gaat drinken, of ergens lunchen. Als je dat leuk lijkt stuur ons dan een bericht dan brengen wij jou met haar in contact en kunnen jullie zelf verder afspreken wanneer en met welke frequentie.

Lees meer

structureel

Waardhuizen, Middenhoven

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Deze hulpvraag wordt beheerd door de Vrijwilligerscentrale Amstelland.

Voor een dame in de wijk Middenhoven zijn wij op zoek naar iemand die graag met haar ergens een kopje koffie gaat drinken, of ergens lunchen.
Als je dat leuk lijkt stuur ons dan een bericht dan brengen wij jou met haar in contact en kunnen jullie zelf verder afspreken wanneer en met welke frequentie.

Praktische informatie

Tijdsinvestering

Wekelijks 1 tot 1 uur

Locatie

Waardhuizen, Middenhoven

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Betty
40% profielsterkte

Over Betty

  • Deze hulpvraag is gecheckt door de helpdesk
  • Betty is ingeschreven op Amstelveenvoorelkaar sinds 12-03-2024
  • Positieve match gemaakt
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Vrouw (47) wil sámen koken of creatief doen
Amstelveen

Vrouw (47) wil sámen koken of creatief doen

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van zevenenveertig jaar uit Amstelveen zoeken wij een maatje van rond haar leeftijd met wie zij samen kan koken of creatieve activiteiten kan oppakken. Door een ongeluk heeft de vrouw hersenbeschadiging opgelopen. Sindsdien heeft ze evenwichts-, geheugen- en zichtproblemen. Ze is veel binnenshuis. Het lukt haar niet om zelfstandig haar hobby’s weer op te pakken. Het is voor haar bijvoorbeeld lastig om een pan vast te houden. Daarom kookt ze te weinig voor zichzelf. Ze zou het dus fijn vinden als een maatje haar kan helpen om te koken. Het lijkt haar ook leuk als ze gekoppeld wordt aan een maatje met wie ze bij haar thuis creatief bezig kan zijn. ‘Tezamen ieder zijn eigen ding doen’, is hoe ze dat voor zich ziet. Ze zou bijvoorbeeld graag samen haken of breien of een mandala willen tekenen. Bij het haken of breien zou het fijn zijn als haar maatje haar zo nu en kan helpen. De vrouw ervaart verdriet door haar situatie en door alles wat er in haar leven gebeurd is. Maar ze houdt van gezelligheid, babbelt veel, houdt van een grapje en uit zich graag met humor. Ze wenst daarom een maatje met wie ze vooral gezelligheid kan ervaren. Het maatje mag Engelssprekend zijn. Als gevolg van het ongeluk is ze snel afgeleid. Halverwege een gesprek kan ze afdwalen of van de hak op de tak springen. Het zou fijn zijn als je als maatje op zo een moment de activiteit of het gesprek weer wat kunt bijsturen. De vrouw spreekt het liefst in de middagen af, behalve op dinsdagmiddag. Ze heeft een hondje. Ze rookt. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wie deelt een passie voor muziek?
Amstelveen

Wie deelt een passie voor muziek?

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een man van tegen de zestig jaar uit Amstelveen zoeken wij een maatje. De man is van Amsterdam naar Amstelveen verhuisd en woont bij familie in. Met zijn familie heeft hij een goede band. Maar hij zou het fijn vinden als zijn wereld ook uit andere mensen kan bestaan. De sociale contacten die hij in Amsterdam had, verwateren. Het lukt hem niet om in Amstelveen nieuwe sociale contacten op te doen. Hij heeft behoefte aan een vriendschappelijk contact met iemand bij wie hij zijn levensverhaal kwijt kan. De man houdt erg van muziek. Hij is een groot fan van reggae, maar houdt ook van jazz en klassiek. Zelf speelt hij gitaar, tamboerijn en mondharmonica. De man is erg vriendelijk en maakt met iedereen makkelijk contact. Op het moment dat het contact langduriger is, verschuift zijn aandacht naar de achtergrond. Er kunnen periodes zijn waarin het met zijn mentale gezondheid slechter gaat. Dan kan hij in een soort fantasieën geloven. In het maatjescontact hoeft dit niet storend te zijn. Zijn ideale maatje is iemand die van muziek (reggae) houdt. Iemand met wie hij goed kan babbelen, waarmee hij gezelligheid kan ervaren. Met een maatje wil hij graag iets rond het thema muziek doen. Bijvoorbeeld samen jammen. Het lijkt hem ook leuk om samen ergens koffie te drinken of een wandeling te maken. De man is flexibel en kan in principe elke dag van de week afspreken. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, di, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Zondags bakje koffie?
Amstelveen

Zondags bakje koffie?

Wekelijks · 0 tot 3 uur
Stichting Brentano Amstelveen

We zoeken een vriendelijke vrijwilliger die op de zondagochtenden wil langskomen. Je rol is simpel maar waardevol: een praatje maken, een kopje koffie inschenken, en vooral een luisterend oor bieden aan de bewoners. Stel je voor, de geur van verse koffie vult de lucht terwijl je vriendelijke woorden de stilte doorbreken. Samen delen jullie verhalen van vroeger, lachen jullie om herinneringen, en genieten jullie van een kop warme koffie. Als jij een paar uurtjes van je zondagochtend kunt missen en het waardeert om een glimlach op het gezicht van een ander te toveren, dan nodigen we je van harte uit om deel te nemen aan dit betekenisvolle moment. Ook de zorg, die vaak druk in de weer is met de bewoners, waardeert een helpende hand ontzettend. Neem contact met ons op en ontdek hoe jouw aanwezigheid een zonnige zondagochtend kan veranderen in een moment van oprechte verbinding op Huiskamergroep Paulus Potter. Je bent vanaf 10.30 uur welkom, zo lang als je wil. Alleen bij het koffiemoment of ook bij de lunch tot 13.00/13.30 uur - alles is mogelijk. Samen maken we van elke zondag een dag om te koesteren!

Ouderen helpen bij het diner?
Amstelveen

Ouderen helpen bij het diner?

Wekelijks · 2 tot 3 uur
Stichting Brentano Amstelveen

Wil je graag vrijwilligerswerk doen, maar komt overdags niet voor jou uit? Dan is deze vrijwilligersbaan wellicht iets voor jou! Wij zoeken een enthousiaste, gezellige vrijwilliger die wil ondersteunen bij de avondmaaltijden op afdeling Paulus Potter in verpleeghuis Nieuw Vredeveld. Tafels dekken, ouderen ondersteunen bij het eten, gezellig een praatje maken en daarna wellicht nog gezamenlijk een spelletje doen aan tafel om de dag fijn af te sluiten. Tijden: van 17.00 - 19.30/20.00 uur Dagen: in overleg, elke avond zijn er vrijwilligers welkom Frequentie: in overleg, één keer per week of vier dagen, alles is mogelijk. Taken: tafels dekken, ondersteunen bij de maaltijd, afruimen, gezellig een praatje maken en/of een spelletje doen na het eten Ben jij die zorgzame vrijwilliger die wij zoeken? Dan maak je de collega's van team Paulus Potter ontzettend blij! Neem contact met ons op, dan plannen we een koffie (of thee) momentje in om gezellig kennis te maken met elkaar.

Heb jij een plek aan tafel over?
Amstelveen, Haarlemmermeer, Uithoorn, Aalsmeer

Heb jij een plek aan tafel over?

Structureel
Roads Tafelgasten

In de regio’s Amstelland en Haarlemmermeer zoeken wij enthousiaste en sociaal voelende vrijwilligers die graag voor één of meerdere deelnemers willen koken en samen met hen willen eten. Onze deelnemers zijn mensen die een psychische kwetsbaarheid ervaren en die zich als gevolg daarvan eenzaam kunnen voelen of die om andere redenen in een sociaal isolement zijn geraakt. Zij hebben weinig sociale contacten, terwijl zij deze wel graag zouden willen hebben. Omdat het aangaan van nieuwe contacten niet lukt of moeizaam verloopt, voelt het alsof ze enigszins buiten de maatschappij staan. Het doel van Roads Tafelgasten is om deze mensen zich ‘welkom’ te laten voelen bij vrijwilligers en hen samen te laten eten, zodat zij weer wat sociale afleiding ervaren. Samen eten, tijd en interesse voor elkaar hebben en je welkom voelen, is de insteek van het project. Op basis van een uitgebreid intakegesprek wordt een vrijwilliger aan één of meer deelnemers gekoppeld. De grootte van het groepje wordt in overleg bepaald. Eén maal per maand komt het eetgroepje bij de vrijwilliger thuis samen om te eten. Dit kan zowel ’s middags als ‘s avonds. De vrijwilliger en de deelnemer(s) gaan een contract voor één jaar aan.

Wie kan deze man een weerwoord geven?
Amstelveen

Wie kan deze man een weerwoord geven?

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een man van tegen de zestig jaar uit Amstelveen zoeken wij een maatje. De man heeft in zijn leven veel meegemaakt, meer dan hij kan handelen. Als gevolg van de psychische problematiek die hij ontwikkelde, heeft hij ook een alcohol- en rookverslaving (geen drugs) ontwikkeld. Door de verslavingsproblematiek is het niet mogelijk om op psychisch vlak hulpverlening te krijgen. Zo belandt hij in een vicieuze cirkel. De man komt over als een luide, stoere, Amsterdamse vent, die zich niet laat kisten. In contact kan hij heel direct zijn. Ook kan hij wat chaotisch overkomen. Maar daarachter schuilt een klein hartje. Hij is heel gevoelig en enigszins spiritueel ingesteld. Ook is hij gevoelig voor onrecht. Hij omschrijft zichzelf als een mensenmens. Op straat praat hij met jan en alleman. Hoewel de man dus heel sociaal is en hoewel hij heel makkelijk contact kan maken, voelt hij zich eenzaam. De man wil onderzoeken of een maatje wat voor hem kan betekenen. Hij hoop dat er een vrijwilliger is, die hem wat gezellige afleiding wil bieden. Hij wenst een maatje van tussen de vijfendertig en vijfenzestig jaar. Iemand die accepteert dat hij bijna altijd rookt en die rekening houdt met zijn gevoeligheid. De man praat zelf graag, maar houdt er eveneens van als zijn maatje een verhaal te vertellen heeft. Hij houdt van doorvragen en van een weerwoord. Hij vindt het belangrijk dat zijn maatje oprecht in hem geïnteresseerd is en actief luistert en dat zijn maatje zich niet heersend gedraagt. De maatjesuitjes moeten low-budget zijn. Bijvoorbeeld: een wandeling, een stuk fietsen, ergens picknicken, ergens een gezelschapspelletje spelen. Hij kan vanaf 12 uur afspreken. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Vrouw wenst opgewekt maatje voor uitjes
Amstelveen

Vrouw wenst opgewekt maatje voor uitjes

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een vrouw van drieënzestig jaar uit Amstelveen zoeken wij een maatje. De vrouw ondernam altijd veel samen met haar moeder. Sinds haar moeder vorig jaar is overleden, ervaart ze een eenzaamheid. De vrouw vindt het moeilijk om zelfstandig een sociale omgeving binnen te stappen. Ze zal niet in haar eentje ergens koffie gaan drinken of een buurthuis binnengaan. Behalve haar zus en haar vorige maatje heeft de vrouw geen directe sociale contacten. De vrouw zou graag wat gezelligheid met iemand willen ervaren. Ze hoopt dat ze wéér aan maatje gekoppeld zal worden. Ze heeft een voorkeur voor iemand van vijftig jaar of ouder, die net als zij opgewekt en vrolijk is. Het kan zijn dat de vrouw bij de eerste ontmoetingen de kat wat uit boom kijkt en het wat spannend vindt om haar maatje te ontmoeten. Maar als het ijs gesmolten is, dan zal ze naar eigen zeggen meer loskomen en meer gaan praten. Met een maatje gaat de vrouw graag wandelen (dat mag een flinke afstand zijn), fietsen, koffiedrinken of leuke dingen doen. Het lijkt haar ook leuk om samen met de bus naar Amsterdam te gaan en om daar bijvoorbeeld de Albert Cuyp te bezoeken. De vrouw is wat slechthorend. Ze is beschikbaar op maandag, woensdag en zaterdag. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Wordt het zonnetje van de Overblijf!
's-Gravenhage, Rotterdam, Leidschendam-Voorburg, Amstelveen, Maastricht, Bernheze, Midden-Delfland, Delft, Utrecht, 's-Hertogenbosch, Geertruidenberg, Maasgouw, Rijswijk, Moerdijk, Best, Leiden, Velsen, Dongen, Gilze en Rijen, Oegstgeest, Amsterdam, Dronten, Wageningen

Wordt het zonnetje van de Overblijf!

Wekelijks · 2 tot 10 uur
Kinderstralen, lunchen op school

Wordt het zonnetje van de Overblijf! Word Overblijfhulp🌞😊 Ben jij het zonnetje die onze kinderen laat stralen?🌞✨ Help op een basisschool in jouw buurt als Overblijfhulp en creëer samen met ons een gezellige lunchomgeving voor de kinderen.😊 Lees meer informatie hieronder: Vind je het leuk om met kinderen te werken? Als jij het leuk vindt om met kinderen te werken in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar en voel je je jeugdig en energiek (21-71 jaar), dan is het echt iets voor jou om als Overblijfmedewerker aan de slag te gaan. Je krijgt veel waardering van de kinderen. Na enige tijd herkennen de kinderen je als Overblijfmedewerker. Via hen krijg je enorm veel waardering en hebben jullie samen een heel gezellige lunchpauze. Daar doe je het toch gewoon voor? Ben je één dag per week tussen de middag beschikbaar? De pauze van de kinderen is meestal van 12:00 – 13:00 uur. Voor- en achteraf help je mee aan de organisatie van de overblijf. Bel of mail gerust voor meer informatie. Ontvang een vrijwilligersvergoeding! Voor het begeleiden van kinderen als Overblijfmedewerker ontvang je een vrijwilligersvergoeding. Wij zorgen voor een deskundige begeleiding. Je start samen met een ervaren Overblijfmedewerker die je wegwijs maakt. Je kunt direct één van de gratis e-learning cursussen volgen via de Overblijfacademie en natuurlijk is er een Coördinator die je dagelijks ondersteunt. Is er een basisschool in mijn buurt? Kinderstralen is de grootste overblijf organisatie in Nederland en verzorgt op veel basisscholen de tussenschoolse opvang (het overblijven). Voor vragen kun je een bericht sturen.