Nicole Koopman

EEN HART VOOR VRIJWILLIGERSWERK

Lees het verhaal

Coby durft te vragen

"Ik stelde mijn vraag op jullie website en kreeg al snel een reactie wat helaas niks is geworden. Daarna kreeg ik van jullie een mailtje met andere mensen die misschien iets voor mij konden betekenen. Hier vond ik Marry en we spraken snel af om een keertje kennis te maken. Meteen toen ze door mijn deur liep wist ik: Ja, dit is het! We hadden direct een klik en ze is van 3 tot 5 blijven kletsen. We vertelden elkaar over ons leven en ik dacht bij mezelf: wat fijn dat ik dit gedaan heb."

Lees het verhaal

Fiona durft te vragen

De 25-jarige Fiona kwam via een kennis bij NLvoorelkaar terecht en durfde na vele jaren eindelijk haar vraag te stellen. Ze heeft soms wel 30 epileptische aanvallen op een dag waardoor de kleine dagelijkse dingen gewoon erg lastig zijn. Ze plaatste haar hulpvraag en kreeg enorm veel positieve, lieve reacties. "Er waren zo veel mensen die me wilden helpen. Het is zo mooi dat dat kan!", zegt Fiona dankbaar.

Lees het verhaal

Geïnspireerd...?

Meld je aan

Coby en Anton

Mevrouw Coby de Vries loopt lachend achter Anton Buffing aan, als hij de tuin inloopt met een snoeischaar. "Wel opruimen die dooie takken, hè?" Terwijl Anton de hortensia snoeit, vertelt Coby (82) hoe ze aan haar tuinman is gekomen. "In het blaadje van de ouderenbond stond informatie over Amstelveenvoorelkaar.nl, een website waar je terecht kunt als je een hulpvraag hebt of vrijwilligerswerk wil doen. Ik kan nog heel veel zelf, hoor. Maar omdat ik vanwege slijtage in mijn rug en heup niet meer kan bukken, zocht ik iemand voor het onderhoud van mijn tuin. Mijn buren helpen me wel eens in geval van nood, maar die worden ook ouder. En mijn kinderen wonen niet echt om de hoek. Ik ben dus heel blij met de hulp van Anton."

Lees het verhaal