Direct naar de inhoud van deze pagina

Marie Louise en Erika

We hebben het leuk samen

We hebben het leuk samen

Marie Louise van Ewijk zocht een vrijwilligster om samen leuke dingen te doen en plaatste haar oproep op Amstelveen.nl. Zo vond zij haar buurtgenoot Erika, die eigenlijk helemaal niet op zoek was naar vrijwilligerswerk

Marie Louise woont samen met haar vriend en krijgt begeleiding vanuit Ons Tweede Thuis. "Ik zocht iemand om overdag leuke dingen mee te doen. Mijn vriend zag in de krant een advertentie van Amstelveenvoorelkaar.nl. Dat leek me wel handig en ik heb een oproepje op de website geplaatst."

Vrolijk typje
Hierop reageerde Erika Hiemstra: "Ik zocht eigenlijk helemaal geen vrijwilligerswerk. Maar toen zag ik de vraag van Marie Louise voorbij komen. We kenden elkaar al een beetje uit de buurt. We lieten allebei onze hond uit, dan heb je al gauw contact. Omdat ik haar kende, dacht ik 'dat is wel leuk, het is een vrolijk typje', dus dat leek me wel wat", aldus Erika.

Tuinhekje
Marie Louise: "De eerste keer dat Erika kwam, liet ze per ongeluk het tuinhekje open. Tessa, mijn hond, nam de poten." "Ja", gaat Erika door "we zijn eerst een hele tijd bezig geweest om Tessa weer terug te halen. Heel grappig voor zo'n eerste afspraak!"

Goede afspraken
Erika: "De eerste keer trakteerde Marie Louise me op een terrasje. We zijn samen naar het Oude Dorp gegaan. Zij op haar fiets en ik lopend, met Tessa de hond ernaast. We houden allebei van wandelen, van tekenen en van honden. Het is belangrijk dat je een klik hebt en dat je goede afspraken maakt. Ik kom nu één keer in de twee weken op woensdagmiddag twee uurtjes. Erg gezellig, we hebben het leuk samen. Zij blij, ik blij", aldus Erika. Marie Louise kan het alleen maar beamen: "We kunnen goed samen door één deur. Erika is een fijne en rustige vrouw. En winkelen of op een terrasje zitten is gewoon veel leuker met z'n tweeën. Ik doe nu met haar dingen die ik anders niet zou doen."

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen