Direct naar de inhoud van deze pagina

Miracles of Music

De Bibliotheek Amstelland en Amstelveenvoorelkaar organiseren op dinsdagavond 25 september van 19.30 tot 22.00 een Miracles of Music Meeting. Miracles of Music is een project van Happy Motion en maakt zich sterk voor meer muziek in de zorg en welzijn. Want muziek is goed voor je brein, je gezondheid en je humeur! Tijdens dit praktische muziekcollege word je meegenomen op een muzikale reis rondom de vraag "Wat is het geheim en de kracht van muziek?"

Muziek verhoogt de kwaliteit van leven bij dementie, Parkinson, autisme, afasie, oorlogstrauma, verstandelijke beperking, eenzaamheid en depressie. Miracles of Music wil zo veel mogelijk kwetsbare mensen en hun naasten de wonderbaarlijke kracht van muziek en muziektherapie laten ervaren.

Wat staat er op het programma?
• Breincollege "Wat is het geheim en de kracht van muziek?" Korte presentatie door muziektherapeute Esther Siebelles.
• Tips & tricks voor het zelf inzetten van muziektherapie. Met praktijkvoorbeelden, oefeningen en fragmenten uit de Miracles of Music documentaire.
• Muziek! Feestelijke omlijsting van het programma door musici Richard van Roessel en Renske Velthuis.
• Gepresenteerd door Pim Giel (wetenschapper en initiatiefnemer).

Voor wie? Vrijwilligers die geïnteresseerd zijn in het onderwerp of hiermee te maken hebben. Vrijwilligerscoördinatoren die door hun werk hiermee in aanraking komen.

Wanneer: Dinsdag 25 september
Waar: Bibliotheek Amstelveen, Stadsplein 102, Amstelveen

Tijd: 19.30 – 22.00, inloop met koffie/thee om 19.00. In de pauze mogelijkheid tot een drankje.
Aanmelden: Via info@amstelveenvoorelkaar.nl

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door Lions Club Mingle.

header Mom Meeting 600x170


Over Happy Motion:
Happy Motion is opgericht door Pim Giel. Pim was jaren werkzaam in de zorg, als verpleegkundige, manager en als adviseur. Hij kent de (ver)zorgproblematiek van binnenuit. Pim maakte 'Om gek van te worden' en zes educatieve films over chronische pijn en twee documentaires Mijn hoofd in jouw handen en Ger, Mijn Hoofd In Eigen Hand over beginnende dementie. "Wat betekent dementie voor je relaties, vriendschappen en familiebanden? Hoe hou je zelf de regie en probeer je een volwaardig bestaan te ervaren?"