Direct naar de inhoud van deze pagina

Miracles of Music Filmvertoning

MIRACLES OF MUSIC - MUZIEK EN FILMVERTONING IN DE SCHOUWBURGAMSTELVEEN

Stichting Happy Motion organiseert samen met Amstelveenvoorelkaar de filmvertoning Miracles of Music. In deze documentaire volgt filmmaker Pim Giel drie muziektherapeuten en een muziektrainer die de ongelooflijke effecten aantonen van muziek op hun cliënten, die te maken hebben met bijvoorbeeld revalidatie, dementie, autisme, een oorlogstrauma, psychische problemen, een burn-out of eenzaamheid. Deze film ging op 15 november 2018 voor 900 man succesvol in première.

Zo helpt Evelien Mescher onder andere de 30-jarige Jan, die verstandelijk beperkt is, met het verlies van zijn vader. Hij kan zich moeilijk uiten, muziek helpt hem op ontroerende wijze het verlies draaglijk te maken.

Elsbeth Siebbeles laat zien hoe door muziektherapie de 5-jarige Dimo leert om contact te maken met anderen. En ze helpt Peter met het verminderen van zijn psychische problemen, door hem zijn emoties in het drummen te laten uiten.

Sander van Goor helpt de 13-jarige Maria, die als bootvluchteling uit Syrië een groot trauma heeft opgelopen. Door haar in contact te brengen met muziek en zelf een lied te laten maken, heeft ze nu geen last meer van nachtmerries.

En tenslotte jazzmuzikant Lucas Dols (o.a. van Sounds of Change). Hij werkt al zes jaar als muzikant en trainer in conflictgebieden, waar hij onder andere in vluchtelingenkampen mensen traint om de kracht van muziek te gebruiken in hun werk met kinderen. In de film laat hij in het grootste vluchtelingenkamp van Jordanië zien wat het effect is van muziek.

Muziek is goed voor iedereen en daarom zal tevens het bekende ouderenpopkoor Lust for Life optreden. Zij hebben met Miracles of Music in het Concertgebouw een waanzinnige act neergezet. Filmregisseur Pim Giel en hoofdrolspeelster/muziektherapeut Elsbeth Siebbeles gaan ook met het publiek in dialoog.

Beide organisaties, Amstelveenvoorelkaar en Stichting Happy Motion, zetten zich in voor zorg en welzijn. De film is voor een breed publiek en uitermate geschikt voor iedereen die een warm hart toedraagt voor zorg voor elkaar en dus ook voor Amstelveenvoorelkaar.

Bestel hier je kaartjes!