Direct naar de inhoud van deze pagina

School of Understanding

Adres
Pandora 4a-5
Telefoon
Toon telefoonnummer
E-mail
Toon e-mailadres
Vestigingplaats
Amstelveen
Website
http://www.schoolofunderstanding.nl
Omschrijving
De School of Understanding (SoU) is een heel bijzondere school. Met de opening van de eerste vestiging in Amstelveen in 2015 is een nieuw type basisschool geboren.

Bij ons gaat het onderwijs veel verder dan de beheersing van basisvaardigheden. De wereld verandert razendsnel om ons heen en de tijd van nu vraagt om een andere aanpak. Met de SoU willen we het onderwijs weer laten aansluiten bij de maatschappelijke behoeften en wensen van ouders en kinderen.

Positiviteit en doorzettingsvermogen kun je leren
Op de SoU staat de levenshouding van het kind centraal en ligt de focus op: 'Wie word je?' in plaats van: 'Wat weet je?'.
Bij ons leer je om zelfbewust in het leven te staan. Je wordt gestimuleerd om over jezelf en anderen na te denken. Om respect te hebben voor verschillen, zelf je ruimte in te nemen en die ook anderen te gunnen.
Je leert ook alles over verantwoordelijkheid. Over hoe je kunt bijdragen aan je eigen geluk, maar ook aan dat van de wereld om je heen.

Op onze school ontdek je de kracht van optimistisch zijn. Hoe die je helpt met uitdagingen en tegenslag om te gaan en door te zetten. Om te blijven groeien en het beste uit jezelf te halen.
De SoU daagt je uit om je eigen unieke talenten en kwaliteiten tot bloei te brengen: je eigen Meesterschap te ontwikkelen. In spannende projecten waarin je zelf en samen met anderen je grenzen verlegt.

Ons doel is om je op te laten groeien als een gelukkig kind dat straks met compassie een bijdrage weet te leveren aan de samenleving. Want een gelukkig kind is het begin van een betere wereld.

Onderwijs en opvang in één
Onze geïntegreerde opvang is een wezenlijk onderdeel van de school. De school en de opvang lopen zo vloeiend in elkaar over dat er voor jou geen onderscheid zal zijn. Datzelfde geldt voor de allerkleinsten (0 – 4 jaar). De overgang naar school op vierjarige leeftijd verloopt op deze manier zo natuurlijk mogelijk. Op de SoU is er dus echt sprake van een doorgaande leerlijn van 0 – 12 jaar.
Omgeving Hulpvraag omschrijving Type dienst
Amstelveen Vrijwilliger Tussenschoolse opvang (TSO) Activiteitenbegeleiding
Amstelveen Hulp op de peutergroep en BSO van de School of Understanding Activiteitenbegeleiding
Logo van School of Understanding