Marius Willem - Hulpaanbieder

Lid sinds: 16 juni 2019

Plaats:
Monster (Westland)
Even voorstellen:
Na 40 jaar in Afrika gewerkt/gewoond te hebben ben ik eind 2017 naar Nederland terug gekomen voor de behandeling van een chronische ziekte. Voordat ik per 1-1-19 met pensioen ging werkte ik een jaar op het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Nu woon ik met plezier in Monster en zoek een andere tijdsinvulling.
Ik heb van m'n werk gehouden en daarnaast graag getuinierd, me bezig gehouden met kippen houden en vissen kweken. Reizen heb ik ook graag gedaan.
Mijn ervaring:
Na als klinisch tropenarts in Tanzania, Zambia en Guinea Bissau gewerkt te hebben (totaal 10 jaar) leidde ik een training project in Gambia (4 jaar) waarna ik als beleidsadviseur bij UNICEF terecht kwam in Gambia en Guinea Bissau (6 jaar). Door het uitbreken van de burgeroorlog in Guinea Bissau moesten we geevacueerd worden naar Senegal en daarna naar Nederland waar ik 2 jaar bij CORDAID werkte als Regionaal Adviseur voor Oost en Zuidelijk Afrika. Hierop volgde17 jaar als beleidsmedewerker voor het Ministerie van Buitenlandse zaken op de ambassades in Mali, Ghana, Ethiopie en Benin. Daar hield ik me vooral bezig met Seksuele en Reproductieve Gezondheid (SRGR), met Gender en ook met Water & Sanitatie.
Met name de laatste 6 jaar werkte ik veel met jongeren om hun effectieve participatie in besluitvorming te bevorden vooral op het gebied van nationaal/lokaal beleid, weer vooral op het gebied van SRGR maar ook ondernemerschap en burgerschapszin.
Ik spreek Engels, Frans, Portugees, Creolo en heb vloeiend Kiswahili gesproken.

In 1984 deed ik een cursus van 3 maanden aan de Liverpool School for Public Health ("Teaching Primary Health Care"; competence based curricula opzetten; klassikaal les geven; resultaten meten).
M'n Masters deed ik aan de Universiteit van Wales. het onderwerp was gezondheidsplanning (1987/88).

  • Deze gebruiker is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Westlandvoorelkaar
  • Marius Willem heeft eerder via deze website geholpen

Marius Willem
90% profielsterkte