Direct naar de inhoud van deze pagina

Tips kennismakingsgesprek

Wanneer je via Amstelveenvoorelkaar.nl contact hebt gelegd met iemand, is het verstandig een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bekijken jullie samen of het klikt. Ook hier is bewust omgaan met je veiligheid van belang. Amstelveenvoorelkaar heeft de volgende tips opgesteld die je als richtlijn kunt hanteren:

 • Spreek af in een openbare gelegenheid
  Wil je liever niet gelijk bij thuis afspreken bij de eerste kennismaking? Spreek dan af in een openbare gelegenheid zoals de bibliotheek of een buurtcentrum.
 • Neem iemand mee
  Vraag een vriend of familielid om bij het kennismakingsgesprek aanwezig te zijn. Samen hoor je meer dan alleen.
 • Vraag om een legitimatiebewijs en/of referenties
  Vraag de vrijwilliger om een kopie van een wettig legitimatiebewijs. Een eerlijk persoon zal hier geen moeite mee hebben. Heeft iemand vaker vrijwilligerswerk gedaan? Vraag dan om referenties en trek deze na.
 • Vertrouw op je gevoel
  Vertrouw op je gevoel. Wat voor gevoel wekt de persoon bij je op? Wat maakt dat je je zo voelt? Wil je met deze persoon een persoonlijke band opbouwen?
 • Denk er rustig over na
  Tijdens het gesprek hoef je niet gelijk te beslissen of je met elkaar in zee gaat. Neem hier wat bedenktijd voor en spreek met elkaar af, wanneer je elkaar laat weten of je met elkaar verder gaat.
 • Maak duidelijke afspraken
  Maak tijdens het kennismakingsgesprek duidelijke afspraken over de hulp die geboden wordt, de manier van omgaan met elkaar en/of eventuele vergoedingen en verzekeringen.
 • Spreek een 'proeftijd' af
  Spreek met elkaar een 'proeftijd' af en en ga na deze periode met elkaar in gesprek of je blij bent met de match en of je met elkaar verder wil.

Kom je er niet helemaal uit?
Wij helpen je graag op weg. Neem contact met ons op of kom langs tijdens één van onze spreekuren. Ook wanneer je het gevoel hebt dat een bepaalde persoon verkeerde intenties heeft, horen we graag van je!

Lees meer over: